Fotoreport: Ako som bol pozrieť - Spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2015

Fotoreport: Ako som bol pozrieť - Spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike 2015

Rád by som sa s vami podelil o obrazový zážitok z týchto majstrovstiev a par slovami vám opísal pocity z pohľadu fanúšika resp. diváka. Začiatok nebol pre mňa vôbec taký, aký som očakával, čakal som totiž, že hneď ako tam prídem, budem mať zimomriavky po celom tele. Tie síce neboli hneď, ale časom prišli aj tie, obzvlášť v posledných kolách a najväčší adrenalín bol samotný dojazd.

Ale pekne od začiatku...








Štart bol v znamení Petra Sagana a v podstate cele preteky a atmosféra sa niesla v jeho ladení, veď aj bol dôvoď, keďže je to náš najväčší talent a preteky sa išli v jeho rodnej Žiline. Hneď v prvom kole ušla skupinka šiestich pretekárov z toho piati boli Česi a jeden Slovak. Po tom ako prešli cieľovou rovinkou do druhého kola som šiel na stúpanie Hôrky, kde bola neskutočná atmosféra, skoro ako na nejakom World Tour etapáku .






Spravil som par fotiek a už sa blížilo čelo pelotónu, ktoré ťahal Roman Kreuziger a šiel som späť okolo cieľovej roviny na esíčko, kde končilo stúpanie na Hájik. Tam vyšla ako prvá uniknutá skupinka a za nimi už hlavné pole na čele so svetlozelenými bundami Tinkoff Saxo v zložení, P. Sagan, J. Sagan, Michael Kolar a Roman Kroeziger. Po tomto kole sme šli s kamarátmi asi na hodinku do mesta a keď sme prišli, už uniknutú skupinku ťahal Roman Kreuziger a za nimi sa už pomaly doťahoval aj pelotón.



Potom som v mobile pozeral priamy prenos v telke a pravé ukazovali, že Roman má technické problémy, pre ktoré musel pred koncom pretekov spomaliť. No a v poslednom kole už ukazovali, že Peter ide do cieľa sám, resp. že ušiel odtrhnutej skupinke z pelotónu. Takže som nachystal foťák, skontroloval či nedochádza baterka a v nájazde do cieľovej roviny som začal cvakať. Najskôr sa ukázal Peter, ktorý sa obzeral, ako to vyzerá za ním. Potom vyšiel Peter Vakoč a Leo König, obaja sa tiež obzerali za seba, ale už v podstate všetci vedeli, v akom poradí dôjdu do cieľa, pričom na tvárach im všetkým videlo úľavu, že už to majú za sebou.






Peťo prišiel prvý s miernym zato jedinečným náskokom a za ním dorazili už spomínaní dvaja Česi a potom zvyšok pelotónu. Ten už bol ale potrhaný na skupinky, pričom druhú skupinku ťahal Jozef Metelka, ktorému videlo z reči tela, že do toho dal všetko.



Jožo napísal o jazde na svojom blogu - http://jozefmetelka.com/blog/road-racing-cycling/slovakia-national-championships-road-race-2015

Bol to neskutočný zážitok aj napriek tomu, že sme všetci diváci viackrát zmokli. A až po vyhlásení víťazov som si uvedomil, ako rýchlo tých päť upršaných hodín prešlo. O rok pôjdem určite opäť .



Momentky z piatkovej časovky


Peter Zanický - organizátor Destskej Tour Petra Sagana - http://www.mtbiker.sk/clanky/detska-tour











report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up