Zdroj: Facebook Peter Sagan

Peter Sagan skončil v utorkovej 2. etape zo San Luis do Villa Mercedes (181,9 km) na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne na druhom mieste. Úradujúci majster sveta z tímu Tinkoff nestačil v cieľovom špurte pelotónu len na Kolumbijčana v službách Etixxu - Quick-Step Fernanda Gaviriu, ktorý zvíťazil s pomerne veľkým náskokom viac ako dĺžky bicykla.

Približne 20 kilometrov pred páskou sa vpredu sformoval trojčlenný únik v zložení Genki Jamamoto (Nippo - Vini Fantini), Caio Godoy (Brazília) a Ariel Sivori (Los Matanceros). Ich úsilie sa skončilo kilometer pred cieľom zásluhou aktivity Etixxu, ktorý sa v záverečných kilometroch usadil na čele pelotónu a udával tempo.

V priebežnom celkovom poradí vedie utorkový víťaz Gaviria o desať sekúnd pred svojimi tímovými kolegami Maximilianom Richezem a Lukaszom Wisniowským. Saganovi patrí deviata priečka s mankom 27 sekúnd. V stredu je na programe 3. etapa z Portero de Los Funes do La Punty o dĺžke 131 km, bude mať rovinatý charakter.

Finiš


Výsledky - Tour de San Luis - 2. etapa (San Luis - Villa Mercedes, 181,9 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) Etixx - Quick-Step 4:23:54 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff, 3. Elia Viviani (Tal.) Sky, 4. Eduard Grosu (Rum.) Nippo - Vini Fantini, 5. Lucas Haedo (Arg.) Jamis, 6. Mauro Richeze (Arg.) San Luis Team - všetci rovnaký čas ako víťaz
Priebežne po 2. etape: 1. Fernando Gaviria (Kol.) Etixx - Quick-Step 4:47:37, 2. Maximiliano Richeze (Arg.) Etixx - Quick-Step, 3. Lukasz Wisniowski (Poľ.) Etixx - Quick-Step - obaja +10 s, 4. Dayer Quintana (Kol.) Movistar, 5. Adriano Malori (Tal.) Movistar, 6. Nairo Quintana (Kol.) Movistar - všetci +18,... 9. Peter Sagan (SR) Tinkoff +27

Ďalší program cyklistických pretekov Tour de San Luis 2016
Streda 20. januára: 3. etapa: Potrero de Los Funes - La Punta (Cabildo), 131 km
Štvrtok 21. januára: 4. etapa: Terrazas del Portezuelo - Cerro El Amago, 140 km
Piatok 22. januára: 5. etapa: Renca - Juana Koslay, 168,7 km
Sobota 23. januára: 6. etapa: La Toma - Filo de la Sierra de Comechingones, 159,5 km
Nedeľa 24. januára: 7. etapa: San Luis - San Luis, 119,6 km

[Foto na úvode: Facebook Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up