Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

1000miles: Od Košíc po Žilinu

1000miles: Od Košíc po Žilinu

Včerajší prechod Slovenským rudohorím bol pre väčšinu jazdcov po prvých dvoch daždivých dňoch závodu pohladením na duši. Pre väčšinu - pretože pelotón sa roztiahol na vzdialenosť 400 km. Každou hodinou je ich fotografovanie náročnejšie, aj keď náš skúsený vodič Defendra, pán Moskal známy z Dakaru, robí čo môže.
MSR MTB DH 2011 a 3. kolo SPDH 2011 - Malá Lučivná PR článok

MSR MTB DH 2011 a 3. kolo SPDH 2011 - Malá Lučivná

Názov pretekov:

DH Malá Lučivná



Termín konania:

Nedeľa 17.7.2011
Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom utorkovej 4. etapy cyklistických pretekov Tour de France z Lorientu do Mur de Bretagne, ktorá merala 172,5 km. Žltý dres lídra celkovej klasifikácie si udržal Nór Thor Hushovd, ktorý finišoval na 6. mieste. Evans zdolal v záverečnom cieľovom stúpaní v takticky vedenej koncovke Alberta Contadora a Kazacha Alexandra Vinokurova.
H-TRIATHLON Skalica 2011 PR článok

H-TRIATHLON Skalica 2011

H-TRIATHLON Skalica je legendou terénneho triatlonu na Slovensku. Patrí medzi prvé triatlony na Slovensku organizované v terénne. Prudké výjazdy a zjazdy, množstvo prírodných prekážok, neopakovateľná divácka kulisa – to všetko Vám ponúka H-TRIATHLON Skalica. Plavecká časť situovaná do prírodného kúpaliska v Zlatníckej doline je jednou z veľkého množstva výziev, ktoré čakajú na každého pretekára, ktorý sa postaví na štartovú čiaru
1000miles: Začiatok dobrodružstva

1000miles: Začiatok dobrodružstva

V nedeľu v najvýchodnejšej obci na Slovensku, v Novej Sedlici, odštartoval premiérový ročník závodu, ktorý má právo pýšiť sa prívlastkom „prvý skutočný ultramaratón v Európe“. Známy český extrémny biker Jan Kopka sa totiž podujal zorganizovať závod s veľavravným názvom 1000 miles adventure, ktorý nemá v našich končinách obdoby.
Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Američan Tyler Farrar z tímu Garmin-Cervelo dosiahol premiérové individuálne víťazstvo na cyklistických pretekoch Tour de France, keď vyhral pondelkovú 3. etapu 98. ročníka podujatia z Olonne sur Mer do Redonu (198 km).
Finančné centrum maratón Udiča

Finančné centrum maratón Udiča

Na maratóne v Udiči som ešte nebol, no z rozprávania iných som sa naň tešil – sľubovali veľa singlov a celkovo taký správny bikerský zážitok. No biker mieni, počasie mení. Tak to dopadlo aj tento raz. Organizátori sa snažili propagovať „suchú“ trať, no neviem, či im to niekto uveril... Ja som to poňal tak, že aspoň konečne otestujem Scylly v blate a budem nútení spraviť rozborku-zborku, ktorá bola naposledy po Fatranskom. :)
Hushovd pridal k dúhovému aj žltý dres, P. Velits 15.

Hushovd pridal k dúhovému aj žltý dres, P. Velits 15.

Úradujúci majster sveta Thor Hushovd vymení v pondelok dúhový dres za tričko lídra cyklistickej Tour de France. Na vedúcu pozíciu 98. ročníka sa posunul vďaka prvenstvu svojho tímu Garmin-Cervelo v nedeľňajšej 2. etape, časovke družstiev na 23 km v okolí Les Essarts.
V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

Výsledky sobotňajších pretekov Svetového pohára v horskej cyklistike v kanadskom Monte Saint Anne.
Júnové číslo časopisu Cyklistická doprava

Júnové číslo časopisu Cyklistická doprava

Začnite prázdniny s júnovou Cyklistickou dopravou. Dnes vyšlo nové číslo časopisu cyklistická doprava, v ktorom nájdete veľa inšpirácii, či už z domova alebo zo sveta. Plus pozvánka na Konferenciu Cyklistická Doprava 2011
Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Belgičan Philippe Gilbert je prvým držiteľom žltého trička na 98. ročníku cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Omega Pharma Lotto vyhral úvodnú etapu z Passage de Gois do Les Herbiers na Mont des Alouetttes, ktorá merala 191,5 km. Vďaka výbornému záveru sa líder cyklistického rebríčka UCI presadil pred majstrami sveta z posledných dvoch rokov.
Okolobratislavy – tajomný maratón v Karpatoch

Okolobratislavy – tajomný maratón v Karpatoch

„Bude? Nebude?“ Takto premýšľalo veľa potenciálnych účastníkov pretekov. Po minuloročnom neslávnom konci, kedy sa podujatie konať nemohlo (hniezdenie vtákov a kto vie čo ešte...), boli viacerí skeptickí. Takmer do posledného okamihu to vyzeralo všelijako, zo strany českých organizátorov nebolo veľa ochoty odpovedať na otázky, trať miestami pripomínala Vietnam.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up