Aká bola sezóna s Detskou tour Petra Sagana 2015?

Počas roku 2015 zavítala Detská tour v rámci deviatich kôl do všetkých častí Slovenska. Zasúťažiť si prišlo 2 417 detí, čo je takmer o 20% viac ako minulý rok. Pripomeňte si spolu s nami v krátkom sumári druhý ročník a pozrite si fotografiu všetkých víťazov.

V poslednej dobe je zaznamenaný veľký rozmach rekreačnej, ale aj výkonnostnej cyklistiky. Pomáhajú tomu aj úspechy Petra Sagana, ktoré "vyháňajú" na bicykle zástupcov všetkých vekových kategórií. A to bol dôvod k založeniu cyklistického projektu - Detská tour Petra Sagana. V spolupráci s Petrom Saganom a generálnym partnerom súťaže Slovenská sporiteľňa a. s., sme v roku 2014 "rozbehli" tento projekt pre deti a mládež.





Postupne sa na podpore podieľali aj ďalšie spoločnosti, čo len pozdvihlo úroveň podujatia. Organizačne a technicky zabezpečuje podujatie občianske združenie Cyklistická detská tour, a to v spolupráci so spoluorganizátormi jednotlivých kôl súťaže. Detská tour Petra Sagana je súťažné podujatie na horských bicykloch, respektíve na odrážadlách, kolobežkách a trojkolkách pre deti od 2 do 14 rokov. Séria Detskej tour prebiehala v roku 2015 v 9 kolách vrámci celého Slovenska s ohľadom na jednotlivé regióny.





Prvoradým cieľom projektu je prilákať rodiny s deťmi na Detskú tour Petra Sagana bez ohľadu na športovú výkonnosť jednotlivých športovcov. Jedinou podmienkou účasti je bicykel v dobrom technickom stave a prilba. Podujatie je zásluhou partnerov nekomerčné a deti štartujú zdarma, respektíve za symbolické 1 €. Počas jednotlivých sérií prebiehal aj kultúrny a zábavný program, a to formou: Divadelné predstavenie Harry Teather Banská Bystrica - na každom podujatí, rovnako ako aj nafukovacie a skákacie atrakcie, animátori, trialová show majstra sveta v cyklotriale Jána Kočiša, hudobné predstavenia a iné doprovodné akcie. Väčšinou súčasťou Detskej tour Petra Sagana bola aj súťaž na horských bicykloch pre dospelých, a to v rovnakom víkende detskej súťaže. Pre veľký záujem o obe akcie sme boli nútení rozdeliť podujatia na sobotu - nedeľu, čo však bolo len na prospech veci (rodičia jazdili jeden deň, deti druhý deň víkendu).


Tento rok sa zúčastnilo na 9 kolách Detskej tour spolu 2 417 detí, čo bol nárast oproti roku 2014 o 18%.


Súťažilo sa v kategóriách:

Kategórie Ročník narodenia Doporučená dĺžka trate - čas Doporučený profil
Baby 2011 a mladší 1 - 2 minúty asfalt, rovina
Mikro 2009 - 2010 2 - 5 minút terén, rovina
Mili 2007 - 2008 5 - 8 minút terén, rovina
Mini 2005 - 2006 9 - 15 minút technický terén
Mladší žiaci 2003 - 2004 16 - 20 minút technický terén
Starší žiaci 2001 - 2002 21 - 30 minút technický terén


3. kolo Nižné Kamence



Fotomomentky zo sezóny 2015

























Vítazi Detskej tour Petra Sagana 2015


report_problem Našiel si v texte chybu?
PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
keyboard_arrow_up