Prehľad ponuky bicyklov a odborného servisu v Nitre

Cyklistická sezóna je v plnom prúde a mnohí ešte nestihli pred prázdninovými výletmi skontrolovať technický stav svojho „tátoša“, resp. otáľali s kúpou nového. Časy, kedy bol problém zohnať bicykel podľa predstáv bikera, už dávno pominuli. Dnes sa skôr potrápime pri výbere z  bohatej ponuky bicyklov. Mnohí pred nákupom z E-shopov uprednostňujú osobný výber v kamennej predajni. Kam sa teda vybrať za nákupom alebo servisom? Pre stručný prehľad uvediem možnosti v Nitre. Snáď sa niekto pridá a prispeje aktuálnym prehľadom vo svojom meste.

Už od roku 1991 ponúka bike sortiment VELO sprint Nitra. K pôvodnému obchodu na Coboriho ulici pribudol nedávno aj nový na Štúrovej ulici pod názvom Specialized Concept Store Nitra. Tento je špeciálne zameraný na bicykle a príslušenstvo značky SPECIALIZED. Poskytuje záručný a pozáručný servis tejto značky, ale aj základný servis bicyklov u nich nezakúpených. VELO sprint Nitra patrí k oficiálnym distribútorom a servisu vidlíc MARZOCCHI. Požičiava na vyskúšanie predvádzacie bicykle SPECIALIZED, ROCKY MONTAIN, GIANT, GHOST a sedadlá SPECIALIZED. Poskytuje aj nastavenie posedu systémom Specialized Body Geometry Fit.



Druhá predajňa pod názvom VELO sprint na Coboriho ulici ponúka bicykle značiek CTM, GHOST, GIANT, AUTHOR, CANNONDALE, GT, MONGOOSE, ROCKY MONTAIN. V obidvoch obchodoch je samozrejme možné zakúpiť súčiastky, náhradné diely a cyklo príslušenstvo s možnosťou výberu zo širokého množstva značiek.



Kto navštívi predajňu KELLYS Bicycles na Coboriho v tzv. Polygone, môže si zakúpiť bicykel ako aj doplnky a príslušenstvo slovenského výrobcu bicyklov značky KELLYS pôsobiaceho na trhu od roku 1991. V obmedzenom výbere je tu k dispozícii aj značka ALPINASTRADA. Priamo v obchode je záručný a pozáručný servis ako aj základné opravy bicyklov iných značiek.



Obchod KLONDIKE BIKE na sídlisku Klokočina po ôsmich rokoch predaja bicyklov SCOTT, FOCUS a LAPIERRE, rozšíril ponuku aj o slovenskú značku DEMA. I keď predajňa je rozlohou skromná, výber bicyklov, náhradných dielov, cyklistických doplnkov a oblečenia je viac než bohatý. Základný servis bicyklov a samozrejme aj záručný a pozáručný servis je vykonávaný priamo na predajni.



Hoci DOLOMITY BIKE je v Nitre len 5 rokov, predajňa sa stala pomerne často navštevovanou, už aj pre ideálnu polohu v centre mesta pri OD Mlyny. Medzi ponúkané značky bicyklov patria najmä CUBE, MERIDA, TREK a PINARELLO. Okrem záručného a pozáručného servisu DOLOMITYBIKE patrí do siete MAVIC tech. dealer, ROCK SHOCK servis center a SHIMANO servis center. V ponuke doplnkov a oblečenia dominujú výrobky značky ABUS, GORE, CASTELLI, RUDY PROJEKT, CAMELBAK a ďalšie. Sedadlá značky fi"zi:k a SELLE ITALIA sú tu k dispozícii aj na vyskúšanie.



Každý z nitrianskych obchodov má síce v ponuke iné značky bicyklov, ale jedno majú predsa spoločné, všetky riadia dlhoroční, aktívni bikeri. To je aj najlepšou zárukou odborného predaja a servisu. Kontakt, otváracie hodiny a E-shop predajcov si prípadní záujemcovia ľahko môžu nájsť na webe. S cyklistikou úzko súvisí aj špeciálne oblečenie. Nemôžem preto opomenúť aj Nitriansku predajňu Cyklopoint v areáli štadióna TJ Stavbár, so širokou ponukou výrobkov značky ENDURA.


report_problem Našiel si v texte chybu?
GaliPet 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up