Canyon MTB novinky 2016

Dizajn, funkčnosť, precíznosť, špičkové komponenty, výborná cena, tak to sú hlavné vlastnosti nemeckej značky Canyon. Aké sú novinky v MTB modeloch pre rok 2016? Poďme sa na ne spolu pozrieť - od hardatilu až po nadupané enduro.

Nerve - 120 mm (27.5”), alebo 110 mm (29”)


Nerve AL 9.9

AL v názve hovorí, že sa jedná o hliníkový rám, ale aj tak má výnimočne vysokú tuhosť a nízku hmotnosť. Celý bike váži menej ako 13 kg, pričom s kolesami 29", výbavou Shimano XT 2x11 a pružením Fox, tvorí poctivo odladený bike na celodenné výjazdy rôznorodým terénom. Cena je 2 699 €.


Nerve AL 8.0

Oproti verzii 9.9 je lacnejší o 500 € a s kolesami 27,5", no stále riadne vybavený pre užívanie si výjazdov. S počtom prevodov 3x11, komponentami Shimano XT a SLX, pružením Fox a kolesami DT Swiss, má bike výbornú hmotnosť, ktorá atakuje hranicu 12 kg. Cena je 2 199 €.


Množstvo modelov Nerve má aj dámske prevedenie, všetko v elegantnom a čistom dizajne. Celkovo v kolekcií Nerve je 15 modelov, pričom na výber máte z prevedení 120 mm (27.5"), alebo 110 mm (29"). Či ste už zástancom toho alebo onoho rozmeru, pohodlný bike pre užívanie si obľúbených trailov si tu môžete vybrať.

Nerve AL 7.9 - pánske a dámske prevedenie


Model Spectral - stroje na skrotenie vášho obľúbeného trailu

Bicykle Spectral spájajú v sebe všestrannosť z modelu Nerve a pevnosť, či výkonnosť z modelov Strive. S dvoma možnosťami rámu - 130 mm (29") a 140 mm (27,5") a možnosťou výberu hliníka alebo super-ľahkého karbónu, vás nakopne Spectral na all-mountain výjazdy.


Spectral CF 9.0 LTD

Spectral CF 9.0 LTD predstavuje spojenie ľahkého a dostatočne tuhého karbónového rámu (len 1 950 g) a najnovších a najlepších komponentov. Príkladom môžu byť celokarbónové kľuky Race Face Next SL, ktoré sú najľahšími kľukami na trhu. Taktiež najvyššia rada od Shimano XTR si odvedie skvelo svoju prácu. Pruženie tohto biku je v réžii Fox, konkrétne ide o novú radu 34, s ktorou zvládnete úplne všetko (ak na to budete mať samozrejme kondičku a odpovedajúci stupeň jazdeckých schopností). Cena je 4 599 €.


Spectral AL 8.9

Pokiaľ jazdíte radi XC maratóny, ale občas zavítate aj na ťažšie traily, model Spectral AL 8.9 je určený pre vás. Tento model je postavený na 29" kolesách a perfektne vybalancovanom odpružení, vpredu sa nachádza 130 mm vidlica RockShox Pike RCT3 SA a vzadu sa nachádza tlmič Cane Creek DBInline, taktiež so 130 mm zdvihom. Pre skvelý výkon na traili je bike osadený obľúbenou a spoľahlivou sadou Shimano XT. Cena je 2 599 €.


Dostupné aj modré prevedenie.


To bol len zlomok z dostupných bikov Spectral a kompletnú ponuku si môžete pozrieť na https://www.canyon.com/en-sk/mtb/spectral/

Modely aj pre ženy

Pre optimálny jazdecký zážitok sme pripravili aj biky vyladené pre ženy, kde je upravený rám alebo tuhosť pružení.

