Preteky Paríž-Roubaix v réžii Švajčiara Cancellaru - DOPLNENÉ

Preteky Paríž-Roubaix v réžii Švajčiara Cancellaru - DOPLNENÉ

Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara sa stal víťazom 104. ročníka nedeľňajších pretekov Paríž-Roubaix. Pre dvadsaťpäťročného pretekára je to zatiaľ najväčšie víťazstvo v jeho kariére. "Na tento okamih som čakal veľmi, veľmi dlho. Je to už dlhý čas, odkedy na týchto pretekoch naposledy vyhral Švajčiar. Som nesmierne šťastný," povedal v cieli Cancellara, ktorý približne 18 kilometrov pred cieľovou páskou na velodróme v Roubaix "nasadil" k rozhodujúcemu trháku.

Výsledky 104. ročníka cyklistických pretekov Paríž-Roubaix

ROUBAIX 9. apríla (SITA, AP) - Švajčiarsky cyklista Fabian Cancellara sa stal víťazom 104. ročníka nedeľňajších pretekov Paríž-Roubaix. Pre dvadsaťpäťročného pretekára je to zatiaľ najväčšie víťazstvo v jeho kariére. "Na tento okamih som čakal veľmi, veľmi dlho. Je to už dlhý čas, odkedy na týchto pretekoch naposledy vyhral Švajčiar. Som nesmierne šťastný," povedal v cieli Cancellara, ktorý približne 18 kilometrov pred cieľovou páskou na velodróme v Roubaix "nasadil" k rozhodujúcemu trháku. Reprezentant krajiny helvétskeho kríža odsunul na druhú pozíciu minuloročného víťaza Toma Boonena z Belgicka, tretiu priečku napokon obsadil Talian Alessandro Ballan.
Obrovskú smolu mal americký cyklista George Hincapie, ktorý približne 50 kilometrov pred cieľom stratil kontrolu nad svojím bicyklom a pri páde si nepríjemne poranil rameno, ktoré mu znemožnilo v pretekoch pokračovať. Hincapie skončil v minuloročnej edícii Paríž-Roubaix na druhom mieste.

Preteky Paríž-Roubaix - výsledky:
1. Fabian Cancellara (Švajč.) CSC 6:07:54 h
2. Tom Boonen (Belg.) Quick Step
3. Alessandro Ballan (Tal.) Lampre-Fondital
4. Juan-Antonio Flecha (Šp.) Rabobank
všetci +1:51 min

5. Bernhard Eisel (Rak.) Francaise des Jeux
6. Steffen Wesemann (Nem.) T-Mobile
7. Frederic Guesdon (Fr.) Francaise des Jeux,
8. Bert Roesems (Belg.) Davitamon-Lotto
9. Christophe Mengin (Fr.) Francaise des Jeux, 10. Staf Scheirlinckx
(Belg.) Cofidis všetci +3:24.




Protest proti výsledkom pretekov Paríž - Roubaix
Výprava cyklistického tímu Davitamon podala na Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI) protest proti výsledkom prestížnych nedeľňajších pretekov Paríž - Roubaix

PARÍŽ 11. apríla (SITA, AFP) - Výprava cyklistického tímu Davitamon podala na Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI) protest proti výsledkom prestížnych nedeľňajších pretekov Paríž - Roubaix. Protest sa týka diskvalifikácie belgického jazdca Petra Van Petegema. Petegema spoločne s dvojicou jazdcov tímu Discovery Channel Belgičanom Leifom Hostem a Rusom Vladimirom Gusevom diskvalifikovali za ignorovanie závor na železničnom priecestí, ktoré všetci traja obišli a pokračovali v pretekoch bez toho, aby počkali kým prešiel prichádzajúci vlak. Tím Davitamon v proteste argumentuje skutočnosťou, že skupina jazdiaca za týmto triom cyklistov, v ktorej bol aj vedúci muž poradia ProTour Tom Boonen z Belgicka, nebola za rovnaký počin potrestaná. Boonen spoločne s ďalšími jazdcami takisto obišli závoru, avšak až po prejdení vlaku. Svoj protest sú podľa vyjadrení predstaviteľov protestujúceho tímu schopný podložiť fotografiami a videozáznamom kritického momentu. Výsledok pretekov má veľký význam, pretože na základe diskvalifikácie prišiel Van Petegem o 40 bodov, kým Boonen získal navyše 15 bodov do hodnotenia cyklistov ProTour, keďže sa posunul vo výsledkovej listine pretekov z piateho na druhé miesto.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Písal sa 14. august 2021 a na slovenskej MTB scéne mal premiéru 0. ročník cyklomaratónu Neslušským chotárom.
Reportáž: Časovka na Kojšovku – prečo som vymenil jeden kopec za domáci Horal

Reportáž: Časovka na Kojšovku – prečo som vymenil jeden kopec za domáci Horal

V sobotu 14. augusta sa konal 5. ročník časovky do vrchu v obci Zlatá Idka neďaleko Košíc a pretekári si to rozdali v stúpaní na Kojšovskú hoľu, dominantu Volovských vrchov.
keyboard_arrow_up