Reakcie cyklistických osobností, tímov a médií na víťazstvo Petra Sagana v pretekoch "elite" na majstrovstvách sveta v Richmonde

Reakcie cyklistických osobností, tímov a médií na víťazstvo Petra Sagana v pretekoch "elite" na majstrovstvách sveta v Richmonde

Majstrovskú trať s dĺžkou 259,2 km zvládol za 6:14:37 h. Záverečné 2 km kilometre boli jeho sólojazdou za víťazstvom, ktorým sa postaral o historický úspech pre slovenskú cyklistiku. Celý svet a nie len ten športový, nešetrí chválou na Sagana, veď si prečítajte výber z reakcií na jeho vynikajúci výkon.

Alberto Contador (Šp./ 7-násobný víťaz pretekov Grand Tours): "Supertrieda Peto Sagan! Gratulujem majstrovi sveta."

Mark Cavendish (V. Brit. / špecialista na šprinty): "Gratulácia Petrovi Saganovi. Je isté, že dúhový dres bude počas celého budúceho roka v pelotóne známkou kvality."

Ivan Basso (Tal. / spolujazdec P. Sagana v Tinkoff-Saxo): "Peter Sagan je najlepší na svete. Aký veľký šampión! Veľký, veľký, veľký."

Simon Geschke (Nem.): "Som mŕtvy ako Elvis. Aké famózne preteky."

André Greipel (Nem. / špecialista na šprinty): "Tento Peto Sagan je naozaj dobrý cyklista, gratulujem. Ale my, Nemci, sme do toho dali v pretekoch to najlepšie."

Tom Dumoulin (Hol.): "Do šľaka, medaila bola tak blízko. Dostihli ma 50 m pred cieľom, ale Holanďania urobili veľké preteky a môžeme byť hrdí na náš tím."

Bauke Mollema (Hol.): "Bojovali sme ako levy, ale medaily majú iní. Som veľmi hrdý na naše družstvo."

Tinkoff Saxo (tím Petra Sagana): "Aký krásny pohľad. Peter Sagan sa oblieka do dúhového dresu majstra sveta. Jeden výborne načasovaný útok stačil na zisk titulu. Úžasné preteky s veľkolepým finále."

Oleg Tiňkov (Rus./ spolumajiteľ tímu Tinkofff-Saxo): "Počul som, že náš chlapec je majstrom sveta? V Rusku nemáme prenos z majstrovských pretekov UCI... Peter je zviera! Cyklistika by bola bez neho iná."

Sean Yates (víťaz dvoch etáp na Grand Tours, športový riaditeľ Tinkoff-Saxo): "Dobré veci napokon dostanú tí, ktorí trpezlivo čakajú. Peto Sagan - simply the best."

Team Sky: "Bolo pekné vidieť našich jazdcov aktívnych na trati majstrovstiev sveta, ale gratulácia patrí Petrovi Saganovi. Bola to dnes v Richmonde jeho šou."

Etixx - Quick-Step: "Peter Sagan je majster sveta. Cyklistika je šport bojovníkov, ktorí stále zostávajú aj džentlmenmi."

Steven de Jongha (riaditeľ športový Tinkoff-Saxo): "Skvelé preteky vyhral najlepší jazdec. V poslednom kole bol jasne najsilnejší. Peter vyhral napriek skutočnosti, že mal okolo seba iba malý tím. Svoj útok si naplánoval v správny moment, stačilo jediné zaváhanie medzi Boassonom Hagenom a Van Avermaetom. Sme veľmi šťastní a gratulujeme Petrovi a celému slovenskému tímu,"

Stefano Feltrin (generálny manažér Tinkoff-Saxo): "Bolo to jednoducho ohromné víťazstvo vo veľmi taktických pretekoch. Bude to veľká pocta mať v našom tíme dúhový dres. V Tinkoff-Saxo urobíme všetci všetko pre to, aby sme mu v tomto špeciálnom tričku pomáhali na ceste k víťazstvám. Určite bude skvelým ambasádorom cyklistiky, je to skutočný šampión."

