ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 už tento víkend v Marikovskej doline

Druhý ročník série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 pokračuje druhým podujatím už tento víkend. ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou ponúkne na výber tri trate pre aktívnych cyklistov, ale aj nadšencov a rodiny. Tradične nebudú chýbať ani detské preteky. Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole originálny bicykel ŠKODA. Slávnostný štart sa uskutoční už túto sobotu 16. mája o 10:00 hod.

Prvé preteky ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 vo Svätom Jure vyhral minuloročný celkový víťaz a tvár tohtoročnej série Karel Hartl. Na štart ŠKODA Svätojurského MTB maratónu sa postavilo takmer 700 nadšencov cyklistiky a ďalšie stovky fanúšikov povzbudzovalo popri trati. „Séria sa nám úspešne rozbehla pred mesiacom v okolí Svätého Jura a už túto sobotu otvoríme druhú kapitolu v Marikovskej doline. Srdečne pozývam všetkých fanúšikov horskej cyklistiky, či už aktívne súťažiacich alebo povzbudzujúcich popri trati. Zoberte priateľov, celú rodinu a rozhodne nezabunite na deti, krásnych zážitkov nie je nikdy dosť,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.


ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou je druhým podujatím série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015. Siedmy ročník podujatia v oblasti Marikovskej doliny je už tradične určený pre celú rodinu a všetky vekové kategórie, špecifikom je veľké množstvo singletrackov. Tieto úseky sú doplnené lúčnymi prejazdmi s neopakovateľnými výhľadmi na blízku Nimnickú priehradu a okolie.

Cyklisti si môžu vybrať z troch trás od najnáročnejších po trasy určené pre rodiny. Najdlhší je maratón s celkovou dĺžkou 64 kilometrov a prevýšením až 1 900 metrov. Nechýbajú preteky pre najmenších fanúšikov cyklistiky. Pripravený je zaujímavý sprievodný program, množstvo skvelých cien, či už na stupňoch pre víťazov alebo v tombole, kde je hlavnou cenou skvelý bicykel ŠKODA.

Tvárou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 je Karel Hartl, minuloročný celkový víťaz série. Za volantom nového modelu ŠKODA Fabia Combi oficiálne reprezentuje značku ŠKODA a celú tohtoročnú sériu. Oficiálnym garantom série je Slovenský zväz cyklistiky a projekt podporil aj dvojnásobný majster sveta v časovke Peter Velits. Bližšie informácie nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke http://www.skoda-bike-open-tour.sk, prostredníctvom ktorej sa môžu na preteky série registrovať.


Cyklistika je jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem iného je už od roku 2004 oficiálnym partnerom, dodávateľom oficiálneho vozidla a oficiálnym partnerom bieleho dresu legendárnej Tour de France. Od roku 2015 ŠKODA mení partnerstvo bieleho dresu za partnerstvo prestížneho zeleného dresu. Novým oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších šprintérov bude od tohto roku aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011.

ŠKODA AUTO je aktívna v podpore cyklistiky aj na národnej úrovni. Na Slovensku je partnerom prestížnych cyklistických pretekov Okolo Slovenska, od roku 2015 aj novým partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku - Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko je zároveň už šiesty rok hrdým partnerom Petra Velitsa, trojnásobného majstra sveta v časovke družstiev a jedného z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou - 2. kolo

calendar_today 16.05.2015
format_list_numbered 2. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 3. kolo - XCM Tour
label MTB maratón
place Dolná Mariková (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
keyboard_arrow_up