Zaujímavá novinka: Uvex Variotronic S - okuliare so senzorom a batériou

S elektronikou sa pri bicykloch stretávame čoraz častejšie a nie len pri ebikoch, či elektronickom radení, ale najnovšie aj pri okuliaroch. Nastáva doba, kedy čoraz viac bikerov bude nabíjať nielen telefón, notebook, GPS, svetlo, ale aj také okuliare. Pozrime sa bližšie na tento nový kúsok technológie, ktorý má celkom šikovné a praktické funkcie.

Ako je pri kvalitných okuliaroch bežné, tak aj Uvex Variotronic S disponujú ochranou proti slnečnému žiareniu, a tak dostatočne chránia zrak. Sklíčka zachytia 100% UVA, UVB a UVC.


Hlavnou výhodou týchto okuliarov je okamžité stmavnutie skiel, napr. pri výjazde z tmavého lesa na lúku alebo v podobných situáciách, kedy je dobré mať tmavšie sklá. Funguje to aj naopak. Pri prechode zo slnečného prostredia do tmavšieho sa okuliare automaticky prepnú do režimu bez tmavého zafarbenia skiel. Okuliare pôsobia takmer ako 100% číre. Prechod z jedného režimu do druhého je prakticky okamžitý a žiadny postupný prechod stmavnutia, či rozjasnenia ani nepostrehnete. Všetko zabezpečuje technológia LCD, ktorú všetci poznáme z televízorov a rôznych displejov. Nabíjanie je riešené podobne, ako je poslednú dobu zavedený trend pri bike svetlách, teda pomocou USB konektoru.


Osobne som mal možnosť vyskúšať si tieto okuliare na jednej akcii v Českej republike, nakoľko v rámci nabitého programu Eurobike som sa k nim nedostal. Ako je vidieť na videách, presne tak to funguje v praxi. Ide o zaujímavú novinku, ktorá má potenciál rozšíriť sa medzi bikermi, aj keď nepôjde o okuliare, ktoré budú stáť pod 100 €. Presnejšie, budú stáť okolo 300 €. Je to už pomerne dosť, ale za novinky si treba priplatiť.


Senzor v praxi


Eurobike – Uvex Variotronic aj s ďalšou novinkou



report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up