Zdroj: Mathosh

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu cyklistiky navrhla zastaviť pretekársku činnosť na jeden mesiac horskej cyklistke Janke Keseg Števkovej. Ide o reakciu na incident skúsenej 39-ročnej reprezentantky pred začiatkom európskych hier v Baku, keď pri preberaní výstroja fyzicky napadla vedúceho výpravy horských cyklistov SR Martina Belása.

Janka Keseg Števková priznala, že skutok sa stal a aj ho oľutovala a ospravedlnila sa zaň. Na európske hry do Azerbajdžanu necestovala. Informuje o tom denník Šport.

"Vzhľadom na prejavenú ľútosť nad týmto skutkom sa disciplinárna komisia rozhodla predložiť na schválenie výkonnému výboru SZC trest na dolnej hranici tabuľky uvádzaných v reglemente UCI. Hranica je od jedného do šiestich mesiacov. Komisia prihliadla aj na to, aby mohla Števková bojovať o olympijskú miestenku do Ria de Janeiro, preto navrhla trest zastavenia činnosti na jeden mesiac nepodmienečne. Ten nadobudne platnosť po schválení výkonným výborom SZC v prípade, že sa cyklistka neodvolá," cituje Šport prezidenta SZC Petra Privaru.

Prvé informácie sme priniesli v článku - http://www.mtbiker.sk/clanky/7698/janka-keseg-stevkova-prisla-pre-incident-o-europske-hry-v-baku.html

[Foto na úvode: Mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
keyboard_arrow_up