Zdroj: tinkoffteam.com

Tím Tinkoff sa stal víťazom sobotňajšej 5. etapy cyklistických pretekov Okolo Chorvátska, ktorou bola tímová časovka na 40,3 km medzi mestami Poreč a Umag. Súčasťou víťazného tímu je aj trio Slovákov Juraj Sagan, Erik Baška a Michael Kolář.

Druhé skončilo s odstupom štyroch sekúnd zoskupenie Gazprom-Rusvelo, na treťom mieste klasifikovali stajňu CCC Sprandi Polkovice (+10 s). Tinkoff zvíťazil aj napriek nepríjemnosti, keď niekoľko stoviek metrov pred cieľom na mokrej ceste spadol Juraj Sagan. "Podmienky boli náročné, Juraj musel odstúpiť, ale je v poriadku," povedal technický koordinátor tímu Tinkoff Ivan Basso na webe ruského tímu. K celkovému triumfe v časovke Basso dodal: "Bol to fantastický deň. Keď zvíťazíte v tímovej súťaži, je pocta nielen pre jazdcov, ale aj pre celý obslužný personál navôkol. Platí, že tímový duch a kolektívna snaha sú u nás na veľmi vysokej úrovni. Veľmi pekne sa chcem poďakovať aj Jánovi Valachovi, ktorý mi pomáhal pripravovať tento deň. Oleg Tiňkov by z nás mal radosť."


V plnom nasadení počas časovky - foto Bettini Photo

V celkovom poradí je stále na čele Chorvát Matija Kvasina z tímu Synergy Baku Cycling Project s náskokom 32 sekúnd pred Dánom Jesperom Hansenom z Tinkoffu. Tretia priečka patrí s rovnakým odstupom Španielovi Víctorovi de la Partemu (CCC Sprandi Polkowice). Erik Baška s mankom 24:43 min je na 68. priečke, Jurajovi Saganovi (+25:14) patrí 76. pozícia a Michael Kolář (+31:42) je na 112. poste.

Preteky Okolo Chorvátska vyvrcholia v nedeľu etapou z destinácie Sveti Martin do Záhrebu (177,5 km) so šprintérskym profilom a očakáva sa hromadný finiiš.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Chorvátska:
5. etapa (Poreč - Umag, tímová časovka na 40,3 km): 1. Tinkoff (Jesper Hansen, Juraj Sagan, Erik Baška, Michael Kolář, Jay McCarthy, Nikolaj Trusov, Sergio Paulinho) 49:36 min, 2. Gazprom-Rusvelo +4 s, 3. CCC Sprandi Polkovice +10, 4. Synergy Baku +31, 5. One Pro Cycling +42, 6. Verandas Willems +58

Poradie po 5. etape: 1. Matija Kvasina (Chor.) Synergy Baku Cycling Project 19:43:58 h, 2. Jesper Hansen (Dán.) Tinkoff, 3. Víctor De La Parte (Šp.) CCC Sprandi Polkowice - obaja +32 s, 4. Felix Grosschartner (Rak.) CCC Sprandi Polkowice +55, 5. Radoslav Rogina (Chor.) Adria Mobil +1:24 min, 6. Domen Novak (Slovin.) Adria Mobil +1:55, ... 68. Erik Baška +24:43 min, 76. Juraj Sagan +25:14, 112. Michael Kolář (všetci SR) všetci Tinkoff +31:42

[Foto na úvode: tinkoffteam.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Juraj Sagan – nová kapitola života

Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.
Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Rozhovor: Juraj Sagan - klasiky sú vojna!

Keď sa dvaja cyklisti zakecajú, preberú všetko od tréningov, pretekov a bicyklov a nesmie chýbať ani strava a Strava :).
Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Video: Na výjazde s Michaelom Kolářom - z cestnej ProTour na enduro

Bývalý jazdec tímu BORA-hansgrohe minulý rok skončil profesionálnu kariéru a vrhol sa priamo na enduro.
keyboard_arrow_up