Santa Cruz inovoval svoje trail biky

Enduro model Bronson a trailbike 5010 (predtým model Solo) si vo svete obľúbilo veľa bikerov, preto sa Santa Cruz snažil dotiahnuť svoje biky k dokonalosti a pustil sa do inovácií. Poďme sa pozrieť, čo sa zmenilo.

Santa Cruz Bronson 2.0

Keď bol prvýkrát predstavený model Bronson, Santa Cruz mal šťastie, že má ten správny model v správnom čase. Jeho popularita stúpla raketovou rýchlosťou, pretože jazdci hľadali bike, ktorým ľahko vystúpajú na kopec a ešte rýchlejšie ho zídu. Santa Cruz si túto vec uvedomil a inovoval model Bronson.


Ak chcete dať biku väčšiu stabilitu pri šliapaní v strmákoch, musí sa zmeniť hlavový uhol. Santa Cruz ho zmenšil na 66°. Pre lepšiu pozíciu jazdca bol upravený aj sedlový uhol na 74°. Santa Cruz používa VPP odpruženie už dlhé roky. A práve VPP prešlo u oboch modeloch zmenou, konkrétne pri usporiadaní vahadiel. Spodné vahadlo je teraz výrazne posunuté nad stredové zloženie, takže je viac chránené pred nečistotami, či odletujúcimi kameňmi.


Zadná stavba teraz po novom prechádza na pevnú os 148x12 mm.

Santa Cruz v plnom nasadení


Santa Cruz 5010


Model 5010 prešiel podobnými zmenami ako model Bronson. Znížil sa hlavový uhol na 67° a tiež sedlový uhol na 73,8°. K zmene dĺžky biku však nedošlo. Santa Cruz to argumentuje tým, že je určený predovšetkým na traily a cross-country. Trošku zastarane pôsobí na ráme úchyt na prešmykač, keďže väčšina jazdcov na takýchto bikoch vozí 1x11 alebo 1x10.



Špecifikácia

Bronson aj model 5010 budú k dispozícii v dvoch karbónových verziách, lacnejšia verzia C a drahšia verzia CC. Ide o použitie iných typov karbónu, tvarovo sú rámy identické a líšia sa len hmotnosťou.

Základný model tzv. R-kit s vidlicou RockShox Sektor Gold a výbavou od Shimana SLX/XT bude stáť 3 599 dolárov.


Najdrahší model s vidlicou RockSHox Pike RCT3 Solo Air a výbavou od Sramu – XX1 sada, brzdy Guide Ultimate, karbónové kľuky Next od Race Face a karbónové kolesá od Enve bude stáť 10 699 dolárov.


Kde si môžete pozrieť biky a aj si na nich zajazdiť?


Predvádzací program Santa Cruz je k dispozícii 7 dní v týždni, pričom stačí navštíviť ich webovú stránku a zarezervovať si bicykel, alebo prísť priamo do test centra. Všetky uvedené novinky budú k dispozícií čoskoro aj na testovanie.
report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Poďte sa so mnou pozrieť na našu minuloročnú dovolenku, ktorá možno poslúži ako motivácia či inšpirácia do práve rozbiehajúcej sa sezóny.
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
keyboard_arrow_up