Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Nemec Tony Martin sa stal víťazom 69. ročníka cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktoré vyvrcholili v nedeľu záverečnou etapou. Poslednú ôsmu časť podujatia v okolí Nice (124 km) vyhral francúzsky šampión Thomas Voeckler. Dvadsaťpäťročný Martin kontroloval vývoj pretekov od svojho víťazstva v piatkovej časovke. V konečnom účtovaní si udržal náskok 36 sekúnd pred krajanom Andreasom Klödenom. Tretiu priečku obsadil Brit Bradley Wiggins.
Peter Velits Cyklistom roka 2010

Peter Velits Cyklistom roka 2010

Cyklistom roka 2010 na Slovensku sa stal Peter Velits. Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy s púchovským domicilom obhájil v ankete Slovenského zväzu cyklistiky prvenstvo z predchádzajúceho roka, najlepším bol aj v roku 2007. Peter Velits súťaží za profesionálny tím HTC - Highroad. Vlani ho zranenie vyradilo z účasti na Tour de France, ale na Vuelta a Espaňa skončil celkove tretí, pričom ak sa potvrdí doping druhého Španiela Ezequiela Mosqueru, posunie sa dokonca na druhé miesto. Na Vuelte vyhral dve etapy, tímovú i individuálnu časovku.
Klöden víťazom 5. etapy, Sagan až na 144. mieste

Klöden víťazom 5. etapy, Sagan až na 144. mieste

Nemec Andreas Klöden z tímu RadioShack sa stal víťazom štvrtkovej 5. etapy cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktorá po 193 km vrcholila v Coise do Vernoux-en-Vivarais. Klöden v stupňovanom špurte vedúcej skupinky v miernom stúpaní zdolal olympijského víťaza, Španiela Samuela Sáncheza, a tiež Taliana Mattea Carraru.
Sagan šiesty v 4. etape Paríž - Nice

Sagan šiesty v 4. etape Paríž - Nice

Slovenský cyklista Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) obsadil 6. miesto v stredajšej 4. etape pretekov Paríž - Nice, ktorá po 199 km vrcholila v uliciach Belleville. Víťazom etapy sa stal Francúz Thomas Voeckler z tímu Europcar, ktorý dominoval v špurte štvorčlennej skupinky. Tá odtiahla v úniku väčšinu stredajšej etapy z Creches sur Saône do Belleville. Hlavné pole prišlo do cieľa s odstupom 13 sekúnd a Sagan v špurte obsadil druhé miesto za Austrálčanom Heinrichom Hausslerom a celkovo v etape šieste.
Sagan spadol pred cieľom na druhej pozícii...

Sagan spadol pred cieľom na druhej pozícii...

Tomu sa povie smola! Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-cannondale spadol v záverečnom špurte 3. etapy (202 km) pretekov Paríž – Nice, vo chvíli, keď bol na 2. mieste a mal výbornú pozíciu na záverečný špurt. Keďže však k incidentu došlo tesne pred cieľom za poslednou zákrutou pred špurtom, Saganovi vo výsledkovej listine nenabehne žiadna strata. Víťazom etapy sa stal Austrálčan MatthewHarley Goss, ktorý sa zároveň stal aj novým lídrom pretekov.
V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas - Cannondale obsadil 5. miesto v pondelkovej 2. etape tradičných cyklistických pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte 199 km dlhej etapy z Montfort l´Amaury do Amilly útočil Sagan na pozície v prvej trojke, ale napokon v tlačenici hlavného poľa tesne neuspel. Napriek tomu si po 4. mieste z nedeľňajšej 1. etapy pripísal ďalší solídny šprintérsky úspech. V celkovom poradí patrí 21-ročnému Slovákovi 13. priečka s odstupom 14 sekúnd za lídrom Thomasom de Gendtom z Belgicka.
V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

V úvodnej etape Paríž - Nice štvrté miesto pre P. Sagana

Slovenský cyklista Peter Sagan začal svoje účinkovanie na úvodných pretekoch Svetového kalendára UCI v Európe Paríž - Nice štvrtým miestom v nedeľňajšej prvej etape. Víťazom a premiérovým držiteľom dresu lídra v tomto ročníku sa sal Belgičan Thomas De Gendt. Jazdec tímu Vacansoleil sa prekvapujúco presadil v záverečnej koncovke, keď pelotón až v závere dokázal zlikvidovať stratu na vedúcu trojčlennú skupinu...
Saganovo zranenie nie je vážne, úspechy si cení

Saganovo zranenie nie je vážne, úspechy si cení

Slovenský cyklista Peter Sagan podobne ako vlani pri svojej premiére v profesionálnom pelotóne opäť v úvode sezóny na seba upozornil, minulý týždeň vyhral preteky Okolo Sardínie, kde sa presadil v troch z piatich etáp, a v nedeľu bol tretí na Classica Sarda Sassari - Cagliari. "Na preteky Okolo Sardínie som nešiel s cieľom, aby som vyhral celkovo. Pôvodne som mal iné ambície. Teším sa však, že sa mi podarilo triumfovať. Hneď po prvej etape som mal na sebe tričko lídra a potom to išlo zo dňa na deň. Teším sa, že som dosiahol prvé víťazstvo na etapových pretekoch v kariére. Dobre to hodnotili aj v mojom tíme," uviedol Peter Sagan.
Peter Velits si zahral v klipe skupiny Nocadeň

Peter Velits si zahral v klipe skupiny Nocadeň

V pripravovanom videoklipe ku skladbe "Bdiem či spím" košickej pop-rockovej skupiny Nocadeň účinkuje aj slovenský cyklista Peter Velits. "S bratmi Velitsovcami nás spája už niekoľkoročné priateľstvo. Pri jednom z našich spoločných rozhovorov padol návrh, že by sme mohli nejakým spôsobom prepojiť naše dva rozdielne 'svety'. Ten náš umelecký a ich športový. Videoklip bol teda ideálnym prostriedkom, ako to dosiahnuť," uviedol frontman kapely Rasťo Kopina.
Cube Bikes 2011 s novým webom PR článok

Cube Bikes 2011 s novým webom

Nemecké biky Cube, ktoré na Slovensko dováža Slovkolex, dostali nový web: www.cubebikes.sk. Na webe nájdete kompletnú ponuku modelov 2011 aj s príslušenstvom a vysvetlenou technikou. Takisto funguje nová Facebook page: www.facebook.com/pages/CUBE-bikes-Slovakia/190947357604475.
Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Slovenský cyklista Peter Sagan má na úvod sezóny skvelú formu. Dokázal to aj v nedeľu na Sardínii na jednodňovej klasike nazvanej Sarda Sassari, ktorá merala 194,4 km. Odchovanec žilinskej cyklistiky prišiel do cieľa na tretej priečke!
Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan v poslednej etape prišiel do cieľa na 4. priečke, čo mu stačilo na udržanie celkového prvenstva na etapových pretekoch Giro di Sardegna. Peťo predviedol famóznu formu, keď získal etapové vavríny v 1., 3. a 4. etape. Gratulujeme Peťo!
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up