Pozvánka: Pedál MTB Tour - Slovensko vs. Maďarsko 1:3

Pedál MTB Tour je názov nového MTB seriálu, ktorý spája 4 podujatia. Tri na severovýchode Maďarska dopĺňa jedno na Slovensku v metropole východu.

1. kolo: 7. Jún 2015 - IV. KONDENZGYÍK MARATON (MISKOLC)

Blato, Víno, Nováčik, Singletrack... Tieto sú najvýstižnejšie 4 slová, ktorými by sa dali charakterizovať jednotlivé podujatia...

Miškolci sa cez víkend konalo 1. kolo seriálu pod názvom Kondenzgyik Maraton Miskolc. Účastníci predošlých ročníkov si určite pamätajú hlavne blato. Tentokrát však organizátori objednali naozaj luxusne počasie. Pretekalo sa na prašnej suchej a veľmi peknej trati. Na 28 kilometrovom okruhu, kde sa striedali lúky, asfalt, krásne technické chodníky a lesné cesty súťažili všetky vekové kategórie od najmenších detí po veteránov. Každý podľa chuti a kondičky si mohol vybrať 28, 56 alebo 84km.

Absolútnym víťazom na dlhej trati sa stal Belgičan Wouter Cleppe ( Alpinbike RAM) . Nestratili sa však ani Slováci. Okrem početnej skupinke nadšencov sme mali zastúpenie aj na stupňoch víťazov v podobe prvého Tomiho Hausera (Prosport Team Košice) v kat. Masters na Strednej trati.


Už o pár týždňov pokračuje seriál vo vinohradoch...

Malebná dedinka Erdőbénye leží v srdci Zemplína a je známa svojou pohostinnosťou a vinohradmi. Po ročnej prestávke si účastníci Drótszamár festivalu môžu opäť vychutnať krásu Zemplína a kvalitné víno z miestnych pivníc 27. júna 2015.

Na hranici Slovenska a Maďarska, v Slovenskom Novom Meste (Sátoraljaujhely) sa na konci prázdnin 22.Augusta koná 1. ročník MTB maratónu. Zázemie a štart pretekov je priamo na námestí v centre mesta, a vedie cez Zábavný Park Zemplín, kde môžu stráviť čas rodiny s deťmi počas pretekov a povzbudzovať pretekárov.

Vo finále 19. septembra na Škoda MTB Singletrack maratone v Košiciach vás čaká už 12.ročník maratónu po vlani obnovenej trati plnej singletrackov. Nezabudnuteľný zážitok na všetkých tratiach doplnený o detské preteky  a zaujímavé prémie so zázemím v rekreačnej oblasti Jahodná.

Pedál MTB Tour je prvý seriál zameraný na tuto lokalitu. Pohoria Bukk, Zemplín a lesy v okolí Košíc ponúkajú fantastické podmienky pre bajkerov. Okrem založenia tradície a rozvinutia cezhraničnej spolupráce je cieľom seriálu ukázať  krásu jednotlivých oblastí, vtiahnuť začiatočníkov a amatérov z okolia do športu, do cyklistiky. Na každej akcii si prídu na svoje amatéri aj skúsení pretekári zároveň. Pre doprovod sú pripravené rôzne sprievodné akcie a možnosti oddychu. Na najlepších v seriáli čakajú aj hodnotné ceny.

Podujatia Pedál MTB Tour 2015

7. Jún 2015 - IV. KONDENZGYÍK MARATON (MISKOLC)
27. Jún 2015 - V. ERDŐBÉNYE DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL (ERDŐBÉNYE)
22. August 2015 - SÁTORALJAÚJHELY MARATON (Sátoraljaujhely / Slovenské Nové Mesto)
19. September2015 - ŠKODA MTB Singletrack Maratón KOŠICE

Viac informácií nájdete na stránke seriálu  http://www.pedalmtbtour.eu 
report_problem Našiel si v texte chybu?

Erdőbénye Drótszamár Fesztivál

calendar_today 27.06.2015
format_list_numbered 2. kolo - Pedal MTB tour
label MTB maratón
place Erdőbénye (Maďarsko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up