Zdroj: <strong>Janka Keseg Števková</strong> a <strong>Martin Haring</strong>, autor fotografie: Zoltán Kremničan

Na majstrovstvách sveta v cyklokrose bude Slovensko reprezentovať šesť cyklistov

Na tohtoročných Majstrovstvách sveta v cyklokrose, ktoré sa budú konať už tento víkend (30. – 31.1.2016) v belgickom Heusden-Zolderi, bude Slovensko reprezentovať šestica pretekárov. V týchto dňoch už trénujú na majstrovskej trati priamo v dejisku šampionátu.

V kategórii muži elite sa predstaví Martin Haring, štvornásobný majster SR. Medzi dvadsať trojkármi budú bojovať Ondrej Glajza, Šimon VozárMatej Ulík. Z elitných žien posielame Janku Keseg Števkovú, úradujúcu majsterku SR. V juniorskej kategórii budeme mať zastúpenie prostredníctvom Jána Gajdošíka.

„Na tohtoročné MS sme nominovali len šiestich cyklistov. Čaká ich náročná technická trať s množstvom piesku. Takéto parametre trate maximálne vyhovujú belgičanom, naši jazdci na nej strácajú. Aj preto sme zostali pri menšom počte pretekárov a posielame len majstrov SR vo svojej kategórii a dvoch ďalších mladých pretekárov, ktorí v sezóne ukázali dobré domáce výsledky,“ uviedol k nominácii Martin Fraňo, predseda komisie pre cyklokros SZC.

Ján Gajdošík a Matej Ulík, autor fotografie: Zoltán Kremničan

„Tento rok som zmenil prípravu pred MS a necestovali sme na sústredenie do Španielska ako po iné roky,“ povedal pred odchodom Róbert Glajza, reprezentačný tréner. „Prišlo mi výhodnejšie zúčastniť sa svetového pohára v Holandsku a hneď na to odcestovať do Belgicka. Ušetrili sme hlavne veľa času stráveného cestovaním. V Belgicku je priaznivejšie počasie ako u nás a všetci pretekári si počas týždňa zatrénujú na trati MS. Verím, že Martin Haring si v tejto sezóne už vyčerpal všetku smolu s technikou. Fyzicky je pripravený urobiť výsledok v prvej dvadsiatke štartovného poľa,“ dodal Glajza.

Ako prví sa v sobotu o 11:00 hodine postavia na štart juniori, o 13:00 hod. budú prebiehať preteky žien do 23 rokov, od 15:00 hodiny preteky žien elite. Majstrovstvá sveta pokračujú v nedeľu o 11:00 hod. pretekmi U23 a vyvrcholia o 15:00 hodine bojom o medaily v elitnej kategórii mužov. Priamy prenos z podujatí bude prinášať na svojich obrazovkách ČT Sport.

Šimon Vozár a Ondrej Glajza, autor fotografie: Zoltán Kremničan

V Zolderi sa MS uskutočnili naposledy v roku 2002. Už vtedy prekvapili množstvom divákov. Cyklokros totiž patrí v krajinách Beneluxu k mimoriadne obľúbeným športom, či už z hľadiska počtu pretekárov, alebo diváckej kulisy. Belgický organizátor očakáva počas tohtoročných MS až 70.000 divákov.

Nominovaní slovenskí cyklisti:

  • Muži: Martin Haring
  • U23: Ondrej Glajza, Šimon Vozár, Matej Ulík
  • Ženy: Janka Keseg Števková
  • Juniori: Ján Gajdošík
  • Realizačny tím: Róbert Glajza (reprezentačný tréner), Štefan Gajdošík (mechanik)

[Foto na úvode: Janka Keseg Števková a Martin Haring, autor fotografie: Zoltán Kremničan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros &ndash; najkomplexnej&scaron;ia discipl&iacute;na vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Rozhovor: Krist&iacute;na Madar&aacute;sov&aacute; - bojovn&iacute;čka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
Simona Kuchyňkov&aacute; &ndash; pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomen&yacute;m z&aacute;p&auml;st&iacute;m

Simona Kuchyňková – pre 4. miesto v zjazde na MS so zlomeným zápästím

Keby bolo kedy, ale v zjazde na majstrovstvách sveta sme sa skoro mohli radovať z medaily. Hlavné je, že Slovensko má v gravity disciplínach skutočne veľký talent.
keyboard_arrow_up