Test: Batoh Evoc Freeride Trail Team 20 - jednoducho skvelý batoh na celodenné výjazdy

Test: Batoh Evoc Freeride Trail Team 20 - jednoducho skvelý batoh na celodenné výjazdy

Evoc je možno značka, o ktorej ste doteraz nepočuli. Táto firma však posúva hranice toho, čo batoh, špeciálne vyrobený pre celodenný trip na biku, vie dokázať.
Prvýkrát, keď som ho uvidel, ostal som ohromený z toho, aký je obrovský. Avšak, keď som ho skúsil, už sa nezdal taký mohutný, pretože perfektne sedí na chrbte a sám o sebe nie je ťažký. Na prvý pohľad je jasné, že ide o batoh na celodenné výjazdy na biku, ktoré sú vhodné hlavne pre enduro, alebo multi-dňový výlet.

Prečo je vzadu na ňom nápis Protector?

Pretože súčasťou batohu je chránič chrbta, ktorý sa nachádza celkom vzadu, no dá sa samozrejme vytiahnuť, a tak batoh používať bez neho. Nemecký certifikačný orgán TÜV / GS udelil certifikát práve tomuto chrániču, kedže ide o európsky štandard 89/686/EWG týkajúci sa osobnej ochrany. Tento štandard požaduje, aby 5 kg závažie pustené z metrovej výšky znížilo svoju nárazovú silu na 18 kN. Evoc Protector je dokonca až dvakrát tak účinný, pretože pri testoch výsledná nárazová sila bola len 9,75 kN. Jednoducho povedané, až 95% nárazovej sily sa absorbuje chráničom. Evoc Protector tiež nie je náchylný k extrémnym teplotám a ponúka stále ochranu v rozmedzí teplôt +30°C až -20°C. Tento batoh má nespočetné množstvo funkcií, vrátane tej ochrannej, ktoré sa vám budem snažiť v tejto krátkej recenzii opísať.


Po prvé, na spodnej strane sa nachádzajú háčiky pre vaše chrániče. Čo je výhodné, pretože nemám rád, keď musím svoje špinavé chrániče nosiť v jednej priehradke, napr. s jedlom alebo ďalším oblečením.


Po druhé, okrem háčikov sa tu nachádza aj nepremokavá pláštenka na batoh. Ocenil som hlavne jednoduchú montáž, len ju natiahnete a zaistíte. Výborná vec, hlavne keď narazíte na intenzívnu prehánku. Ja som túto vychytávku konkrétne využíval na ochranu pred blatom, aby som batoh nemal extrémne špinavý.

Ako tretí bod stojí za zmienku šikovný držiak helmy. Buď na batoh zavesíte DH prilbu, alebo do držiaku dáte celú XC, či enduro prilbu. Na prvý pohľad sa zdá, že držiak sa nelíši príliš od konkurencie. Je to ale inak. Pred batohom od Evocu som jazdil s batohom Dakine Nomad a ten mal tiež držiak na prilbu, ale prilba na ňom lietala. Tá malá vychytávka spočíva v tom, že časť toho držiaka je vyrobená z protišmykového materiálu, ktorý zabraňuje prilbe v jej pohybe alebo vypadnutiu.


Po štvrté, pod držiakom na helmu sa nachádza tzv. „organizátor“ pre náradie. Pre mňa je to jeden z dôvodov, prečo som si práve batoh od Evocu obľúbil. Priestor priehradiek je veľmi dobre rozvrhnutý. Nachádza sa tu aj priehradka pre neporiadok, ktorá je z nepriepustného materiálu, takže si tu môžete odložiť napr. lepenie, mazací olej, ... a nemusíte sa báť, že vám tieto veci zašpinia vnútornú, či vonkajšiu časť batoha.


Za týmto „organizátorom“ sa nachádza najväčšia priehradka batoha, do ktorej v pohode dáte bundu, fľašu s vodou, foťák, jedlo a ešte vám ostane miesto na iné drobnosti. Ďalšia časť na rade je ochranná / hydratačná priehradka. Ako som už spomínal, tu sa nachádza chrbtový chránič, ale ešte je tu spravené aj miesto pre hydrovak, ktorý bohužiaľ nedostanete k batohu a musíte si ho dokúpiť. Evoc deklaruje, že sa do batoha zmestí až 3 litrový hydrovak.


Jednoducho skvelý batoh

Batoh FR Trail Team je jeden z najpohodlnejších batohov, s akým som na biku jazdil. Je výborne tvarovaný, sedí perfektne na chrbticu a zadná časť je vyrobená z pružných a pohodlných vankúšikov. Pás na upevnenie batoha je vyrobený z neoprénu, takže sa budete cítiť pohodlne a batoh drží na svojom mieste aj pri prudších stúpaniach. Malým bonusom je píšťalka, ktorá sa nachádza na hrudnom páse a má slúžiť v prípade pádu, alebo inej nebezpečnej situácie. Objem batoha je 20 l vo veľkosti M/L, ale ponúka aj varianty S s objemom 18 l a XL s objemom 22 l. Mnou testovaný batoh vo veľkosti M/L má hmotnosť 1 300 g a rozmery 27 cm x 56 cm x 14 cm.


Jednoducho, Evoc vyrobil skvelý batoh, ktorý je funkčný, bezpečný, prepravíte v ňom hocičo a preto za mňa dostáva palec hore.

Plusy

  • Zbalíte doň kopec vecí.
  • Extra ochrana.
  • Je veľmi pohodlný.

Mínusy

  • Vyššia cena - približne 150 € (všeobecný „problém“ kvalitných batohov s chráničom chrbta).
  • Nepribalený hydrovak, čo môže niekto brať ako nevýhodu, iný ako výhodu. Napríklad, ja som ešte fanúšikom klasickej fľaše, takže som nemusel platiť za niečo, čo nevyužijem. Väčšina už bude chcieť pravdepodobne pri tomto type batohu aj využívať hydrovak, tak to dávam do mínusov.


Batoh Evoc Freeride Trail Team 20 l si môžete kúpiť v MTBIKER Shope, pričom poštovné je úplne zdarma v rámci našej vianočnej akcie.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Test: VAUDE Moab Pro 16 II – keď sa stretne komfort s kvalitou

Batoh od výrobcu VAUDE mi prišiel ako malé porovnanie s podobným kúskom od inej značky, ktorý mi už pred rokmi doslúžil. Ako sa zmenili technológie a posunuli napred materiály, spracovanie či rôzne vychytávky?
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up