Cannondale 2016  – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo

Tou najväčšou novinkou je fakt, že pre rok 2016 si Cannondale prichystal úplne nové spracovanie úspešného modelu SuperSix Evo. Už predchádzajúci model bol víťazom mnohých testov a rôznych porovnávaní. Veľkou nevýhodou tejto situácie je následne vymyslieť stroj, ktorý by v podstate prekonal sám seba a posunul hranice ešte ďalej. Teda opäť čo najlepšie skĺbiť tuhosť, komfort, hmotnosť a aerodynamiku do nekompromisného pretekárskeho celku. V každom z týchto aspektov je podľa vyjadrení Cannondalu nové Evo lepšie ako predchodca.

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod

Kompletným prepracovaním prešla zadná stavba, kde sa hlavný dôraz kládol na komfort. Karbónové vlákna v týchto častiach sú formované tak, aby ešte lepšie pohlcovali nerovnosti a vibrácie.


Zadná stavba je navrhnutá ako funkčný celok s novou prednou vidlicou SPEED SAVE. Tá je tvorená samozrejme z jedného kusu a s kónickou hlavovou partiou o priemere ložísk 1-1/8" až 1-1/4". Váži iba 290 g a je tuhšia ako predchádzajúca verzia o 6 %. Všetko to dopĺňa nová sedlovka SAVE s priemerom iba 25,4 mm. Jej poslanie je jasné - opäť komfort.


Na strane tuhosti stojí nový tvar stredovej partie s názvom DELTA. Je maximálne rozšírený v najviac namáhaných miestach okolo stredového zloženia. Na všetkých rámoch je použité spracovanie karbónových vlákien s názvom Hi-Mod Ballistec, ktoré je nielen extrémne ľahké, ale zároveň aj odolné a pevné. Rámy sú navyše vyrábané pomocou Size Specific Engineering, čo znamená, že bez ohľadu na veľkosť, vlastnosti zostávajú rovnaké.


Geometria SuperSix Evo Hi-Mod


Momentálne svetu cestnej cyklistiky vládne aerodynamika a aby rám splňoval jej vysoké nároky, sú hlavné časti, ako spodná trubka, sedlová trubka, nohy prednej vidlice a zadné vzpery formované presne za týmto účelom. Modelový rad SuperSix Evo Hi-Mod je naozaj široký, od 5,8 kg prémiovej verzie SuperSix Evo Black Inc. (10 999 €) s kompotentami od Chris King a Enve až po cenovo najdostupnejší model SuperSix Evo Hi-Mod Ultegra (3 999 €).

SuperSix Evo BLACK INC.


SuperSix Evo Hi-Mod TEAM


SuperSix Evo Hi-Mod DURA ACE 1 a DURA ACE 2


Modely Cannondale SuperSix Evo HI-Mod:

Cannondale SuperSix Evo

Zároveň zostala zachovaná aj prechádzajúca verzia rámu Supersix Evo, ktorá sa posunula na cenovo nižšie spektrum ponuky a vďaka tomu je oveľa dostupnejšia. Začína na modeli Tiagra (1 799 €) a končí na modeli Red (3 940 €). Pritom najdôležitejšie technológie nájdete aj tejto verzii - teda jeho zloženie z BallisTec karbónu a technológiu SPEED SAVE na ráme a vidlici, pre čo najlepšie pohlcovanie vibrácií.

SuperSix Evo RED


SuperSix Evo ULTEGRA 3 a ULTEGRA 4


SuperSix Evo 105 a TIAGRA


Modely Cannondale SuperSix Evo:

V plnom nasadení


U Cannondalu ale nezabúdajú ani na hliník a na rozdiel od ostatných výrobcov, sa ho snažia ešte stále posunúť na vyššiu úroveň. O tom sa ale viac dočítate v článku
Cannondale CAAD – kvalitný hliník stále žije.

Pozvánka: Testovacie dni Cannondale a GT 2-3.7. v MTBIKER centre na Považí aj s novinkou Slate

V sobotu a v nedeľu bude celkovo k dispozícii až 25 testovacích bikov Cannondale a GT rôznych typov a veľkostí. Prídite si zajazdiť a bližšie spoznať aktuálnu kolekciu 2016. Na svoje si prídu vyznávači cestných ako aj MTB výjazdov.

Zoznam test bikov a ďalšie podrobnosti sa dočítate v pozvánke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Top model švajčiarskej značky zažil so mnou celú sezónu a tak si trúfnem povedať, aký skutočne je.
Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Unboxing: Marin Headlands 1 – karbónový dobrodruh

Headlands je kopcovitá pobrežná časť Kalifornie, plná štrkových ciest, výhľadov na oceán aj na známy most Golden Gate. Tento karbónový gravel je poctou tomuto miestu.
Unboxing: Titici ALL-IN - aj hliník môže byť exkluzívny

Unboxing: Titici ALL-IN - aj hliník môže byť exkluzívny

Hľadáš niečo, čo nemajú všetci, niečo, s čím budeš vytŕčať z davu? Ak máš rád ručnú prácu a ceníš si netuctový prístup k technológiám, pozri sa na tento gravel.
keyboard_arrow_up