cyclingnews.com: "Peter Sagan predviedol veľké sólo za triumfom v pretekoch mužskej elite na majstrovstvách sveta. Pre rozhodujúci útok sa rozhodol na príkrom 19-percentnom stúpaní na Dvadsiatej tretej ulici 3 km pred cieľom. V zjazde sa potom svojím typickým spôsobom prikrčil na bicykli a získal dostatok sekúnd náskoku pred zbesilými prenasledovateľmi. Odmenou mu bol titul majstra sveta."

velonews.com: "Sagan vystrelil a zasiahol terč. Ekonomicky mysliaci Sagan urobil jeden dôležitý pohyb v pravý moment a v záverečnom stúpaní na Governor Stret bol už vpredu sám s jasným cieľom - dúhovým dresom majstra sveta."

idnes.cz: "Kreuziger pracoval pre Štybara, ale majstrom sveta je Slovák Sagan."

DPA (Nem.): "Degenkolb bez šance! Ďalšie veľké sklamanie pre nemecký tím na majstrovstvách sveta."

Marca (Šp.): "Sagan zlomil prekliatie a odmenou mu je najkrajší dres."

AP (USA): "Peter Sagan šiel s veľkou energiou za víťazstvom. Zaútočil míľu pred cieľom, potom zaťal zuby a silou vôle na Broad Street uchmatol titul majstra sveta v napínavom finiši."

L´Equipe (Fr.): "Monštrum Sagan! Šou v podaní Petra Sagana. Slovenský jazdec v nedeľu získal titul majstra sveta na ceste, keď dokonale kontroloval záver dlhého dňa. V uliciach amerického Richmondu si počkal na správnu chvíľu a v posledných troch kilometroch vyvinul víťazné úsilie so začiatkom na stúpaní na dlažobných kockách.“

LaGazetta dello Sport (Tal.): "Super Sagan si podmanil svet. Slovák výborne prečítal záver trate v Richmonde a získal titul majstra sveta pred Austrálčanom Matthewsom a Litovčanom Navardauskasom. Peter Sagan si vybral najlepší spôsob, ako sa zbaviť nálepky večne druhého. Potvrdil svoju supetriedu a silu, na posledných dvoch z 261 kilometrov zaútočil a vyhral. Prvýkrát v histórii cyklistiky má Slovensko dúhový dres.“

Volkskranst (Hol.): "Sagan verí, že športový úspech môže prispieť k lepšiemu svetu."

Le Soir (Belg.): "Sagan korunovaný svetovým šampiónom. Tri kilometre pred cieľom už Slovák zostal vpredu sám."

A čo na víťazstvo povedal Peter Sagan?

"Najlepší deň v mojej kariére. Som veľmi rád, že sa to takto krásne skončilo. Veľká vďaka patrí bratovi Jurajovi aj Michaelovi Kolářovi. Zo začiatku mi pomáhali a ťahali ma dopredu vždy, keď to bolo možné. Boli pripravení so mnou počkať, ak by sa niečo stalo, poskytnúť mi koleso alebo aj celý bicykel. Naše sprievodné auto bolo v kolóne až 27. alebo 28. v poradí a kým by prišlo, bolo by po pretekoch... Čo sa týka záveru, nemal som to dopredu vymyslené, čo urobím. Prvý kopec po kockách som dokázal prejsť na piatej - šiestej pozícii a pred druhým som si vravel, že to vyskúšam a uvidím, čo sa stane. Keď som zostal vpredu sám, vravel som si, že musím ísť až do cieľa, lebo by som nemal síl na druhý atak alebo na šprint. A ak by niekto zostal so mnou, asi by mi nestriedal. Úplne super to vyšlo, stále nemôžem uveriť, že to takto mohlo vyjsť. V posledných týždňoch som veľa obetoval príprave na majstrovstvá sveta. Pripravený som bol tak, ako bolo treba, ale aj tak som neveril, že mám nárok vyhrať. Skôr som do toho išiel s tým, že uvidíme..."

Víťazný finiš

Pozrite sa na to ako Sagan zaútočil a úspešne prišiel do cieľa http://www.mtbiker.sk/video/7932/video-peter-sagan-sa-stal-majstrom-sveta-na-ceste.html
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up