FutCyk, alebo keď cyklisti kopú do lopty

Viete si predstaviť, ako by asi dopadol futbalový zápas medzi tímami Tinkoff a Sky? Ja veru nie, ale zato viem úplne presne, ako dopadlo futsalové súperenie cyklistických tímov zo Žiliny a okolia.

Na konci novembra sa konal prvý ročník futsalového turnaja FutCyk pod organizčnou taktovkou ŠK Cyklopozitív. Svoje bicykle za kopačky vymenili organizátori z Cyklopozitívu, ďalej Divina Racing Team, Bikepoint, Los Colapsíňos, z Martina prišli chalani z Beer inside teamu a šesticu tímov doplnil tím futsalových rozhodcov Referee team.


Divina Racing Team

Turnaj sa konal v športovej hale na Rosinkách. Hralo sa systémom 4+1 podľa riadnych futsalových pravidiel. Po celú dobu turnaja bola zabezpečená kvalitná občerstvovačka po vzore maratónov, ale tento raz mala jednu obrovskú výhodu. Medzi jednotlivými zápasmi bolo ďaleko viac času na občerstvovanie, ako je tomu pri krátkych zastávkach v priebehu maratónov. Na úvod turnaja sa odohrali zápasy v základných skupinách. V dvoch skupinách boli po tri tímy. Hralo sa systémom každý s každým, teda každý tím odohral dva zápasy. Na moje prekvapenie sa v niektorých cyklistických tímoch objavili celkom dobrí hráči a dokonca by som povedal, že im hranie futsalu ide ďaleko lepšie ako bicyklovanie.


A skupina: Divina Racing Team, Bikepoint, Beer inside team
B skupina: ŠK Cyklopozitív, Los Colapsíňos, Referee team

Už od začiatku potvrdzovali úlohu favoritov rozhodcovia, ktorí celkom suverénne ovládli B skupinu a naplno zúročili ich hlavnú výhodu – vedia hrať futsal . Do semifinále spolu s nimi postúpili futbalovo veľmi zdatní Colapsiňáci. Víťazmi A skupiny sa stali Bikepoinťáci pred dupačmi z Divina Racing Teamu.


Semifinálové dvojice vytvorili Referee vs. Divina a Los Colapsíňos vs. Bikepoint. Do finále postúpili celkom jednoznačne Referee a Los Colapsíňos. V súboji o 3. miesto zvíťazil Bikepoint nad Divina Racing Teamom a finále sa stalo jednoznačnou záležitosťou Referee teamu. Najväčšie ovácie ale zožali porazení finalisti z Los Colapsíňos a pre publikom boli práve oni víťazmi celého turnaja.


Viac ako o výsledky išlo o dobrú náladu a stretnutie s kamarátmi. Verím, že budúci ročník sa zúčastní ešte viac cyklistických tímov z okolia a vytvorí sa z FutCyku dlhoročná tradícia.

Autor fotografií: Divina Racing Team
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Konferencia Cyklotrasy 2014 aj za účasti MTBiker.sk

Konferencia Cyklotrasy 2014 aj za účasti MTBiker.sk

Vo štvrtok 3.4.2014 sa na pôde Žilinského samosprávneho kraja uskutočnila konferencia Cyklotrasy 2014. Táto konferencia sa konala v rámci väčšieho projektu Trasy, traste sa!, ktorý je mikroprojektom cezhraničnej spolupráce medzi Českou republikou a Slovenskom. Konferencia preto nemala iba záber na región Žiliny a okolia, ale to svoje si na nej našiel každý, koho zaujíma cyklistika. Nás veľmi teší, že organizátori nezabudli ani na MTBiker.sk a pozvali nás.
keyboard_arrow_up