Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Saganov najväčší úspech, vyhral Okolo Poľska

Saganov najväčší úspech, vyhral Okolo Poľska

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol najväčší úspech svojej profesionálnej kariéry, keď sa stal celkovým víťazom pretekov WorldTour Okolo Poľska. O svojom víťazstve rozhodol Žilinčan v záverečnej 7. etape, v ktorej finišoval na 2. priečke a vďaka bonifikácii sa posunul na celkové prvé miesto. V absolútnom hodnotení etapových pretekov zdolal o 5 sekúnd obhajcu prvenstva Daniela Martina z tímu Garmin-Cervelo.
Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov sa pre rok 2011 stala Švajčiarka Jolanda Neffová. Osemnásťročná pretekárka v cieli kontinentálneho šampionátu v slovenských Dohňanoch predstihla svoju krajanku Lindu Indergandovú o 28,186 s, bronzovej Nemke Johanne Techtovej „nadelila“ 1:07,957 min. Jediná Slovenka v štartovom poli Adriana Milotová preteky nedokončila.
Sagan prišiel o žltý dres na Okolo Poľska

Sagan prišiel o žltý dres na Okolo Poľska

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov WorldTour Okolo Poľska, stále má však šancu na celkové prvenstvo. Cyklista tímu Liquigas-Cannondale v piatkovej kráľovskej 6. etape bojoval, držal sa neustále v popredí pelotónu a mierne stratil až v záverečnom kilometri. Sagan prišiel do cieľa na 16. priečke s odstupom 13 sekúnd na Íra Daniela Martina.
P. Sagan víťazom aj 5. etapy na Okolo Poľska

P. Sagan víťazom aj 5. etapy na Okolo Poľska

Slovenský cyklista Peter Sagan sa po stredajšom triumfe v 4. etape stal víťazom aj štvrtkovej piatej etapy na cyklistických pretekoch Okolo Poľska a udržal si pozíciu lídra na podujatí World Tour. Sagan v závere 201,5 km dlhej etapy so štartom aj cieľom v Zakopanom nastúpil 200 m pred cieľom a z druhého miesta a v špurte pelotónu dosiahol ďalší cenné prvenstvo.
Vyšlo júlové číslo Cyklistickej dopravy

Vyšlo júlové číslo Cyklistickej dopravy

Súhrn správ z domova (ako sa sčítali cyklisti v Bratislave, kde stavajú nové cyklotrasy..) ako aj zo sveta príklad Bike and Ride z Duisburgu,Cyklocirkus z Portlandu, Novinky v poľskom zákone o cestnej premávke). Taktiež si môžete prečítať ďalšie pokračovanie nášho seriálu slovenské mestá a cyklistika. Dotkneme sa témy centrálneho registra bicyklov na Slovensku a pripojíme jednu cykloradu.
ME Dohňany: Štafety pre Francúzov, Slováci na 12. mieste

ME Dohňany: Štafety pre Francúzov, Slováci na 12. mieste

Prvú zlatú medailu na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov získali jazdci z Francúzska, ktorí triumfovali v štvrtkových štafetách. Francúzi sa presadili až v závere s minimálnym náskokom pred Švajčiarmi, bronz si vyjazdilo talianske kvarteto. Slovenská štvorica v zložení Milan Barényi, Janka Števková, Tomáš Kubek, Jozef Bebčák obsadila dvanástu pozíciu.
Bahenné kúpele pri Stupave

Bahenné kúpele pri Stupave

Po roku opäť v Stupave ožíva cyklistický duch, skupinka nadšencov horskej cyklistiky z občianskeho združenia Maratón sa nám snažila pripraviť víkend plný športového zápolenia v lesoch Malých Karpát.
Peter Sagan novým lídrom Okolo Poľska

Peter Sagan novým lídrom Okolo Poľska

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Okolo Poľska a je novým lídrom podujatia World Tour. Sagan predviedol v závere 176,9 km dlhej etapy z Osvienčima do Cieszyna výborné zrýchlenie, vďaka ktorému odskočil z vedúcej asi štyridsaťčlennej skupiny a prešiel cieľom osamotený. Na 2. mieste finišoval s odstupom troch sekúnd Ír Daniel Martin, tretí skončil Talian Marco Marcato. Sagan v celkovom poradí vedie o 5 sekúnd pred Marcatom.
RIP Robert Bakalář

RIP Robert Bakalář

Dnešný ranný oznam od Romana Kreuzigera na Twitteri nepotešil žiadneho fanúšika cyklistiky. Roman oznámil, že český komentátor, ktorého pozná snáď každý za vtipné a siahodlhé analýzy pri komentovaní Tour de France či Gira na Eurosporte a ktorý bol veľký fanúšik slovenskej cyklistiky, nás navždy opustil. Budeš nám chýbať, Robert.
Velitsovci v novej sezóne do Quick Stepu

Velitsovci v novej sezóne do Quick Stepu

Slovenskí cyklisti Peter a Martin Velitsovci budú v nasledujúcich dvoch sezónach jazdiť v drese tímu Quick Step. Obaja sú do konca ročníka 2011 viazaní v zoskupení HTC-Highroad. O angažovaní Velitsovcov i Belgičana Stijna Vandenbergha z Kaťuše informovalo prostredníctvom tlačovej správy vedenie Quick Stepu.
Aj v 3. etape na Okolo Poľska triumf Kittela, Sagan 11.

Aj v 3. etape na Okolo Poľska triumf Kittela, Sagan 11.

Víťazom utorňajšej 3. etapy pretekov WorldTour Okolo Poľska, ktorá viedla z Bedzinu do Katovíc a merala 135,7 km, sa stal Nemec Marcel Kittel. Jazdec tímu Skil - Shimano triumfoval časom 3:09:29 h a získal zatiaľ všetky tri etapové vavríny na tomto podujatí. Kittel si zároveň udržal žlté tričko pre lídra pretekov. Druhý skončil v utorok Francúz Romain Feillu, ktorý sa dostal v priebežnom poradí na štvrtú pozíciu a tretiu priečku obsadil Dán Jonas Aaen Jörgensen.
Fotoreport: INTERSPORT Stupava Trophy 2011

Fotoreport: INTERSPORT Stupava Trophy 2011

V sobotu sa konal jeden z vrcholov slovenskej mountainbikovej sezóny - Stupavský MTB Maratón. Na 42km a 76km si to rozdalo v daždivom počasí vyše 650 bikerov. Krátku trať zvládol najrýchlejšie Rado Bíroš a dlhú Karel Hartl. Prinášame vyše 300 fotiek.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up