Zimné výjazdy vyžadujú poriadnu výstroj, pozrite si zopár zaujímavých kúskov

Zimné výjazdy vyžadujú poriadnu výstroj, pozrite si zopár zaujímavých kúskov

Aj počas zimy sa dajú užiť výjazdy v lese, alebo aj na cestách. Treba sa však správne vyzbrojiť proti chladnému počasiu, ako aj ďalším nepriaznivejším podmienkam. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré užitočné časti výbavy, ktoré by pri zimných výjazdoch nemali chýbať.

Okuliare Briko Stinger Evoluzione – do hôr aj na cestu



Nielen pred ostrým slnkom, vodou alebo inými nečistotami, ktorých je cez zimu na cestách viac ako zvyčajne, vás spoľahlivo ochránia okuliare Briko Stinger Evoluzione. Je to redizajn už legendárneho modelu, ktorý nosil aj taliansky jazdec Marco Pantani, známy nielen z Tourde France. Samozrejmosťou sú vymeniteľné sklá a až 7 rôznych druhov vrátane polarizačných či fotochromatických. Pre maximálne pohodlné nosenie slúži nastaviteľná guma na nose, mäkké konce bočníc a nízka hmotnosť 28 g.

Cena: 139,90 €. Viac informácií na stránke: http://www.procycling.sk/katalog/okuliare/slnecne-okuliare-briko-stinger-evoluzione.

Rukavice Roeckl Rabal – aby ste už nemali skrehnuté prsty



Kto jazdí v zime tak vie, že udržať prsty v teple čo i len na dvojhodinovom výjazde, nie je ľahká úloha. Rukavice Rabal však vďaka kombinácii materiálov Roeckl-PROOF a GoreWINDSTOPPER ® Tornado na hornej strane a vysokoodolného a nepremokavého syntetického DURASENSE na spodnej dlaňovej časti dokážu zabrániť prenikaniu chladu. Navyše patentovaný strih COMFORT INNOVATION zabezpečuje pohodlné polstrovanie v ohybe palca. Povrchová úprava umožňuje aj ovládať smartfóny, takže pri fotografovaní si nemusíte dávať dole rukavicu.

Na stránkach slovenského dovozcu značky Roeckl alebo v obchodoch ich môžete zohnať za cenu okolo 45,00 €. Viac informácií na stránke: http://www.esloger.sk/roeckl.

AMPLIFI Stratos MK II - batoh určený do náročného terénu ako AM a enduro



Tento mimoriadne dizajnový a elegantný batoh v sebe spája vynikajúce prvky bezpečnosti, ergonómie a účelnosti. Prináša novú úroveň bezpečnosti vďaka integrovanému chrániču chrbtice MK II Armourgel S2. Materiál vyvinuli britskí vedci pre vojenské účely ako novú úroveň ochrany. Tento 3D tvarovaný chránič z Armourgelu je mäkký a pružný a v prípade nárazu stvrdne. Cítite sa voľní, oslobodení od akéhosi „ochranného obalu“, vnímate stopu, váš pohyb, ste integrovanou súčasťou kopca.

Ochranné pláty chrániča sú maximálne flexibilné, prispôsobia sa tvaru chrbta bez ohľadu na to, v akej jazdeckej pozícii sa kto nachádza. Má vynikajúcu priedušnosť, udržuje chrbát v suchu a je vhodný na celodenné jazdenie. Spĺňa najnovšie štandardy normy EN 1621-2: 2014 /motocyklové chrániče/.

