Malé Karpaty - Parádne cestičky v okolí Dobrej Vody

Sobotné ideálne počasie priam kričalo, aby som vybehol na bike. Za cieľ som si vybral časť Malých Karpát v trojuholníku Pustá Ves, Brezová pod Bradlom, Dobrá Voda a vlastne aj Dolný Lopašov, nakoľko bolo ešte dosť síl a tak sa trasa (našťastie) trošku predĺžila.

Zorganizoval som sa na poslednú chvíľku a preto to bola sólo jazda. Zaparkoval som pri vodnej nádrži v Pustej Vsi (Prašník), nahodiť koleso a môžem vyraziť...


Miestami som mal pocit ako vo Windowse XP...



Aj keď som sekol modrú turistickú značku, cestička bola parádna. Smer bol dobrý, takže časom určite na modrú opäť narazím...



Ani to dlho netrvalo .




Široké lesné cesty stále pokračovali a nakoniec vydržali takmer celú trasu.


Zjazd na Brezovú bol mega! Je to tam prešpikované množstvom širokých cestičiek, stačí si len vybrať. Cesta späť na hrebeň je po asfaltke a o chvíľku ste hneď hore.



Celá cesta po hrebeni takmer až po hrad Dobrá Voda je rýchla a ide sa raz hore a potom opäť dolu avšak vždy iba o pár výškových metrov. Dlhší zjazd je až pred hradom.


Tesne pred hradom Dobrá Voda som začal stretávať prvých turistov - peších alebo aj na biku. V tejto časti treba ísť s rozumom.


Na Hrade bolo dosť živo a aj pár dobrovoľníkov ho opravovalo. U cca 7 člennej skupinky dievčat som si nechal odložený bike, aby som si mohol pozrieť vrchnú časť hradu. Babám som povedal, ze by mali celkom slušnú brigádu, ak mi ho zoberú, ale našťastie som ho tam našiel a aj prehodil s nimi zopár slov .



Výhľad z hradu - napríklad na atómku.


Tohto chlapíka som si vytiahol na maturite. Ach jaj katolícka moderna, ale dal som to za 1 .


Prechod medzi Dobrou Vodou smerom na prameň Výtok je úplne fantastický! Už len kvoli nemu by sa sem oplatilo prísť. Podobný názor na to mala cyklistka z Bratislavy, ktorá parkovala pri vodnej nádrži Chtelnica a tiež si sem prišla spraviť okruh.



Zjazd do Dolného Lopašova - dlhý a tiež parádny.


Touto cestou chcem poďakovať firme Sloger, ktorá dováža na Slovensko biky Rock Machine a konkrétne aj môj EXPLOSION 70 - 27 (ročník 2015). Do mesiaca uverejním aj jeho test. Vďaka Ivo a Braňo .

Zastávka na kofolu resp. skôr šofokolu v Dolnom Lopašove. Malá kofola za 40 centov .


Pár sto metrov po ceste a potom treba zatočiť doľava naspäť do kopcov. Koniec cesty sa blíži a o pár km som už pri aute.


Pohľad na celý Považský Inovec (aj atómku).


PS 1: Mapa

Presnú mapu trasy aj s pár seknutiami a následným vracaním sa, si môžete pozrieť v sekcii Výjazdy - http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/135436/slavo-vyjazd-po-lesnych-cestickach-mtb-sucho-54km-4h-1179m.html

PS 2: Ja

Kto by sa vážne potreboval pozrieť na moju fotku, pretože som žiadnu do fotogalérie nepridal, si ma môže pozrieť na http://www.mtbiker.sk/foto/199332.html .

PS 3: Fotky

Niektoré fotografie sú trošku rozmazané, pretože som ich robil za jazdy. Plus všetky fotky sú spravené mobilom, ktorý mi našťastie ani raz za jazdy ešte nepadol .
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Poďte sa so mnou pozrieť na našu minuloročnú dovolenku, ktorá možno poslúži ako motivácia či inšpirácia do práve rozbiehajúcej sa sezóny.
Moje best of Malé Karpaty – krížom-krážom zvážnicami

Moje best of Malé Karpaty – krížom-krážom zvážnicami

Malé Karpaty sú síce drobné a nenápadné pohorie, no stále moje, domáce. Ako vyzerá moja ideálna trasa v severných malokarpatských lesoch?
Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
keyboard_arrow_up