Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla - Pozrite si jeho senzačné zrýchlenie

Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla - Pozrite si jeho senzačné zrýchlenie

Talianskeho cyklistu Vincenza Nibaliho vylúčili z pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa, víťaz vlaňajšej Tour de France sa údajne držal mechanického vozidla svojho tímu po hromadnom páde asi 30 kilometrov pred cieľom nedeľňajšej 2. etapy.

Podľa organizátorov si 30-ročný jazdec Astany počínal v rozpore s pravidlami, do pádu sa zaplietli asi dve tretiny pelotónu, medzi nimi aj Slovák Peter Sagan. Nibali musel čakať asi minútu na nový bicykel a televízne zábery odhalili, že sa niekoľko metrov držal svojho vozidla, aby mu pomohlo k návratu do čelných pozícií. Rodák z Messiny napokon zaostal takmer o minútu a pol za víťazným Kolumbijčanom Estebanom Chavesom.

Nibaliho "turbo"


Nibali je víťazom všetkých troch Grand Tour, Vueltu ovládol v roku 2010. Na Giro d"Italia sa radoval o tri roky neskôr a hetrik zavŕšil vlani na Tour de France.

V pondelok je na programe 3. etapa z Mijasu do Málagy s dĺžkou 158,4 km a mali by sa v nej presadiť šprintéri.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vuelta a Espaňa 2022 - mladá krv opäť úraduje

Vuelta a Espaňa 2022 - mladá krv opäť úraduje

Úprimne sa rovno priznám, že Vuelta nikdy nefigurovala medzi pretekmi, na ktoré by som „čumel“ od začiatku do konca s tvárou prilepenou na televízore, vždy sa mi ušlo len pár etáp.
Test: Santini Nibali – pocta žralokovi z Messiny

Test: Santini Nibali – pocta žralokovi z Messiny

Taliansky výrobca cyklistického oblečenia spojil sily s jedným z najlepších cyklistov sveta, víťazom mnohých etapových pretekov Vincenzom Nibalim, aby spolu priniesli jedinečnú kolekciu oblečenia pre cyklistov.
WeLoveCycling - všetko o najslávnejších pretekoch sezóny PR článok

WeLoveCycling - všetko o najslávnejších pretekoch sezóny

Počas roka 2019 sme boli svedkami krásnych súbojov počas veľkých trojtýždňových pretekov. Áno, máme na mysli Giro d´Italia, Tour de France či španielsku Vueltu.
keyboard_arrow_up