Dlho očakávaná revolúcia Sramu je tu - sada 1x12!

Sram predstavuje revolúciu medzí 1x sadami, ktorá má definitívne znamenať koniec prešmykačov. Dlho očakávaný príchod 12-pastorkovej kazety s rozsahom 10 až 50 zubov je konečne realitou. Sram odhalil podrobnosti týkajúce sa jeho zásadných inovácií, plánovaných pre modelový rok 2017. V súhrne povedané, ide o dve nové najvyššie sady XX1 a X01, o ktorých sa bude od hovoriť ako o projekte Eagle.

Sram ako prvý na svete predstavuje sériové prevedenie 12-pastorkovej kazety, ktorá prichádza spolu s ďalšími prepracovanými komponentami. Dôvodom pre ďalší posun z hľadiska počtu pastorkov boli predovšetkým skúsenosti, ktoré firma Sram zberala v uplynulých rokoch vďaka mnoho predaných sád 1x11. Pretekári tímov i testeri postupne dávali k dispozícii svoje pripomienky k tomu, ako jednotlivé sady fungujú, aby ich mohli postupne zapracovať v rámci oznámenej novinky. Sram MTB Eagle má byť výrazne univerzálnejší, viac tuhý a zapracované bolo tiež na lepšej životnosti.


Pokiaľ ste nemali jasno v tom, aké reťaze sú kompatibilné s akými sadami a počtami prevodníkov či pastorkov, tak môžete byť kľudní. Stačí si zapamätať, že nové komponenty Eagle nie sú kompatibilné s ničím, čo dnes máte na svojom biku, snáď len okrem zadného náboja.

Sram pre účely novej sady využíva hneď niekoľko svojich patentov, napr. Flowlink, X-Sync 2, X-Horizon, X-Actuation a X-Guide 2. Keďže Sram pred štyrmi rokmi predstavil svoju prvú sadu 1x11, hovorilo sa o nej ako o alternatívnej sade pre enduristov. Vzápätí sa však stalo nevídané a novinku začalo zo dňa na deň používať aj mnoho Cross-Country jazdcov. Uvidíme, ako sa osvedčí sada 1x12 naprieč všetkými disciplínami.


SRAM Eagle 1x


report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

SRAM a Shimano – môže sa mixovať a čo tým získame?

Je možné medzi sebou MTB sady mixovať a prečo by ste to vlastne robili? Na to skúsim odpovedať na základe vlastných skúseností.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
keyboard_arrow_up