Spectral AL 6.0 a Spectral AL 7.0 WMN


Spectral AL 8.0 Ex WMN


Modely Strive - stvorené pre enduro

Model Strive patrí k jedným z najlepších enduro modelov na trhu. Pretože sa dokáže nielen ľahko vydriapať na najvyšší kopec, ale dokáže aj zniesť poriadnu tvrdú jazdu dole kopcom. Vďaka systému Shapeshifter máte ako keby dva biky v jednom. Výsledkom je, že v XC móde s vysokou účinnosťou zdoláte poriadne strmáky a v DH móde už nebudete mať problém zdolať náročné technické zjazdy.


Strive CF 9.0 Team

Model Strive CF 9.0 Team ponúka presné nastavenie a komponentové zloženie, aké používajú jazdci Canyon Factory Enduro Teamu na pretekoch Enduro World Series. Strive CF 9.0 Team ponúka to najlepšie, čo existuje na trhu, začínajúc setom od firmy Sram, konkrétne najvyšším modelom XX1, brzdami Guide Ultimate, kokpitom od značky Renthal, ktorého súčasťou sú karbónové riadítka a výborné kolesá Mavic Crossmax Enduro LTD. Toto všetko je poskladané na karbónovom ráme, ktorý váži 2 400 g. Canyon neupustil ani od známej vychytávky, tzv. Shapeshifter systém – kedy je možné pomocou páčky na riadítkach meniť bike do XC módu, alebo DH módu. Hmotnosť celého bicykla je úctyhodných 12,9 kg. Cena bicykla je 4 999 €.



Nižsie verzie modelu Strive

Strive CF 9.0 Race

Model Strive CF 9.0 Race je postavený taktiež na karbónovom ráme, avšak o celkové pruženie sa stará Fox, a to svojou najnovšou vidlicou Fox Factory 36 Float so 160 mm zdvihom a ako tlmič bol použitý Fox Factory Float X EVOL. Presné radenie a účinné brzdenie zabezpečuje Sram XO1 a brzdy Guide RSC. Hmotnosť tohto enduro špeciálu je 12,9 kg. Cena je 4 599 €.


Strive CF 8.0 Race a Strive CF 8.0


Strive AL 7.0 Race

Strive AL 7.0 Race je postavený na ráme z hliníkových trubiek série 6000. Celková hmotnosť rámu je 2 900 g, čím je stále dosť ľahký na to, aby si poradil zo stúpaniami, ale aj dosť pevný na poriadne bomby dole kopcom. U tohto modelu je pruženie v réžii RockShoxu, vidlica je RockShox Pike RCT3 so 160 mm zdvihom a zadný tlmič RockShox Monarch Plus RC3 Debon Air, s hmotnosťou len 325 g. So sadou X01 od Sram už nebude mať žiadne problémy s radením. Taktiež u tohto modelu nechýbajú vychytávky, ako vnútorné vedenie radiacich bowdenov, či plastová ochrana rámu pred poškodením, najmä kameňmi. Hmotnosť celého biku, postaveného na hliníkovom ráme je skvelých 13,7 kg. Cena modelu Strive AL 7.0 Race je 3 299 €.

Podrobnejšie informácie o modeloch Strive na: https://www.canyon.com/en-sk/mtb/strive/.


Modely LUX - čisté XC alebo maratóny


LUX CF 9.9 LTD

Ak sú vaše preteky merané v hodinách až dňoch, potrebuje bike s komfortom a dobrou rýchlosťou. Taký je práve model LUX CF 9.9 LTD. Základ bicykla tvorí ľahký celokarbónový rám, s odpružením od RockShoxu. Hmotnosť celého bicykla je len 10,5 kg. Takáto nízka hmotnosť sa docielila aj celokarbónovými kolesami DT Swiss XRC 1200. Canyon sa pri tomto modeli rozhodol použiť elektronické radenie Shimano XTR Di2, ktoré ponúka programovateľné nastavenie pre ešte väčšiu precíznosť radenia. Viac na: https://www.canyon.com/en-sk/mtb/lux/.


