Cannondale CAAD – kvalitný hliník stále žije

Slovné spojenie CAAD sa stalo synonymom pre najlepšie hliníkové rámy. Ani v dnešnej dobe karbónu sa tohto materiálu nechcú v Cannondale vzdať. Hliník spracovaný na najvyššej úrovni môže ponúknuť tuhosť a dokonca aj komfort – a to všetko pri zachovaní veľmi priaznivej ceny. Rovnaká geometria ako u najvyšších karbónových modelov Supersix Evo a kotúčové brzdy u modelov CAAD 12, alebo menej agresívne a cenovo dostupné verzie CAAD 8, sú toho dôkazom.

Cannondale CAAD 12


CAAD 12 je najnovšia generácia hliníkových rámov zo zliatiny 6069. Dôležitý je kompletne nový proces spracovania (Flow Modeling), vďaka ktorému majú rámy hmotnosť pod 1 100 g. Samozrejme, bez zachovania vysokej tuhosti by táto technológia nemala zmysel. Modely CAAD 12 ponúkajú úplne rovnakú geometriu ako najvyššie karbónové modely SuperSix EVO určenú pre skutočne agresívnu jazdu a preteky.


Najväčší nedostatok hliníkových rámov, teda komfort, je potlačený novým tvarom zadnej stavby – SPEED SAVE. Je tvarovaná tak, aby pracovala vo vertikálnom smere, čo pri rámoch z hliníka nie je vôbec samozrejmé. V ponuke taktiež nechýba ani model postavený na kotúčových brzdách. Medzi verziami s pretekárskou geometriou (Elite Road) nájdete kotúčové brzdy iba pri modeloch CAAD 12.

CAAD 12 Black Inc. a CAAD 12 Disc Dura Ace



Kotúčové brzdy majú svojich priaznivcov aj odporcov. Jedna vec je ale istá. Ponúkajú konštantný brzdný účinok za všetkých poveternostných podmienok. Pre jazdca, ktorý nejazdí pravidelne v 200 člennom balíku na pretekoch, ale väčšinou v malých skupinkách a počas celého roka ponúkajú zvýšenie bezpečnosti a väčší komfort pri ovládaní.

CAAD 12 Disc Ultegra a CAAD 12 Disc 105 s kotúčovými brzdami



Modely CAAD 12 sú dostupné od najvyššej verzie CAAD 12 Black Inc. (4 999 €) až po CAAD 12 105 (1 549 €).

Hliník v plnom nasadení



Cannondale CAAD 8

Ani pri hliníku sa nezabudlo na modely s trochu uvoľnenejšou geometriou. Tie nesú názov CAAD 8 a taktiež nesú typické znaky a technológie Cannondalu. Rámy sú vyrobené zo zliatiny 6061 s dokonale zahladenými zvármi – Smooth Welds. Práve tie eliminujú slabé miesta hliníkových rámov v spojoch a dotvárajú aj jedinečný design. Nechýba ani tvarovanie zadnej stavby SPEED SAVE pre čo najväčší komfort.


Veľkou devízou týchto modelov je skutočne priaznivá cena, ktorá vytvára zaujímavú a dostupnú alternatívu ku karbónu. Pri CAAD 8 je na výber zo 4 modelov, ktoré majú ceny od 999 € pri modeli CAAD 8 Sora až po 1 399 € za najlepšie vybavený model CAAD 8 105.

CAAD 8 105 5 v čiernom aj červenom prevedení



CAAD 8 Tiagra 6, Sora 7, Claris 8



CAAD 10 - hliník aj pre dámy


Cannondale nezabúda ani na nežnejšie pohlavie, pre ktoré je pripravený rám CAAD 10. Zliatina 6069, SPEED SAVE technológia pre komfort, hmotnosť rámu pod 1 020 g a samozrejme športová geometria upravená pre ženy (Women ’s Race Geometry). Taktiež nechýba ani špecifický výber dámskych komponentov, ako je napr. sedlo alebo užšie riadidá.

Dámske modely CAAD 10 s výbavou Ultegra, 105 alebo Tiagra



CAAD 10 vo verzií 105 stojí 1 599 €.

Viac o predstavených bicykloch a cenách modelových radoch nájdete na stránkach Cannondale v sekciách CAAD 8, CAAD 10 a CAAD 12 .

Kvalitné hliníkové rámy majú aj v dnešnej dobe čo ponúknuť. Ak hľadáte skutočne kvalitný cestný bicykel, ale nechcete utratiť toľko peňazí, prípadne chcete niečo odlišné, určite sa oplatí pozrieť aj na modelový rad CAAD.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Veľa cyklistov to asi pozná. Príde nejaká nová vychytávka a nám sa už v hlave premieta, ako by sadla na náš milovaný stroj a aký by bol život s jednou obličkou...
Video: Ovládaš cestný bicykel alebo on teba? Jazda, brzdenie, rovnováha a skoky

Video: Ovládaš cestný bicykel alebo on teba? Jazda, brzdenie, rovnováha a skoky

Kto ovláda tieto veci, nielen na cestnom bicykli, jazdí bezpečnejšie, na pohľad bežné veci je dobré poznať, či jazdí cyklista sám alebo v skupine.
Video: Technika šliapania na bicykli - najčastejšie chyby a zlozvyky

Video: Technika šliapania na bicykli - najčastejšie chyby a zlozvyky

Správne šliapanie alebo pedálovanie môže byť užitočnejšie pre jazdu na bicykli, ako iné veci, ktoré cyklisti často riešia. A pritom to stojí len trochu pozornosti navyše.
keyboard_arrow_up