Sagan v pretekoch na horskom biku v Tepliciach - očakáva sa príchod 5 až 7 tisícok fanúšikov a televízneho štábu z USA

Sagan v pretekoch na horskom biku v Tepliciach - očakáva sa príchod 5 až 7 tisícok fanúšikov a televízneho štábu z USA

Fenomén Peter Sagan si to po páde na nedávnych pretekoch v Grazi nerozmyslel a pricestoval aj do českých Teplíc. Tam sa v sobotu popoludní zúčastní na pretekoch Českého pohára kategórie C1 v cross-country na horských bicykloch.

Príchod úradujúceho majstra sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom na sever Česka vzbudil náležitú pozornosť. Očakáva sa príchod 5 - 7 tisícok fanúšikov, aj televízneho štábu až z USA.

"Taký záujem, až šialenstvo, som dlho nezažil. Počul som, že aj v neďalekých Drážďanoch sa ľudia bavia o tom, že 60 km od nich bude súťažiť Sagan a že sa teda pôjdu pozrieť. O Saganovom príchode vieme od 5. apríla a tá správa sa rýchlo rozšírila. Uveril som jej až vtedy, keď mi zavolal Petrov manažér. Je to neuveriteľné, aký je populárny. Prirovnal by som to k pretekom motocyklov s príchodom Valentina Rossiho," cituje riaditeľa teplických pretekov Petra Hejduka portál isport.blesk.cz.

Verejne sa špekuluje o ton, že Saganov krátkodobý návrat k láske z mladosti, teda horským bicyklom, nemá len recesistický nádych. Otvára sa totiž možnosť, aby pre Slovensko vybojoval olympijskú miestenku v súťaži horských bicyklov. V súvislosti s jeho možnou ambíciou nazbierať body do rebríčka UCI pre účasť v pretekoch cross country v Riu Sagan pre denník Šport povedal: "Zatiaľ som verejne nepovedal, či to chcem alebo nie. Na rozhodnutie ešte mám nejaký čas. V prvom rade potrebujem sám seba presvedčiť, že ak by som sa aj rozhodol pre štart v pretekoch horských bicyklov v Riu, chcel by som tam docieliť aj solídny výsledok. Ešte som nepovedal áno ani v súvislosti s olympijským štartom v cestných pretekoch jednotlivcov."

Víťaz dvoch nedávnych jarných klasík na ceste - monumentu Okolo Flámska a prípravnej Gent-Wevelgem - po páde v nedeľu v Grazi ani na chvíľu nezapochyboval o tom, že pôjde aj do Teplíc. Okrem pár škrabancov a zničeného bicykla ho, našťastie, nepostihlo nič vážnejšie. "Do Teplíc sa dám do poriadku a plánujem tam skončiť lepšie ako v Grazi," odkázal ešte z Grazu Sagan fanúšikom.

Riaditeľ teplických pretekov Hejduk zvažoval, či účasť Petra Sagana nevyžaduje zvýšené pripoistenie jeho podujatia. "Nakoniec dospel k záveru, že preteky sú poistené dostatočne a v propozíciách je napísané, že každý štartuje na vlastné nebezpečenstvo," napísal isport.blesk.cz.

Okruh s dĺžkou 4,4 km a prevýšením 95 m, ktorý vedie kúpeľnou časťou Teplíc, by mal Saganovi sedieť viac ako ten rakúsky, ktorý bol na jeho postavu príliš kopcovitý. Český účastník pretekov v Grazi Jiří Novák zhodnotil Saganov výkon takto: "Má z cesty veľké svaly a hoci skvele vyštartoval, rýchlo sa zakyslil a už to mal ťažšie. Techniku mal však možno lepšiu ako polovica špecialistov v tých pretekoch."

Sobotňajšie podujatie Českého pohára (Strabag Cupu) v mužskej kategórii elite v Tepliciach má štart o 15.30 h. V 70-člennom štartovom poli budú pretekári z Belgicka, Holandska, Nemecka, Poľska, Rakúska, ale aj Mexika. Čechom budú chýbať ich nádeje Jaroslav Kulhavý (zranenie), Ondřej Cink či Jan Vastl (ďaleká cesta z Austrálie), jedným z českých favoritov bude Jan Škarnitzl, víťaz nedávnych pretekoch Českého pohára v Prahe. "Zo zahraničných bikerov by mohol tých domácich najviac potrápiť Poliak Marek Konwa a ktovie, možno aj Peter Sagan," napísal oficiálny web Českého pohára horských bicyklov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up