Model Exceed - tuhosť a komfort


Rám modelu Exceed CD SLX 29 váži neuveriteľných 870 gramov, pričom ponúka absolútnu tuhosť a dostatočný komfort. Ide o pravý pretekársky XC rám, jednoducho sa s ním raketovo dostanete do cieľa. Dôkazom je Alban Lakata, ktorý sa stal XCM svetovým šampiónom a práve pomocou tohto rámu prekonal traťové rekordy.


Exceed CF SLX 9.9 Di2

Model Exceed CF SLX Di2 je postavený na pevnom karbónovom ráme s hmotnosťou len 870 gramov. Tento bicykel v sebe spája rýchlosť, extrémnu ľahkosť a najlepšie komponenty na trhu, ako napríklad elektronické radenie Shimano XTR Di2 alebo celokarbónové kolesá od švajčiarskej firmy DT Swiss. Určite vás zaujíma celková hmotnosť bicykla. Áno, je neuveriteľná, len 9,3 kg. Výnimočným parametrom odpovedá aj cena - 6 299 €.


EXCEED CF SLX 9.9 WMN - verzia pre ženy

Rám a taktiež všetky komponenty na tomto modeli boli zvolené práve pre ženské pretekárky. Na pohodlnom ráme a so správnymi komponentami dokážete zo seba dostať na trati maximum.


Exceed CF SLX 9.9 Race


Modely Grand Canyon - pohodlie pri celodenných výjazdoch

Rámy modelov Grand Canyon sú postavené buď z ľahkého hliníka alebo karbónu, jednoducho, aby si každý mohol vybrať to, čo mu vyhovuje. Super ovládanie, absolútna výkonnosť a pohodlie pri celodenných výjazdoch, tak takto by sa dal charakterizovať model Grand Canyon.


Grand Canyon CF SL 8.9 Race

Kombináciou skvelej XC vidlice RockShox RS-1, pohonu Sram GX 1x11 a taktiež bŕzd Sram Guide R získate perfektný bike, s ktorým budete dominovať v stúpaniach a rovnako budete udávať tempo na rovinách. Cena je 2 799 €.


Grand Canyon CF 6.9 WMN - model pre ženy

Výborný pomer ceny a výkonu - výbava XT 2x11, hmotnosť 10,4 kg a cena 1 999 €.


Hliníkové modely Grand Canyon

Vľavo GRAND CANYON AL SL 6.9 (999 €) a vpravo GRAND CANYON AL 4.9 (749 €)


Fatbiky DUDE - nie len do piesku a snehu

Myslíte si, že fatbiky sú len do snehu alebo piesku? Nie je tomu tak, môžete si užiť s nimi kopec srandy aj na divokých trailoch. Model Dude s karbónovým rámom vážiacim len 1 550 gramov, nie je tak neohrabaný, ako sa na prvý pohľad zdá.

DUDE CF 9.0 SL

Veľmi slušná výbava a hlavne úžasne ľahký fatbike s hmotnosťou iba 13,1 kg za 2 899 €.


DUDE CF 9.0 UNLIMITED (2 699 €) a DUDE CF 8.0 (2 199 €)


Všetky podrobnosti o bikoch a ich špecifikáciach nájdete na https://www.canyon.com/en-sk/mtb/
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Trailové a all-mountain biky do 2 000 € PR článok

Trailové a all-mountain biky do 2 000 €

Užiť si trail či ťažký terén naplno a „nevysoliť“ za to majland? Tieto modely ti dokážu, že to ide.
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
FFWD Outlaw 30 – novinka, ktorá mi pomohla prejsť Alpy

FFWD Outlaw 30 – novinka, ktorá mi pomohla prejsť Alpy

Holandská značka sa opäť vrátila ku karbónovým MTB kolesám a ich novinku pre rok 2023 som vzal na skutočne poriadny test. Ako dopadli?
keyboard_arrow_up