Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Peter Sagan: K prvenstvu chýbalo málo...

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý dnes tesne po polnoci obsadil v zámorí v skrátenej 1. etape pretekov Okolo Kalifornie (122,8 km) výborné druhé miesto a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom poradí. Na víťaza Brita Bena Swifta stráca jazdec tímu Liquigas- Cannondale štyri sekundy. V ďalšej etape (Auburn – Modesto 196,2 km) si oblečie dres pre najlepšieho jazdca do 23 rokov! Pre svoju stránku www.saganpeter.com nám bezprostredne po pretekoch spoza oceána odpovedal 21-ročný Peter Sagan na otázky...
Počasie šarapatilo na Tour of California

Počasie šarapatilo na Tour of California

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie zažili v nedeľu v premiérovej etape menší šok... Prvú etapu zo South Lake Tahoe do North Lake Tahoe museli organizátori napokon zrušiť kvôli nepriaznivým snehovým poveternostným podmienkámi.
Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Contador po triumfe na Etne novým lídrom Gira

Španiel Alberto Contador potvrdil úlohu favorita a triumfoval v náročnej 9. etape cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá merala 169 km a viedla z Messiny k vrcholu sopky Etna. Contador sa po nedeľňajšom prvenstve stal novým lídrom Gira a držiteľom ružového trička, z ktorého vyzliekol Holanďana Pietera Weeninga. Pred začiatkom etapy bol Španiel v službách Saxo Bank Sungard na 5. mieste.
MSR XCM Pravenec

MSR XCM Pravenec

V sobotu 14. mája sa uskutočnili v Pravenci otvorené majstrovstvá SR v MTB maratóne. Organizačné skúsenosti chalanov z cyklistického klubu v Pravenci, po týždni opäť ideálne bajkerské počasie a kompletná slovenská maratónska špička v podobe Milana Barényiho, Michla Lamiho, Rada Bíroša a účasť českého borca Karla Hartla boli zárukou kvalitného podujatia. Organizátori si pre štartujúcich pripravili trať dlhú 87 kilometrov so zaujímavou XC pasážou, ktorá preverila technické schopnosti všetkých bajkerov.
V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

Výsledky nedeľňajšieho 1. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov v Polomke.
Na Giro d’Italia 8. etapa pre Gatta, lídrom stále Weening

Na Giro d’Italia 8. etapa pre Gatta, lídrom stále Weening

Talian Oscar Gatto sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla zo Sapri do Tropea a merala 217 km. V cieli etapy prešpurtoval Alberta Contadora, tretí skončil s päťsekundovým odstupom Talian Alessandro Petacchi. Držiteľom ružového dresu lídra priebežného celkového poradia je aj naďalej Holanďan Pieter Weening.
Lapierre Fatranský MTB Maratón

Lapierre Fatranský MTB Maratón

Cyklopozitív klub zo Žiliny vás pozýva na 6. ročník MTB maratónu v Stráňavách pri Žiline. Odštartované bude 4.6.2011 na 3 trate: 76, 50 a 27,5 km. Do 28.5 máte možnosť prihlásiť sa na maratón so zvýhodneným štartovným, tak sa poponáhľajte! Informácie v článku.
De Clerq víťazom prvej horskej previerky na Gire

De Clerq víťazom prvej horskej previerky na Gire

Belgičan Bart de Clercq sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Maddaloni na Montevergine di Mercogliano a merala 110 km. V cieli prvej horskej etapy prešpurtoval Taliana Micheleho Scarponiho a Čecha Romana Kreuzigera. Držiteľom ružového dresu lídra priebežného celkového poradia je aj naďalej Holanďan Pieter Weening. Pred Bielorusom Konstantinom Sivcovom má dvojsekundový náskok, tretí je Talian Marco Pinotti.
L'Equipe zverejnil "dopingový rebríček" spred TdF 2010

L'Equipe zverejnil "dopingový rebríček" spred TdF 2010

Denis Meňšov, Andreas Klöden či Michael Rogers boli na vlaňajšom ročníku cyklistických pretekov Tour de France pod špeciálnym dohľadom antidopingových komisárov. Zvýšená pozornosť sa týkala skupiny celkovo asi 40 jazdcov, ktorých takto "označkovala" Medzinárodná cyklistická únia (UCI) na základe porovnania výsledkov krvných testov vykonaných dva dni pred začiatkom podujatia a údajov z biologických pasov pretekárov.
Víťazom šiestej etapy Gira Španiel Ventoso

Víťazom šiestej etapy Gira Španiel Ventoso

Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Orvieta do Fiuggi a merala 216 km. Jazdec tímu Movistar dosiahol čas 5:19:39 h. Na druhom mieste skončil Talian Alessandro Petacchi, aj tretiu priečku obsadil domáci cyklista - Roberto Ferrari, obaja mali rovnaký čas ako víťaz.
Zemplín Tour 15.5.2011

Zemplín Tour 15.5.2011

Všetci sa už veľmi tešime na 2. ročník, ktorý bude v nedeľu 15. mája. Pretekári sa vydajú na 134 km dlhú trať o 10:00 hod., prejazdy sú cez mestá a dediny: Michalovce - časť Biela Hora, Humenné, Snina, Ubľa, Sobrance, Jovsa s cieľom na Vinnom jazere, kde očakávame prvého pretekára okolo 13:30 hod.
Weening novým lídrom Gira 2011

Weening novým lídrom Gira 2011

Holanďan Pieter Weening sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Piombina do Orvieto a merala 191 km. Tridsaťročný Holanďan dosiahol druhé etapové prvenstvo na podujatiach Grand Tour v kariére, vďaka časovému bonusu a náskoku ôsmich sekúnd pred Kolumbijčanmi Fabiom Duartem a Josém Serpom sa stal novým lídrom Gira.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up