Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Peter Sagan pred Vueltou: Ak sa naskytne šanca, využijem ju

Peter Sagan pred Vueltou: Ak sa naskytne šanca, využijem ju

Už v sobotu sa uprú zraky športových fajnšmekrov na 66. ročník prestížných cyklistických pretekov pod názvom Vuelta, ktoré majú vo svojom itinerári celkovo 21 etáp. Tohtoročné preteky sa začnú 20. augusta jazdou proti chronometru tímov v Benidorme a vyvrcholia na tradičnom mieste v Madride 11. septembra po takmer 3300 km.
Triumf Pendrelovej, víťazkou SP Bressetová

Triumf Pendrelovej, víťazkou SP Bressetová

Kanaďanka Catharine Pendrelová sa v sobotu stala víťazkou záverečných siedmych pretekov Svetového pohára v cross country horských cyklistov v roku 2011. V talianskom stredisku Val di Sole triumfovala pred Poľkou Majou Wloszczowskou. Tretia skončila úradujúca majsterka Európy z Dohnian Gunn-Rita Dahleová Flesjaová z Nórska. Jediná Slovenka v štartovom poli Janka Števková obsadila 25. pozíciu s odstupom 8:05 min.
Košecké Podhradie vstúpilo na slovenskú MTB scénu

Košecké Podhradie vstúpilo na slovenskú MTB scénu

Týždeň po európskom šampionáte v Dohňanoch, stretli sa vyznávači horskej cyklistiky v Košeckom Podhradí, kde tretím kolom pokračoval premiérový ročník Považsko-Strážovského pohára MTB XCO. Aj keď štartovné pole celkom pochopiteľne nehýrilo hviezdami svetového, či európskeho cyklistického neba, tak ako tomu bolo v Dohňanoch, treba objektívne priznať, že podujatie to bolo veľmi vydarené. Príležitosť štartovať na ňom si nenechala ujsť ani časť členov reprezentačného tímu, ktorý ešte uplynulý víkend v elitnom európskom peletóne hájil farby Slovenskej republiky.
Do Talianska šesť dospelých a traja juniori zo SR

Do Talianska šesť dospelých a traja juniori zo SR

Budúci týždeň čaká orientačných cyklistov od 22. do 27. augusta svetový šampionát dospelých i juniorov v okolí talianskeho mesta Vicenza. Spolu 150 pretekárov z 30 krajín je prihlásených na MS dospelých a 90 pretekárov zo 17 štátov na MS juniorov.
Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Vuelta 2011 od soboty s 2 Slovákmi

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Už štvrtú Vueltu v rade absolvuje Martin Velits. Pred rokom s ním spoločne v tíme HTC-Highroad jazdil jeho brat Peter, ktorý napokon obsadil 3. miesto, tentoraz bude jedným z jeho súperov v drese družstva Liquigas Peter Sagan.
Senzi okruh na Horale 2011

Senzi okruh na Horale 2011

V sobotu 13. augusta sa uskutočnil už 12.ročník DEMA HORAL ALTO MTB maratónu a 3.ročník 3-dňového HORAL TOUR etapového maratónu. Rovnako ako v minulých ročníkoch, aj tento rok bolo zázemie pretekov vo Svite pod Vysokými Tatrami. Pekné a teplé počasie pred HORALOM sľubovalo suchú trať bez brodenia sa v hlbokom blate a na štart prilákalo takmer 600 pretekárov vrátane dvoch borcov na jednokolkách, ktorí absolvovali 18,5 km trať s prevýšením 760 metrov. Pre nás „klasikov“ organizátor pripravil 4 trate od najdlhšej KREJZI pre skutočných maratóncov po najkratšiu DEJZI pre rodiny s deťmi a začínajúcich cyklistov.
V sobotu v Žiline o tituly majstrov SR i pohárové body

V sobotu v Žiline o tituly majstrov SR i pohárové body

V sobotu 20. augusta sa v Žiline uskutočnia majstrovstvá Slovenska v tzv. olympijskom triatlone (1,5 km plávanie - 40 km cyklistika - 10 km beh). V meste pod Dubňom sa domáci šampionát koná už tretíkrát v rade. Na štarte bude chýbať jeden z favoritov mužskej kategórie Richard Varga, ktorý bude v tom čase bojovať na majstrovstvách sveta v šprint triatlone vo švajčiarskom Lausanne.
Horal Tour 2011

Horal Tour 2011

Posledný víkend sa konal už 12. ročník jedného z najznámejších slovenských maratónov – Horal MTB marathon. Ja som si tu tento rok odbil premiéru a aby som si ten „zaručený zážitok“, ktorý sľubovali organizátori poistil, rozhodol som sa absolvovať celý trojdňový etapák Horal tour.
Martin Velits štvrtýkrát v rade na Vueltu

Martin Velits štvrtýkrát v rade na Vueltu

Rovnako ako vlani bude mať Slovensko na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 20. augusta v Benidorme, dvojnásobné zastúpenie. Kým na Petra Sagana čaká premiérové podujatie Grand Tour v Španielsku, Martin Velits sa na týchto pretekoch predstaví už štvrtýkrát za sebou. Svoj štart potvrdil 26-ročný Velits v utorok pre agentúru SITA, na Pyrenejský polostrov odcestuje v stredu.
Slovenský pohár 2011 - ONE Energy DH PLEJSY PR článok

Slovenský pohár 2011 - ONE Energy DH PLEJSY

Názov pretekov: ONE Energy DH PLEJSY

Usporiadateľ: Slovenský zväz cyklistiky

Organizátor: NRG SLOVAKIA s.r.o., Freeride Košice a Relax Center Plejsy

Termín konania: Nedeľa 28.08.2011 - DOWNHILL

Miesto konania: Lyžiarske stredisko - Relax Center Plejsy
MS Evil Racing aj s Polcom víťazne v súťaži tímov

MS Evil Racing aj s Polcom víťazne v súťaži tímov

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc dosiahol so svojím tímom MS Evil Racing kvalitný výsledok na extrémnom zjazde v rakúskom Innsbrucku. Dvadsaťdeväťročný Slovák zajazdil v absolútnom poradí druhý najlepší čas, keď o necelé štyri sekundy zaostal za svojím tímovým kolegom Brookom MacDonaldom.
Sagan v rebríčku UCI na 24. mieste, lídrom Evans

Sagan v rebríčku UCI na 24. mieste, lídrom Evans

Slovenský cyklista Peter Sagan figuruje k 15. augustu v rebríčku UCI na 24. mieste. V rankingu sa nachádza vďaka výsledkom na Tour de France aj Peter Velits, ktorému patrí 110. priečka. Na čele hodnotenia cyklistov je aj naďalej víťaz Tour de France Austrálčan Cadel Evans, ktorý vedie pred Philippom Gilbertom z Belgicka, ten však jeho náskok stiahol na 6 bodov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up