Zdroj: Kráľ Záhoria MTB Maratón Štafiet 2014, autor: adamoliva89

V sobotu 29. augusta 2015 sa v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina uskutoční 4. ročník preteku na horských bicykloch v olympijskej disciplíne XC CROSS COUNTRY. Zároveň tento pretek bude aj finálovým podujatím seriálu HERTLSPORT EXTREM TOUR pre rok 2015. Trať preteku je situovaná na úpätí Bielych Karpát do BIKE ARÉNY Zlatnícka dolina na okruh o dĺžke 3700 m. Okruh je rozdelený do štyroch atraktívnych častí AC/DC TRAIL, SNAKE TRAIL, AVALANCHE TRAIL, CHALLENGE TRAIL.

Štart a cieľ preteku bude v areáli rekreačného zariadenia Skaličan v Zlatníckej doline, kde je pripravené kompletné zázemie (občerstvenie po preteku, WC, sprchy, umývanie bicyklov, bufet, EXPO aréna...). Na viac informácií ohľadom tohto preteku sme sa spýtali riaditeľa podujatia Petra Hertla.

Po štvrtý raz privíta Zlatnícka dolina vyznávačov horskej cyklistiky na preteku XC CROSS COUNTRY SKALICA 2015. Na čo sa môžu účastníci tohto podujatia tešiť?
Ako po minulé ročníky, tak aj v tomto roku pripravujeme pre účastníkov kvalitné podujatia v peknej lokalite Záhoria na veľmi zaujímavej a atraktívnej trati, na ktorej si určite prídu na svoje nielen samotní pretekári ale aj diváci. Účastníci podujatia sa môžu tešiť na vylepšenú trať, dobrú atmosféru a samozrejme rodinné zázemie, ktoré k naším pretekom neodmysliteľne patrí.

Spomínate, že ste vylepšili trať. Môžete byť konkrétnejší?
BIKE ARÉNA ZLATNÍCKA DOLINA ako sme sa rozhodli pomenovať okruh, na ktorom sa pretek uskutoční prešla v tomto roku viacerými zmenami. Pribudol nám 200 metrov dlhý nový úsek, ktorý nahradil dlhé stúpanie v časti nad kúpaliskom. Tento úsek ocenia najmä pretekári, ktorých toto prudké stúpanie hlavne v záverečných okruhoch preteku dosť „zakyselovalo“. Samozrejme nová 200 m pasáž je viac jazdivá a menej náročná. Pribudla nám nová asi 10 metrov dlhá drevená klopénka v BMX pasáži a v tejto časti ešte jeden skok. V Rock N Roll pasáži potom pribudol technický úsek z drevených guláčov a kameňa. Na samotnom okruhu nám pribudlo ešte jedno nové miesto v časti AC/DC TRAIL a to asi 400 m dlhá sieť zákrut v rokline, ktorá nadväzuje na začiatok SNAKE TRAILU. Tento úsek sme však na XC nezaradili a svoju premiéru mal počas preteku H-TRIATHLON SKALICA 2015.

Nastala aj zmena termínu. Pretek sa konal vždy v polovici septembra a v tomto roku je to koniec augusta. Prečo ste sa rozhodli k tejto zmene?
Turistický ruch v Zlatníckej doline je aktívny hlavne počas prázdnin. Preto chceme aby náš pretek bol takým ukončením „bodkou“ za letnou sezónou v tejto lokalite. Kúpalisko v Zlatníckej doline je ešte v tomto čase otvorené, takže pretekári sa môžu po preteku osviežiť a zrelaxovať.

Poďme k samotnému preteku. Ako to bude všetko prebiehať?
Pretek by mal mať dva štarty. O 11:00 hod. by sa mali na štartovnú čiaru postaviť pretekári v kategóriách M1 (muži od 15 do 19 rokov), M5 (muži od 50 do 59 rokov), M6 (muži nad 60 rokov a starší) a Ženy (bez rozdielu veku). Tieto kategórie by mali absolvovať 5 okruhov. O 13:00 hod. potom kategórie M2 (muži od 20 do 29 rokov), M3 (muži od 30 do 39 rokov), M4 (muži od 40 do 49 rokov), ktoré absolvujú 7 okruhov. Prezentácia bude od 8:30 hod do 10:30 hod. pre štartujúcich o 11:00 hod. a od 8:30 hod. do 12:00 hod. pre štartujúcich o 13:00 hod. Vyhlásenie výsledkov pre všetky kategórie je plánované na cc. 16:00 hod. a súčasťou bude aj vyhlásenie seriálu HERTLSPORT EXTREM TOUR 2015. O cca.19:00 hod. plánuje ešte EXTREM TOUR PÁRTY, kde by jej účastníci obdržali grilované koleno s nápojom a boli by premietané videá z pretekov seriálu HERTLSPORT EXTREM TOUR 2015. Vstup na EXTREM TOUR PÁRTY je zdarma, platí sa len konzumné (grilované koleno s nápojom, cena 10,00,-Euro), ktoré treba vopred nahlásiť a zaplatiť organizátorovi.

Aká je výška štartovného a do kedy sa treba na pretek zaregistrovať?
Štartovné je 13,00,-Euro. Štartovací balíček obsahuje (jedlo po preteku /párky/, 0,5l minerálnej vody, štartovné číslo, pitný režim od f.KOMPAVA počas preteku, umývanie bicyklov po preteku, sprchy po preteku, darček od firmy PETR HOBŽA a firmy KOMPAVA). Pre prvých 80 prihlásených pretekárov s uhradením štartovným do 20.8.2015 sme pripravili ešte darček v podobe kvalitného trička s logom podujatia. Preto ak sa chcete preteku zúčastniť a chcete si okrem spomienok z preteku odniesť aj suvenír v podobe trička s logo podujatia netreba váhať a prihlásiť sa včas.


Chcete ešte niečo odkázať prípadným účastníkom, ktorí sa rozhodujú či sa na preteku zúčastnia?
Ako som spomínal v úvode, ponúkame kvalitné podujatia v peknej lokalite Záhoria, zaujímavú a atraktívnu trať a samozrejme rodinné zázemie. Okrem toho bude pre návštevníkov počas celého podujatia k dispozícii EXPO ARÉNA, kde budú prezentovať svoje výrobky a produkty partneri podujatia ako napr. firma KOMPAVA (Slovenský výrobca športovej a doplnkovej výživy). Tak neváhajte a zakončite letné prázdniny na svojom „bajku“ práve na našom preteku K4 POWER BCAA INSTANT XC CROSS COUNTRY SKALICA 2015.

Pozvánka: K4 POWER BCAA INSTANT XC CROSS COUNTRY SKALICA 2015

[Foto na úvode: Kráľ Záhoria MTB Maratón Štafiet 2014, autor: adamoliva89]

report_problem Našiel si v texte chybu?

XC Cross country Skalica

calendar_today 29.08.2015
label XC preteky
place Skalica (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Ak si váhal alebo si len nemal čas prísť si vyskúšať prvý ročník Považského MTB Špeciálu, tak máš ešte stále možnosť.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up