Stratos MK II má vynikajúce vnútorné členenie s mnohými uzatvárateľnými vreckami. Je prispôsobený na používanie hydrovaku s vývodmi na obidva ramenné popruhy. Súčasťou ruksaku je integrovaná pláštenka, nechýba ani sieťka na upevnenie prilby. Samozrejmosťou je okrem spodného uchytávacieho popruhu aj hrudný pás s bezpečnostnou sponou ITW Nexus a s píšťalkou. Na bedrovom páse je uzatvárateľné vrecko. V prednej vrchnej časti je vrecko s mäkkým obložením pre okuliare s nepremokavým zipsom. Súčasťou batohu je aj samostatné vyberateľné púzdro s priehradkami na peňaženku, doklady, osobné veci, náradie, lepenie a iné drobnosti. Batoh AMPLIFI Stratos MK II je dostupný v dvoch veľkostiach:
S/M do 185 cm – 16 l, rozmer: 53 × 24 × 14 cm, hmotnosť: 1 650 gr., cena: 129,90 €
L/XL od 185 cm – 23 l, rozmer: 58 × 26 × 16 cm, hmotnosť: 1 850 gr., cena: 134,90 €
Viac informácií na stránke: http://amplifi4bike.sk/80-batohy.

Bunda DAINESE ATMO-LITE 3L – pri kombinácií s ďalšími vrstvami ochráni aj pred mrazom



Vrchná bunda Atmo-Lite 3L je navrhnutá tak, aby poskytla komfort v zlom počasí, či už je zima, vietor alebo dážď. Trojvrstvový laminát s podlepenými švami zaručuje nepremokavosť počas letných búrok aj jesenných stálych dažďov. D-Dry membrána ponúka vynikajúcu odolnosť proti vode a zároveň dobrú priedušnosť, čím udrží jazdca stále suchého. Vysoké hodnoty priedušnosti 18 000 g a vodného stĺpca 15 000 mm sú toho jasným dôkazom.

Šikovný vylepšovák spočíva v okienku na rukáve pri zápästí, ktorý slúži pre pohodlné sledovanie údajov na hodinách alebo GPS. Toto riešenie oceníte aj keď budete využívať bundu v ďalších outdoorových aktivitách, napr. na turistike alebo vysokokorskom lezení pri zdolávaní tatranských štítov. Na výber máte zo štyroch farebných prevedení: sivej, čiernej, zelenej a modrej.

Kvalite prevedenia bundy DAINESE a jej vlastnostiam zodpovedá aj cena 239,00 €. Viac informácií na stránkach: http://www.bicyklomposlovensku.sk/bundy-a-vesty/176-dainese-atmo-lite-3l-modra.html.

DMT neoprenové návleky na tretry



Zimné návleky DMT na tretry vyrobené z neoprénového materiálu s membránou účinne udržia vlhkosť a zimu mimo vašich chodidiel. V prípade, ak nemáte vyslovene zimné tretry, návleky sú šikovným vylepšením pre zvýšenie tepelného komfortu. Navyše vďaka nepremokavému materiálu zostanete v suchu, či už je po daždi, alebo je vo vzduchu zvýšená vlhkosť. Vodeodolný je aj zadný zips so zaistením popruhom na suchý zips. Pre pohodlné obliekanie poslúži na podrážke široký suchý zips, ktorý zjednoduší aj obliekanie na MTB tretry. Pre dlhú životnosť je spevnená oblasť špičky.

Veľkosti: S (37/38), M (39/40), L (41/42), XL (43/44), XXL (45/46), 3XL (47/48)
Cena: 42,95 €. Viac z ponuky DMT nájdete na stránkach: http://skprofibike.sk/dmt/navleky-na-tretry-3.

A čo tak vyskúšať fatbike Mongoose Argus Sport?



Zažite nový rozmer horskej cyklistiky s fatbikom, ktorý s plášťami širokými 4" poskytuje väčší stupeň prejazdnosti v zime, blate, ale aj ďalších podkladoch. Mnoho jazdcov si osvojuje jazdu na fatbiku aj na bežné jazdenie, tak sa môže jednoducho stať, že na ňom podniknete výjazdy aj v lete. Aj keď je predná vidlica pevná, práve vďaka hrubému plášťu a stupňu jeho nafúkania sa dá docieliť dosť značného tlmenia nerovností. Tento pocit sa síce ťažšie opisuje, ale ak budete mať možnosť vyskúšať si to na vlastnej koži, určite budete prekvapení, aké je to naozaj.

Cena fatbiku Mongoose Argus Sport je približne 800 €. Jeho podrobnú špecifikáciu ako aj ďalšie modely si môžete pozrieť na stránke: http://www.mongoose.com/cze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up