Sportful – zaujímavé kúsky z kolekcie Fiandre a Bodyfit

V Taliansku majú svoje korene mnohé kvalitné značky športového oblečenia. Práve odtiaľ pochádza aj Sportful, ktorý už je na Slovensku pomerne známy a zabehnutý. V súčasnosti má k Slovensku táto značka ešte o čosi „bližšie“, pretože práve Sportful oblieka tím Tinkoff, kde jazdí množstvo našich jazdcov, vrátane majstra sveta, Petra Sagana.

Ak niekto oblieka aj profesionálny tím, tak je jasné, že jeho výrobky musia spĺňať skutočne náročne kritériá. Taktiež je potrebné, aby boli pokryté komplet všetky možné kombinácie počasia, pretože jazdci si podmienky na trati vyberať nemôžu. Pre nás amatérov to zase znamená možnosť vybrať si z kolekcie oblečenie na všetky podmienky, ktoré môžeme zažiť pri výjazdoch a tréningoch aj popri práci– veď nie každý má možnosť jazdiť iba keď je pekne a svieti slnko. Práve pre tieto podmienky sa hodí napr. kolekcia Fiandre, ale predstavíme si aj niektoré produkty pre dni, keď už to také zlé nie je...

Sportful Fiandre

Už názov Fiandre tak trochu naznačuje zameranie týchto kúskov. V preklade z taliančiny to znamená Flámsko a kto sleduje jarné klasiky, už je mu určite všetko jasné. V Belgicku totiž milujú jazdenie v náročných podmienkach, kde vietor a dážď sú v podstate bežná súčasť veľkej časti výjazdov a nikdy neviete, kedy vás zastihnú. Cieľom bolo vytvoriť oblečenie, ktoré je schopné zvládnuť 99 % týchto podmienok bez toho, aby bolo potrebné sa neustále prezliekať a riešiť, či už treba vytiahnuť bundu alebo nie. Jednoducho univerzálne oblečenie, ktoré je ako stvorené aj pre naše klimatické podmienky.

Fiandre Light Wind Jersey

Ideálny zástupca tejto kategórie, ktorý nájde využitie na jar, jeseň, ale aj počas chladnejších letných dní. V celej prednej časti je umiestnený neprefúkavý a z veľkej časti aj vodeodolný materiál Windstopper® 4Way Light. Za svoju univerzálnosť vďačí najmä zadnej časti, ktorá je komplet vyrobená z materiálu NoRain – teda fleece s vysokou vodeodolnou úpravou, ktorá odolá slabšej prehánke alebo spŕške od kolesa a pritom nijako neobmedzuje priedušnosť. Nechýbajú zaujímavé detaily, ako vyšší golier alebo nenápadné malé vrecko na zips.


Fiandre Light Norain Bibshort

S podobným zameraním pre tie najdlhšie výjazdy boli vytvorené aj tieto kraťasy. Nie sú extra zateplené, ale na spodnej časti chrbta, ktorá je najviac vystavená spŕške od kolesa a nepriazni počasia, je zdvojený materiál ošetrený úpravou proti vode – NoRain. Cieľom nie je samozrejme úplná nepremokavosť, ale hlavne univerzálnosť použitia pre väčšinu „normálnych“ podmienok. Kvalitná vložka TC PRO je určená pre skúsených jazdcov a pre tých, ktorí uprednostňujú menšiu mieru polstrovania.


Návleky na nohy a ruky Fiandre

Tento komplet dopĺňajú kvalitné návleky na nohy a ruky. Opäť ošetrené vodeodolnou úpravou, aby zniesli menšie prehánky a taktiež aby sa na nich menej držala špina (to sa hodí najmä na nohách). Verzia pre ruky je anatomicky prispôsobená a u nôh nechýbajú ani reflexné prvky, ktoré oceníte pri zhoršenej viditeľnosti a pri neskorých návratoch.


Na podrobný redakčný test vybraných produktov z kolekcie Sportful Fiandre sa môžete tešiť už čoskoro na stránkach MTBIKER.

Samozrejme, jazdenie nie je len o trápení sa keď je psie počasie, ale skôr opačne, teda keď je krásne a teplo. Práve tu príde na rad oblečenie z rady Bodyfit, určené na poriadne dlhé výlety hlavne v teplom a priaznivom počasí. Táto kolekcia je opäť preverená aj jazdcami Tinkoff, takže o kvalitu sa netreba vôbec obávať. Vzhľadom na to, aj cena produktov je skutočne priaznivá.

Bodyfit Classic Bibshort

Tieto klasické kraťasy boli vytvorené za jediným účelom – maximálny výkon a pohodlie. Všetko nepotrebné išlo preč so zameraním na to najdôležitejšie - materiál a strih. Základom je LYCRA® POWER s vyššou gramážou a taktiež s väčšou mierou kompresie. To všetko za účelom vytvorenia maximálnej „opory“ pre pracujúce svalstvo. Bokom nezostala ani aerodynamika, takže materiál na stehnách má malé jamky, ktoré pripomínajú povrch golfovej loptičky. Všetko dopĺňajú ľahké traky a vložka Bodyfit PRO s variabilnou hrúbkou polstrovania.


Bodyfit Pro Team Jersey

Kvalitný dres pre dlhé jazdy by mal spĺňať určité základné kritériá. V prvom rade by mal perfektne sedieť na tele a odvádzať vlhkosť čo najrýchlejšie preč. V tomto prípade sa o to stará materiál DryPro v kombinácii so strečovými panelmi na ramenách. Strih ale nie je absolútne tesný, takže ponúkne komfort a pohodlie aj pre pohodovejšie výjazdy. Taktiež nechýbajú skutočne priestranné vrecká, ktoré dobre sedia, aj keď sú naplnené všetkým možným, čo je treba na 5 a viac hodín v sedle. Malým dôkazom kvality je fakt, že tento dres sa dostal aj na pódium pretekov Tour of Flanders – tréning alebo pretek nie je žiadny problém.


Hot Pack 5 Vest

Aj keď táto vesta nepatrí priamo do kolekcie Bodyfit, výborne ju dopĺňa. Vetruodolná, priedušná a pritom extrémne zbaliteľná, nájde svoje uplatnenie ako záloha v prípade skorých ranných štartov a neskorých návratov. Taktiež nájde uplatnenie pri náhlej zmene počasia. Nepomôže síce úplne pred dažďom, ale ochráni najdôležitejšie partie pred vetrom a chladom, čo je to hlavné pre pokračovanie vo výjazde alebo pre bezpečný návrat. K tomu poslúži aj naozaj vysoký golier, pretože dobrá ochrana krku je v tomto prípade kľúčová. Hlavnú časť tvorí materiál Schoeller® NanoSphere® s minimálnym množstvom švov v prednej časti. Hmotnosť 70 g je naozaj výborná a vesta bude v zadnom vrecku len minimálne prekážať.


Kolekcia značky Sportful samozrejme obsahuje ďaleko širšie portfólium produktov pre nadšencov športovej jazdy, ale taktiež množstvo vecí určených aj pre milovníkov pohodovejších výjazdov, ktorí nepotrebujú mať všetko v štýle aero. Pre viac informácií preto navštívte stránky: davorin.sk/sportful.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Video: Najrýchlejšie video o cyklo oblečení - jar a jeseň

Video: Najrýchlejšie video o cyklo oblečení - jar a jeseň

Inšpirácia pre obliekanie sa na bicykel v období, keď je ráno ešte zima a na obed už teplo a často sú mokré cesty kvôli hmle alebo dažďu.
keyboard_arrow_up