Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 12. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Castelfidarda do Ravenny a merala 184 km. V špurte hlavného poľa zdolal jazdec tímu HTC-Highroad Talianov Davida Appollonia a Alessandra Petacchiho. Lídrom pretekov a držiteľom ružového dresu je aj naďalej Španiel Alberto Contador, ktorý má pred Konstantinom Sivcovom náskok 59 sekúnd. Tretí je zatiaľ Talian Vincenzo Nibali s odstupom 1:21 min.
Peter Sagan víťazom 5. etapy Tour of California

Peter Sagan víťazom 5. etapy Tour of California

Fantastický úspech opäť dosiahol slovenský cyklista z tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan, keď v 5. etape Okolo Kalifornie triumfoval časom 5:16:03 v skvelom záverečnom špurte pred Austrálčanom Howardom, Britom Swiftom a naďalej si udržal zelený dres! Nesmierne šťastný slovenský pretekár sa pre svoju stránku www.saganpeter.com urobil rozhovor...
Biky fóristov: Turbiho Klein

Biky fóristov: Turbiho Klein

Gary Klein. Meno ktoré nechcelo robiť to čo všetci ostatní. Dural, trubky veľkého priemeru, zabrusované zvary, lanká vedené vnútrom rámu, výnimočné farby a dizajn, riadidlá s predstavcom z jedného kusu, masívne duralové vidlice, oversize integrované hlavové zloženie poprípade ložiská priamo lisované do stredovej rámovej trubky. To všetko je síce v tejto dobe bežné ale Gary tieto veci robil pred dvadsiatimi rokmi! Seriál článkov
Sagan si udržal zelený dres, v etape 16.

Sagan si udržal zelený dres, v etape 16.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa statočne držal aj v 4. etape (Livemore – San José 131 km)
pretekov Okolo Kalifornie, ktorá mala záver v prudkom kopci... Zvíťazil Chris Horner z tímu
RadioShack pred Andy Schleckom (Leopard-Trek), jazdec tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan
prišiel do cieľa na 16. priečke.
Gadret víťazom 11. etapy Gira, Contador naďalej v ružovom

Gadret víťazom 11. etapy Gira, Contador naďalej v ružovom

Víťazom stredajšej 11. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia 2011 sa stal jazdec tímu AG2R John Gadret. Tridsaťdvaročný Francúz absolvoval 142-km dlhú trať z Tortoreta do Castelfidarda za 3:33:11 h. Za ním na druhom mieste skončil Španiel Joaquim Rodríguez z tímu Kaťuša, tretí do cieľa etapy dorazil domáci zástupca Giovanni Visconti.
Peter Sagan štvrtý v 3. etape Tour of California

Peter Sagan štvrtý v 3. etape Tour of California

Slovenský cyklista Peter Sagan je vo forme. Dnes v noci v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie obsadil skvelé štvrté miesto a v celkovom poradí mu patrí tretia pozícia. Sagan do cieľa etapy dlhej 196,2 km vedúcej z Auburnu do Modesta dorazil v rovnakom čase ako víťazný Henderson, no vo finiši vedúcej skupiny sa pred neho ešte dostali Argentínčan Juan Jose Haedo a Nór Thor Hushovd.
Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Desiata etapa na Giro d´Italia pre Cavendisha

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 10. etapy na cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 159 km a viedla z Termoli do Terama. Vynikajúci šprintér v cieli triumfoval pred Španielom Franciscom Ventosom, ktorý ho pred etapou obvinil z podvádzania v nedeľňajšej 9. etape, tretí skončil Talian Alessandro Petacchi. Ružový dres lídra si udržal Španiel Alberto Contador.
Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý dnes tesne po polnoci obsadil v zámorí v skrátenej 1. etape pretekov Okolo Kalifornie (122,8 km) výborné druhé miesto a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom poradí. Na víťaza Brita Bena Swifta stráca jazdec tímu Liquigas- Cannondale štyri sekundy. V ďalšej etape (Auburn – Modesto 196,2 km) si oblečie dres pre najlepšieho jazdca do 23 rokov! Pre svoju stránku www.saganpeter.com nám bezprostredne po pretekoch spoza oceána odpovedal 21-ročný Peter Sagan na otázky...
Počasie šarapatilo na Tour of California

Počasie šarapatilo na Tour of California

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie zažili v nedeľu v premiérovej etape menší šok... Prvú etapu zo South Lake Tahoe do North Lake Tahoe museli organizátori napokon zrušiť kvôli nepriaznivým snehovým poveternostným podmienkámi.
Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Španiel Alberto Contador potvrdil úlohu favorita a triumfoval v náročnej 9. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 169 km a viedla z Messiny k vrcholu sopky Etna. Contador sa po nedeľňajšom prvenstve stal novým lídrom Gira a držiteľom ružového trička, z ktorého vyzliekol Holanďana Pietera Weeninga. Pred začiatkom etapy bol Španiel v službách Saxo Bank Sungard na 5. mieste.
MSR XCM Pravenec

MSR XCM Pravenec

V sobotu 14. mája sa uskutočnili v Pravenci otvorené majstrovstvá SR v MTB maratóne. Organizačné skúsenosti chalanov z cyklistického klubu v Pravenci, po týždni opäť ideálne bajkerské počasie a kompletná slovenská maratónska špička v podobe Milana Barényiho, Michla Lamiho, Rada Bíroša a účasť českého borca Karla Hartla boli zárukou kvalitného podujatia. Organizátori si pre štartujúcich pripravili trať dlhú 87 kilometrov so zaujímavou XC pasážou, ktorá preverila technické schopnosti všetkých bajkerov.
V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

Výsledky nedeľňajšieho 1. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov v Polomke.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up