Inovovaná technológia do nepriaznivého počasia od Castelli a Gore

Presne 1.12. 2015 vydali Castelli a W.L. Gore and Associates prehlásenie o uvedení úplne nového a prelomového produktu na trh. Výsledkom je jedinečné spojenie ochrany, priedušnosti, hmotnosti a minimálnych rozmerov, ktoré zatiaľ na trhu nemajú konkurenciu.

Membránu Gore-Tex asi netreba príliš dlho predstavovať. Myšlienka spoločnosti Gore vytvorila obrovský segment športového oblečenia do tých najextrémnejších podmienok a svojím spojením ochrany a priedušnosti zaviedla štandard. Samozrejme, aj Gore-Tex sa delí na viac druhov a doposiaľ jeho najviac priedušná verzia určená pre aktívny pohyb, nesie názov Gore-Tex Active. Aj keď je veľmi ľahká, nie je úplne jednoduché strčiť bundu napr. do zadného vrecka dresu (najmä u väčších veľkostí). A práve táto spomínaná verzia prešla ďalším vývojom.


Výsledkom je minimalizácia množstva textílie na vonkajšej strane, čoho dôsledkom je iba 2-vrstvová konštrukcia (oproti predchádzajúcej 3-vrstvovej). Tá je samozrejme oveľa ľahšia a neabsorbuje vlhkosť na vonkajšej strane. Voda iba stečie, vy ste suchší a všetko je „zbaliteľné“ do extrémne malých rozmerov. Do akých konkrétne?
Spolupráca s Castelli vyústila do novej ochrannej bundy s názvom Idro. Tá vo veľkosti „L“ váži neuveriteľných 149 gramov a zaberie približne polovicu jedného vrecka na drese – čiže sa tam stále ešte zmestí aj niečo iné. Pre porovnanie, podobný produkt od Castelli (Tempesta Race) váži pri veľkosti „L“ 201 g. Najlepšie na tom je, že ak si ju v prípade potreby oblečiete, máte v podstate 100 % nepremokavú a priedušnú ochranu do najhoršieho počasia s klasickou - „Gore-Tex® “Guaranteed to Keep You Dry” – formulkou.


Navyše, bunda Idro nebude len klasické neforemné vrece bez detailov. Aj pri minimalistickej konštrukcii bunda ponúkne napr. reflexné prvky a vodeodolné zipsy k prístupu do vreciek vášho dresu spolu s anatomickým strihom.



Ideálnou cieľovou skupinou budú najmä športovo ladení vyznávači dlhých výjazdov, ktorí radi chodia čo najviac „naľahko“. Viem si ju veľmi dobre predstaviť ako železnú zálohu v horách, kde sa počasie môže zmeniť behom chvíle.


Keď sa nakoniec spustí poriadny lejak, určite nebude od veci nahmatať vo vrecku bundu, o ktorej človek doposiaľ ani nevedel, že ju tam niekde vôbec má. Zatiaľ si treba ale ešte chvíľu počkať, keďže bunda Idro bude dostupná na jar 2016. Taktiež cena ešte nie je stanovená...
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Začali ste s cyklistikou a radi by ste komfortne jazdili aj vtedy, keď sa ochladí či keď spadne pár kvapiek dažďa? Dnes vám skúsim poradiť, ako si dať dokopy výbavu, ktorá bude dostatočne univerzálna pre širokú škálu teplôt.
Jazdenie v zime – aké oblečenie väčšinou používam a ako ho kombinujem?

Jazdenie v zime – aké oblečenie väčšinou používam a ako ho kombinujem?

Čo sa hodí, ak hľadáte niečo univerzálne na celú sezónu, alebo naopak niečo skutočne zimné? Skúsil som dať dokopy svoje dlhodobé skúsenosti so značkou Castelli, ktorá mi pomohla odhaliť čaro zimného jazdenia.
Test: Zateplené krátke nohavice s vreckami – moje splnené prianie

Test: Zateplené krátke nohavice s vreckami – moje splnené prianie

Značka Castelli mi v rámci kolekcie Unlimited opäť splnila jedno želanie. A myslím, že táto časť výbavy môže byť to najuniverzálnejšie riešenie pre rôzne podmienky aj vo vašom šatníku. Prečo?
keyboard_arrow_up