Zdroj: Instagram: ridecannondale

Cannondale Slate je bicykel, o ktorom ste doteraz nevedeli, že ho chcete. Začnite sa vznášať cez výmole, vychutnajte si všetky obrubníky, neobmedzujte sa na ceste a skúste si aj nejaký trail, alebo len prineste trochu vzrušenia z jazdy do vašich skupinových výjazdov. So strojom Cannondale Slate je zábava jediným vašim cieľom. Výborne zvláda rozbité cesty, lesné zvážnice a poľné cesty, takže rôzne spojky medzi dolinami, či obcami sa stanú dobre zdolateľné a otvorí sa vám množstvo nových okruhov a ciest, ktoré by na klasickom cestnom bicykli boli nezdolateľné.

Pre koho je Slate ideálny?

Cestári hľadajúci nové výzvy. Bikeri a iní športoví nadšenci, ktorí hľadajú voľnejšiu a viac prístupnejšiu definíciu cestného bicykla. Skúsení jazdci, ktorí hľadajú nové limity, len aby ich mohli začať boriť a posúvať. Alebo naopak, začínajúci jazdci, ktorí hľadajú stroj, ktorý im pomôže vybudovať základ ich jazdeckých schopností.

Veľké plášte - 650Bx42C

Základný námet, ktorý stál za vznikom modelu Slate, vychádzal z myšlienky, že pokiaľ sa obujú masívne plášte o šírke 42c na kolesá s priemerom 650b, dosiahne sa rovnaká kvalita odvaľovania rovnakého vonkajšieho priemeru ako pri kombinácii 700x22c (koleso/plášť). To znamená, že touto cestou môžeme dosiahnuť obrovskú priľnavosť v zatáčkach a pohodlnú jazdu vďaka objemným plášťom. To všetko pri ľahkosti jazdy a rýchlosti porovnateľnej s klasickými cestnými strojmi. A aj so skvelou ovládateľnosťou.

Geometria Slate "Full Fun"

Nakoľko sme pri stavbe modelu Slate nemuseli robiť kompromisy s ohľadom na geometriu kvôli tučným plášťom na veľkých kolesách, mohli sme sa plne zamerať na maximum jazdnej zábavy za všetkých okolností. Krátka zadná stavba je základom hravosti a obratnosti, zatiaľ čo dlhšia predná časť a viac položená vidlica sú zárukou stability potrebnej na rozbitých cestách a rovnako aj pri výletoch po nespevnených cestách. Pozícia jazdca je niekde na poli cesty medzi kategóriami Elite Race a vytrvalostnou Endurance.


Vidlica Lefty Oliver

Navrhnutá tak, aby zvládla všetky vaše dobrodružstvá. Lefty Oliver je vidlica určená výhradne pre model Cannondale Slate. Zdvih 30 mm, výrazný účinok nízkorýchlostnej kompresie a unikátna negatívna pružina COG (Coil over Gas) pre maximum stability pri šliapaní. Súčasťou je samozrejme aj ovládanie lockoutu a odskoku PBR, bonusom je karbónový vonkajší plášť a vnútorná noha kovaná z hliníka typu OPI. Jedná sa o najvyspelejšiu odpruženú vidlicu, aká sa doposiaľ objavila vo svete cestných bicyklov.

SAVE PLUS Micro-suspension

Výrazné tvarovanie sedlových a reťazových vzpier na Cannondale Slate zaisťuje perfektný pomer medzi schopnosťou tlmiť nárazy a vibrácie a vysokou bočnou tuhosťou. Čo viac si priať, keď letíte dole po kamenistom traili, alebo križujete dláždené ulice?

Príprava na teleskopickú sedlovku

Nič iného nepomôže istote ovládania natoľko, ako teleskopická sedlovka. Vďaka priemeru 27,2 mm a príprave pre vnútorné vedenie ovládania je veľmi jednoduché svoj bicykel o tento prvok vylepšiť.

Pevná os Syntace 142x12

Pevná os zásadným spôsobom prispieva k tuhosti rámu. Závit pevnej osi je integrovaný do výmenného háku prehadzovačky.

Slate Force CX1


Cena: 4 199 €

Slate Ultegra a 105


Ultegrová verzia stojí 3 599 € (na obrázku vľavo) a prevedenie s výbavou Shimano 105 vychádza na 2 999 €. Podrobné špecifikácie výbavy všetkých troch modelov si môžete pozrieť na http://www.cannondalebikes.sk/bicykle/2016-cestne/new-road/slate

Slate na ceste aj v teréne

[Foto na úvode: Instagram: ridecannondale]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
keyboard_arrow_up