Zdroj: Zdroj fotografii: https://www.facebook.com/bikearena.obertraun?fref=ts

Horskí cyklisti opäť bodovali a pripísali si ďalších 42 UCI bodov do olympijskej kvalifikácie

Na pretekoch kategórie C.2 v rakúskom Obertraune získali slovenskí cyklisti viaceré pódiové umiestnenia a pripísali si ďalších 42 UCI bodov do olympijskej kvalifikácie.

Technická trať „bike arény“ s prírodnými i umelými prekážkami privítala pretekárov z Rakúska, Francúzska, Nemecka, Česka, Slovenska i z Bosny. Ako prví sa na štart postavili juniori. Víťazstvo vybojoval domáci pretekár Kevin Maderegger pred našim Jakubom KurtymDavidom Windom. Mateja Ulíka tentokrát sprevádzala smola, na vedúcej pozícii v prvom kole roztrhol reťaz, čím sa preňho preteky skončili. Juniorky štartovali spolu so ženami, líšili sa však počtom kôl. Víťazkou junioriek sa stala Erika Glajzová.

V kategórii mužov štartovali i naši traja pretekári. Michal Lami prišiel do cieľa druhý, výkonom ho predbehol iba domáci pretekár Gregor Raggl, tretí bol Rakúšan Kalr Markt. Výbornú jazdu predviedol i František Lami, ktorý v spoločnej kategórii Elite a U23 skončil síce na nepopulárnom štvrtom mieste, podal však najlepší výkon medzi dvadsaťtrojkármi. Prvú pätku výsledkovej listiny týchto pretekov uzatvára Martin Haring.

„Išlo sa trochu horšie, trať bola mokrá, šmykľavá. Som však rád, že sa mi po minulotýždňových pretekoch v Haimingu opäť podarilo zajazdiť najlepší čas v mojej kategórii,“ neskrýval radosť František Lami. „Budúci týždeň nás čakajú preteky C.1 v Grazi, a tak verím, že i tam sa nám podarí dobrý výsledok. Boje o miestenky do Ria sa stupňujú, nie je jednoduché udržať si miesto vo svetovom rankingu“ dodal.

[Foto na úvode: Zdroj fotografii: https://www.facebook.com/bikearena.obertraun?fref=ts]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Martin Haring ovládol preteky C2 v Rumunsku, bodoval aj Ulík a Glajzová

Martin Haring ovládol preteky C2 v Rumunsku, bodoval aj Ulík a Glajzová

Na pretekoch cross-country v rumunskom Cluj-Napoca zaradených do kategórie C2, si fantasticky viedol Haring (Dukla Banská Bystrica), ktorý zvíťazil v konkurencii pretekárov zo siedmich štátov.
Fotogaléria: Ako reprezentácia Slovenska v MTB zbierala cenné UCI body v Malajzií a Michal Lami vyhral etapové preteky

Fotogaléria: Ako reprezentácia Slovenska v MTB zbierala cenné UCI body v Malajzií a Michal Lami vyhral etapové preteky

Naši traja pretekári kategórie muži Elite Michal Lami, František Lami a Martin Haring bojovali v závodoch Trade winds Langkawi international mountain bike challenge 2014. Hlavný cieľ reprezentačného výjazdu bol zisk čo najväčšieho počtu UCI bodov do olympijskej kvalifikácie, čo sa aj podarilo. Pozrite si ako to vyzeralo na trati aj v okolí pretekov.
Slováci stále so šancou na účasť dvoch mužov na olympijských hrách v Brazílii

Slováci stále so šancou na účasť dvoch mužov na olympijských hrách v Brazílii

Podľa postavenia Slovenska v najnovšom olympijskom rebríčku krajín by Slovensko mohlo vyslať do Rio de Janeiro až dvoch mužov v MTB XCO. Po dvoch olympiádach v Pekingu a v Londýne, kde sme nášho zástupcu v mužskej kategórii nemali, je situácia oveľa optimistickejšia.
keyboard_arrow_up