Zdroj: Autor: lakko

Milí bikeri, bikerky a bikerčatá, ProSport Team Košice a Misia 24 vás pozýva na 12. ročník ŠKODA MTB Singletrack maratónu do Košíc, presnejšie do rekreačnej oblasti Jahodná. Keď je to 12. krát, tak sa naskytuje otázka, či je niečo nové?

Košice sa po niekoľkých rokoch vrátili späť do seriálu SLOVAK XCM Tour a to rovno vo veľkom štýle, keďže budeme posledným finálovým kolom tohto najstaršieho Slovenského seriálu. A aby tých seriálov a ceremoniálov nebolo málo tak budeme aj posledným dejiskom Slovenského pohára XCM a čo nás ešte viac teší tak aj novovzniknutého Slovensko-Maďarského seriálu Pedál MTB Tour.


Ako je to však už na nami organizovaných pretekoch zvykom, najväčšiu pozornosť venujeme samotnému bikovaniu, a teda výberu trasy, zabezpečenia a starostlivosti o pretekárov. Takže poďme nato, z nášho pohľadu najpodstatnejšie...

Hlavné zmeny nastali už minulý rok, keď sme prekopali celu trať od základov, zo šotolinového vysokohorského charakteru na zábavné nekončiace sa singletracky. Spojili sme najznámejšie a najkrajšie lokality v okolí Košíc.

Aj pre tento ročník sme ale ešte nejaké rezervy na vylepšenie našli. Detské preteky „ŠKODA Junior Race“ budú v znamení „pump tracku“, ktorá sa ukázala počas letných táborov na Jahodnej ako obľúbená a nekonečná zábava pre deti. Kategórie sme tiež rozšírili od 0 do 14 rokov.


Najkratšia maratónska trasa SCOUT-20km, na ktorej môžu štartovať aj rodiny s deťmi bude ľahšia, fyzicky aj technicky. Z tejto trasy sme vynechali jeden ťažký výjazd a zjazd z majstrovského XCO okruhu, aby bola trasa zvládnuteľná naozaj pre každého. Novinkou na tejto trase je kategória E-BIKE pre elektrobicykle.

RAPID 50km bude ozajstná lahôdka pre pravých bikerov. Až neuveriteľných 60% trasy tvoria singletracky, ktoré aj vďaka členom z organizácie KECY (Košické Cyklotraily) sú pravidelne čistene a upravované, takže sú hravé, rýchle a zábavné. Novinkou budú štyri špeciálne úseky nazvané Super Single v celkovej dĺžke 11 km.

Začiatok a koniec týchto úsekov bude označený. K príslušným úsekom sú už vytvorené Strava segmenty, pomocou ktorých si budú môcť používatelia GPS prístrojov porovnať dosiahnuté časy .


Pre ozajstných vytrvalcov je jednookruhová trasa YETI-80 km, ktorá ešte na viac k 50ke zavedie bikerov do pohoria Čiernej Hory a oblasti Vysokého Vrchu, ktoré je chránené prírodné územie a inokedy ako počas maratónu sem bikeri majú zákaz. Čerešničkou na bikovej torte a zmenou oproti vlaňajšku budú výhľady na celú Košickú kotlinu z občerstvovačky a z hrebeňa pri Chate Hrešná.


Na 50 a 80 km trati budú aj dve rôzne prémie. Prvá je klasická horská prémia pre najrýchlejších na 7. kilometri pri chate Lajoška. Druhou je prémia Kopec Pravdy na 35. kilometri. Tu pôjde nie len o výkon, ale hlavne o šikovnosť, keďže víťaza tejto prémie žrebujeme z tých bikerov, ktorí tento krátky 100 metrový úsek dajú v sedle bicykla.

V priestore štartu a cieľa sa o zábavu postarajú skúsený moderátori Ľuboš „terry“ Dupkala, športový komentátor rádia Šport Peter Zagiba a nebude chýbať ani náš preslávený maskot YETI.

Ak bude niekomu ešte málo bicyklovania tak pripravené budú testovacie bicykle od rôznych značiek, a niekoľko zaujímavých výstavných stánkov. O spestrenie programu sa postará aj Festina Chrono Bike Tour, porovnávacou jazdou na 1,01 km na trenažéri. http://www.festinatour.sk. Pre viac informácií kliknite na stránku cyklopretekykosice.sk alebo si nás pridajte na Facebooku, aby vám nič podstatné neušlo.

Ale vedzte, že sme si nechali ešte pár prekvapení v zálohe, takže kto nepríde, nezažije.
Tešíme sa na vás a veríme, že s nami zažijete originálny a nezabudnuteľný záver pretekárskej maratónskej sezóny.

[Foto na úvode: Autor: lakko]

report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Singletrack maratón Košice

calendar_today 19.09.2015
format_list_numbered 10. kolo - XCM Tour
format_list_numbered 4. kolo - Pedal MTB tour
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
keyboard_arrow_up