Pozvánka: Slovakman 226 - Triatlonová elita si už čoskoro dá opäť zraz v Piešťanoch

Pozvánka: Slovakman 226 - Triatlonová elita si už čoskoro dá opäť zraz v Piešťanoch

Čas sa nezadržateľne kráti, do štartu trinásteho ročníka Slovakman 226 ostáva už niečo vyše mesiaca. S akými novinkami prichádzajú organizátori do ďalšieho roku obľúbeného triatlonového podujatia?

Tradičný víkendový termín na prelome júla a augusta, nezameniteľné kulisy krásneho kúpeľného miesta Piešťany, slovenská a medzinárodná špička, to sú aj v tomto roku tradičné ingrediencie triatlonového podujatia Slovakman 226. Kto ešte nezačal s tréningom, tak moc dní mu už neostáva, ale šancu na nižšie štartovné má ešte do 30. júna, do tohto termínu vás nezabudnuteľný športový zážitok bude stáť rovnú „stovku“, po tomto termíne sa suma bude už len zvyšovať.


Momentálne štartovacia listina atakuje takmer dvesto účastníkov v individuálnych a štafetových pretekoch. Nebudú chýbať minuloroční víťazi, u mužov bude obhajovať Peter Vabroušek, Kristína Néč-Lapinová sa zase pokúsi o ďalšie víťazstvo v kategórii žien. Na krk im však budú dýchať tradiční matadori a znalci piešťanského prostredia, súboj o prvenstvo bude počas celého dňa zaujímavý. Aj v tomto roku Slovakman 226 láka zahraničných pretekárov, nebudú chýbať zástupcovia z Česka, Talianska, ale aj ďalekého Japonska, to len potvrdzuje zvyšujúcu sa úroveň a kvalitu podujatia. Záverečný júlový deň odštartuje triatlonová fiesta tradičnou prezentáciou pretekárov, ale aj prvým ročníkom bežeckého podujatia Piešťanská Sedmička. V podvečerných hodinách si obyvatelia Piešťan a okolia budú môcť zabehať obľúbenými miestami kúpeľného mesta, pre tých najlepších sú pripravené vecné ceny a medaile.



Hlavný chod sa obstará v sobotu, kedy je na programe počas celého dňa Slovakman 226. Pre návštevníkov Piešťan a okolia to znamená jediné, počas celého dňa ich čaká niekoľko uzávierok tak, aby pretekárov bol umožnený bezproblémový priebeh ich snahy o čo najlepšie umiestnenie. Rekreačná ulica bude v smere od Lodenice k nemocnici uzatvorená v čase od 7:00 do 17:00, na úseku Lodenica-prvý mostík. Druhý úsek Rekreačnej ulice, ktorého sa týka zmena organizácie dopravy je jednosmerka do Lodenice smerom od krajinského mosta. Táto bude púšťaná jednosmerne striedavo podľa výskytu vozidiel. Plynulý chod bude zabezpečovaný usporiadateľmi. Pre návštevníkov je samozrejme pripravený bohatý sprievodný program, ktorého súčasťou je aj Slovakman detský akvatlon, tanečné vystúpenia, aquazorbing, alebo detský kútik. Trinásty ročník Slovakman 226 sa tak opäť posunie na vyšší level a preto vás opäť radi uvítame na Majstrovstvách Slovenska v dlhom triatlone, ktoré sa uskutočnia 1. augusta v Piešťanoch. Všetky ďalšie informácie o podujatí, spolu s možnosťou registrácie nájdete na oficiálnej stránke podujatia – http://www.slovakman.sk

Autor: Michal Duchovič

MTBIKER Reportáž 2014 - http://www.mtbiker.sk/clanky/7209/reportaz-slovakman-2014-jedine-preteky-v-dlhom-triatlone-na-slovensku.html
report_problem Našiel si v texte chybu?

Slovakman 226

calendar_today 01.08.2015
label Triatlon
place Piešťany (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Tisíc kilometrov, šesť povinných úsekov najkrajšími cestami Slovenska. To sú v skratke vytrvalostné preteky Race through Slovakia, ktoré si v máji 2023 skúsilo viac ako päťdesiat cyklistov a cyklistiek.
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up