Specialized Demo 8 - nové hliníkové varianty

Specialized predstavil v roku 2014 nový model Demo 8 v karbónovej verzii, pričom rám disponoval unikátnym dizajnom a taktiež inak prepracovaným systémom pruženia FSR. Po takmer dvoch rokoch sa Specialized rozhodol predstaviť aj hliníkové varianty rámov, ktoré sú identické s karbónovou verziou. Hlavný rozdiel však spočíva v dostupnejšej cene oproti karbónovej verzii.

Demo 8 I

Hliníkový rám je vyrobený zo zliatiny M5, takže rám disponuje nízkou hmotnosťou a zároveň vysokou tuhosťou. Demo 8 I má S3 geometriu, asymetrický tvar rámu s dobrým prístupom k nastaveniam tlmiča a krátku zadnú stavbu, ktorá dodáva biku obratnosť. Rám má zdvih 200 mm, ktorý je kontrolovaný tlmičom Fox Van RC. Predná časť je vybavená vidlicou RockShox BoXXer Team 650b zo zdvihom taktiež 200 mm. Bike je vybavený radiacim systémom Sram, prehadzovačka je rady GX spolu s páčkami X7 a brzdným systémom taktiež Sram, konkrétne modelom Guide s predným kotúčom 200 mm a zadným 180 mm. Cena 3 999 €.


DEMO 8 II

Aj tento model je postavený na ráme s S3 geometriou. O 200 mm pruženie vzadu sa stará tlmič značky Öhlins a vpredu o rovnaký rozsah sa postará vidlica RockShox BoXXer Team 650b. Z komponentov je Demo 8 II vybavené ručne zapletenými kolesami Roval. Oroti modelu Demo 8 I sa tu nachádzajú komponenty vyšších rád, napr. prehadzovačka Sram X0 s páčkami X9, karbónové kľuky X0 DH, alebo brzdy so silnejším brzdným účinkom Sram Guide RS DH. Cena: 5 999 €.


Výbava DEMO 8 I (vľavo) a DEMO 8 II


Rám s tlmičom Ohlins TTX

Na svetových pohároch preverená S3 geometria, asymetrický dizajn a ako už bolo povedané, zliatina M5. Získate výborný prístup do rámu, priestor nad hornou rámovou trubkou, krátku a obratnú zadnú stavbu, nízky stred a položenú geometriu, ktorá vám dá skvelé možnosti ovládateľnosti vo vysokých rýchlostiach. Cena: 3 199 €.


Hliníkové DEMO 8 v teréne

report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up