Shimano SLX už aj s 1x11 a dostupnosťou od leta 2016

Po úspešnom 11-rýchlostnom systéme najvyššej sady XTR, sme sa koncom minulej sezóny tešili aj z modernizovanej sady Shimano Deore XT. Shimano koncom minulého týždňa okrem novej dostupnejšej elektronickej sady Shimano Deore XT Di2 predstavilo aj úplne novú sadu Shimano SLX.

Pre mnohých bikerov je táto sada veľkým prínosom, jedná sa totiž o ekonomickú verziu vyšších sád s rovnakými modernými technológiami. Už na prvý pohľad je vidieť, že nová SLX sada prebrala dizajn a mnohé črty od sady Deore XT M8000, čo predznamenáva výbornú funkčnosť a spoľahlivosť.


Poďme si predstaviť jednotlivé komponenty...



Nový dizajn 1x11 (30T, 32T, 34T), 2x11 (34-24T, 36-26T, 38-28T)a 3x10 (40-30-22T) kľúk je viac ako len ohromujúca estetika a vynikajúca mechanická konštrukcia. Najväčším prekvapením sa stal jednoprevodník, ktorý otvára možnosti ešte väčšej skupine bikerov.


Brzdový systém SLX BL-M7000 umožňuje hladké, konzistentné a predvídateľné ovládanie bicykla v akomkoľvek teréne...


Nové, vylepšené radenie DYNA-SIS prináša širokú škálu možností uchytenia.


Okrem klasického objímkového systému, nájdeme v SLX aj ostatné, už pomerne bežné štandardy uchytenia prešmykov.


Najdôležitejšou modernizáciou prešla prehadzovačka spolu s kazetou. Prehadzovačka ponúka nový vylepšený model spojky, ktorý poznáme z vyšších modelov Deore XT alebo XTR. Kazeta dostala o jeden pastorok naviac, na výber budú dve verzie: 11-4011-42. Oproti staršej sade sa okrem množstva pastorkov zmenil aj počet zubov na najväčšom pastroku. Doteraz sme mohli na sade SLX vidieť najviac 36 zubov, no v novej sade SLX M7000 nájdeme 40 alebo 42 zubov.


SLX náboje boli prepracované tak, aby poskytovali trvanlivosť pri všetkých druhoch počasia a spoľahlivý výkon vďaka vysokokvalitnému tesneniu a šikmým kontaktným ložiskám.

V konečnom dôsledku bude nová sada SLX určite pozitívnym prínosom do sveta horskej cyklistiky. Po úspešných vyšších modelových radách, sa Shimano zameralo aj na vylepšenie strednej a dostupnejšej sady. Mnohých bikerov, ktorí hľadajú najlepší pomer medzi cenou a kvalitou, táto sada určité poteší.

Sada Shimano SLX M7000 bude dostupná od leta 2016.


report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

O tom, že máme šikovných mechanikov, sa môžete presvedčiť pri poruchách vašich dvojkolesových tátošov a ich servise u nás. Ako však dať túto šikovnosť „na papier“?
Servisné minimum, ktoré zvládne aj začiatočník

Servisné minimum, ktoré zvládne aj začiatočník

Bicykel, tak ako každý iný kus techniky, si vyžaduje aspoň základnú starostlivosť. Aké úkony zvládne aj nováčik v tejto disciplíne?
Majstrovstvá SSC – aj majstri si zaslúžia svoje majstrovstvá

Majstrovstvá SSC – aj majstri si zaslúžia svoje majstrovstvá

Po všetkých rôznych disciplínach prichádza ďalšia novinka, v ktorej budeme hľadať toho najlepšieho. Tentokrát ale pôjde o zručnosť, nie o watty. Aj keď…
keyboard_arrow_up