Cyklokrosárov čakajú Majstrovstvá Slovenska

Domáca cyklokrosová sezóna vyvrcholí Majstrovstvami Slovenska už túto sobotu, 5. decembra 2015 v Košiciach. Národný šampionát zároveň ukončí tohtoročný BIKEPRO Slovenský pohár v cyklokrose. Okrem medailí a pohárov sa bojuje aj o miestenky na nastávajúce Majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať na prelome januára a februára v belgickom Heusden Zolder.

MSR v cyklokrose sa konajú pod organizačnou taktovkou ProSportTeam Košice. „Ako prvá odštartuje o 11.00 hodine kategória žiakov, žiačok a kadetiek na 20 minút intenzívnej jazdy. O 11.30 sa začne bojovať o medaily v kategóriách kadetov, elitných žien a junioriek. Ich preteky budú trvať 30 minút. Juniori odštartujú spolu s Masters kategóriami o 12.15 hodine na 40 minút jazdy. Ako poslední sa na štart postavia Elite muži spoločne s kategóriou U23 o 13.15 hodine. Majstrov týchto kategórií spoznáme po 60 minútach,“ povedal k programu MSR MUDr. Lukáš Stachura, riaditeľ pretekov. MSR budú prebiehať na sídlisku KVP, v areáli Základnej školy M. Lechkého.

„Azda nikdy nebol boj o majstrovský titul taký napínavý, ako tento rok. Zaujímavé to bude najmä v kategórii U23, kde máme viacerých pretekárov s porovnateľnou výkonnosťou. Výborne sa darí Šimonovi Vozárovi (ŽP Šport), ktorý v tejto sezóne získal najviac, až 5 domácich víťaztiev. Dve dokonca tam, kde štartoval aj Martin Haring, úradujúci majster SR. Doma i za hranicami vyhral aj Ondrej Glajza ml. (Johnson Controls AŠ Mladá Boleslav),“ zhodnotil medailové ambície Martin Fraňo, predseda komisie pre cyklokros SZC. „Medzi Elite mužmi má veľkú šancu získať po štvrtýkrát titul majstra SR Martin Haring (CK Banská Bystrica). Ťažko odhadnúť víťaza medzi juniormi. Najviac domácich víťaztiev má na konte Slavomír Kujan (ŽP Šport). Ak však pretekal aj Matúš Štoček (CYS Žilina), strieborný medailista z olympiády mládeže na EYOF v Tbilisi, víťaztvo patrilo Matúšovi. Zamiešať karty môže aj Ján Gajdošík (MŠK Žiar nad Hronom), či Jakub Varhaňovský (ŽP Šport),“ dopĺňa jeho slová Róbert Glajza, reprezentačný tréner cyklokrosu. Výsledky na sobotných Majstrovstvách Slovenska budú jedným z hlavných kritérií pri zostavovaní reprezentačného výberu na januárové Majstrovstvá sveta.
report_problem Našiel si v texte chybu?
weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Nabitý cyklokrosový víkend v Šamoríne preverí techniku jazdy

Pozvánka: Nabitý cyklokrosový víkend v Šamoríne preverí techniku jazdy

Rok sa s rokom stretol a areál X-BIONIC Sphere v Šamoríne opäť priláka cyklokrosových nadšencov.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
keyboard_arrow_up