Sagan vo Švajčiarsku zaokrúhlil počet triumfov na 10

Peter Sagan sa stal víťazom 3. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Švajčiarska. V záverečnom špurte etapy dlhej iba 117,3 km z Quinta do Olivone sa presadil pred Španielom Danim Morenom (Kaťuša) a Francúzom Thibautom Pinotom (FDJ). Sagan zopakoval svoj triumf v 3. etape na Tour de Suisse spred roka a celkovo si na tomto prípravnom podujatí pred Tour de France pripísal už desiate etapové víťazstvo.

Celkové vedenie si udržal Holanďan Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). Druhý je Španiel Moreno a tretí už Sagan, zhodne zaostávajú za lídrom o 5 sekúnd.

Finiš


"Dojazd etapy bol pomerne komplikovaný a kľukatý. Šiel som zľava doprava, potom zase doľava. Som však šťastný, že to vyšlo, za čo patrí veľké ďakujem celému tímu. Moji spolujazdci odviedli senzačnú prácu. V posledných dvoch stúpaniach mi pomohol najmä Majka. Teraz si užijeme toto víťazstvo a uvidíme, čo prinesie zajtrajšok," cituje Sagana server švajčiarskej televízie SRF ako aj Cyclingnews.

Sagan zopakoval svoj triumf v 3. etape na Tour de Suisse spred roka a celkovo si na tomto prípravnom podujatí pred Tour de France pripísal už desiate etapové víťazstvo. Desať etapových triumfov na Okolo Švajčiarska má na konte aj domáci matador Fabian Cancellara a o jeden viac dve švajčiarske cyklistické legendy: Hugo Koblet a Ferdi Kübler. Vo forme jazdiaci víťaz nedávnych pretekov Okolo Kalifornie Sagan ich teoreticky môže ešte v tomto ročníku predstihnúť a stať sa cyklistom s najväčším počtom etapových triumfov na švajčiarskych cestách. "Nechcem nič hovoriť dopredu, pôjdeme etapu po etape a uvidíme," uviedol Sagan na margo možného prekonania rekordu. V tomto roku sa už 25-ročný rodák zo Žiliny dostal v počte víťazných etapových koncoviek na číslo 4.

Celkové vedenie na pretekoch Okolo Švajčiarska si udržal Holanďan Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). Druhý je Španiel Moreno a tretí už Sagan, zhodne zaostávajú za lídrom o 5 sekúnd. Pred 3. etapou patrilo slovenskému cyklistovi 5. miesto.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Švajčiarska:

3. etapa (Quinto - Olivone, 117,3 km): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 3:00:35 h, 2. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 3. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ.fr, 4. Julian Arredondo (Kol.) Trek Factory Racing, 5. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin, 6. Geraint Thomas (V. Brit.) Team Sky - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin 6:43:12 h, 2. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +5, 3. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +5, 4. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +7, 5. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ.fr +12, 6. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +14
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up