Reportáž: 6. kolo Detská tour Petra Sagana s peknou účasťou 350 detí

Počas trojdňového cyklistického zápolenia HORAL TOUR sa v nedeľu konalo vo Svite už 6. kolo Detskej tour Petra Sagana 16. augusta 2015. A Svit opäť nesklamal. Výborné zázemie, pekná účasť cyklistov (350 detí) a aj divákov, vhodné trate a až na jednu krátku prehánku aj cyklistické počasie.

Prvé sa na štart o 10 hodine postavili deti v kategórií BABY, ktorá je síce nesúťažnou kategóriou, ale nadšenie a športový duch týmto deťom istotne nechýbal. Najrýchlejší na svojich tátošoch boli Lívia Šišková z Bratislavy a Alex Ksinan zo Svätého Jura.




V kategórií mikro postavila pre Šichtovcov vysoko latku ich prvá zástupkyňa Lívia Šichtová z Turčianskej Štiavničky, ktorá z prehľadom zvíťazila. Starým známym na víťaznom stupienku už je aj Marek Kubica, ktorý na Detskej tour vyhráva ako na bežiacom páse a potvrdil to aj vo Svite, aj keď mu zdatne konkurovali Jakub Lauko a Marko Klein, ktorí prišli len zo sekundovou stratou za víťazom. V mili dievčat pokračovala vo víťaznej vlne aj Miriam Šichtová z Martina.



Kategória mili chlapci je pravidelne najkvalitnejšie obsadenou kategóriou a práve tu nám môže VYRÁSŤ NOVÝ ŠAMPIÓN. Je tu množstvo talentovaných chlapcov a pokiaľ im elán a chuť ostane môžu to naozaj ďaleko dotiahnúť. Po tuhom boji zvíťazil Jakub Javor z Dubnice nad Váhom. V kategórií mini najlepšie do pedálov šliapala medzi dievčatami Sofia Ungerová z Košeckého Podhradia a medzi chlapcami poriadne „zakúrili“ našim pretekári z Ukrajiny, ktorý obsadili prvé dve miesta.


Zvíťazil Oktavian Vekljuk z Užhorodu. Prvá „šestka“ bola poriadne nabitá a toto bol najdramatickejší dojazd súťaže, keďže sa rozhodovalo až v záverečnom kole respektíve v šprinte pred cieľom o celkovom poradí. Mladšia žiačka Alexandra Šariková z Banskej Bystrice premenila svoju prvú účasť na Detskej tour hneď v premiérové víťazstvo a my veríme, že sa objaví aj na ďalších kolách. Medzi chlapcami si od začiatku líderskú pozíciu kontroloval David Rastislav Šaling z Popradu, ktorý bol najrýchlejší medzi mladšími žiakmi. Norika Jenčušová zo Spišskej Novej Vsi je taktiež „starou známou“ a už vyhrala nejedno podujatie Detskej tour a tak sa stalo aj vo Svite, kde súperkám nedala žiadnu šancu. Tuhý boj však zvádzali starší žiaci, kde o jedinú sekundu zvíťazil Tomáš Sladkovský z Lipian. Športového ducha preukázal Marek Trnka z Malaciek, ktorý roztrhol na trati reťaz, požičal si však bicykel od diváka a do cieľa prišiel ešte na 9. mieste.
report_problem Našiel si v texte chybu?

6. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 16.08.2015
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Svit (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
keyboard_arrow_up