Novinka: Fox predstavil najľahšiu XC vidlicu na trhu

Ide o najľahsiu cross-country vidlicu - Fox 32 Step-Cast s unikátnym dizajnom, ktorý nie je určený iba na parádu. Čo táto novinka v sebe skrýva, sa dozviete nižšie.

FOX 32 SC

Hmotnosť tejto vidlice začína na 1,35 kg, pričom ponúka 100 mm zdvihu a na redukcii hmotnosti taktiež prispel redizajn korunky vidlice. Upravený je najmä dizajn spodných nôh, ktorých spodná časť je značne zúžená. Priemer vnútorných nôh ostáva na 32 mm.

Dizajn spodných nôh nie len na parádu. Úzky dizajn dolnej časti vnútorných nôh vedie k úspore hmotnosti a taktiež vytvára väčší priestor pre špice a kotúčové brzdy. Do vidlice sa zmestí plášť s hrúbkou maximálne 2,3" a brzdový kotúč pre 27,5" kolesá o veľkosti 180 mm a pre 29" kolesá o veľkosti 203 mm.


Čo sa nachádza vo vnútri?

Je na výber niekoľko možností...


Nová tlmiaca patróna FIT GRIP

Nové tlmenie GRIP používa rovnakú uzavretú technológiu patróny ako v prípade FIT, v kombinácii s pružinou a nezávislým plávajúcim piestom. Tlmiaca patróna GRIP používa špeciálne porty pre transport oleja vo vrchnej časti, tým sa zvýši konzistencia tlmenia a taktiež sa zvýši životnosť. Vidlica série Performance ponúka 3 možnosti nastavenia – Open, Medium a Firm, s prídavnými mikro-nastaveniami medzi hlavnými nastaveniami.


Ako pruženie Fox používa systém FLOAT so samo-vyvažujúcim sa pozitívnym/negatívnym vzduchovým pružením, ktoré vedie k hladšiemu chodu a k menším otrasom, ktoré jazdec môže cítiť skrz riadítka.

Vidlica priamo v teréne


report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up