Zdroj: Tomkud

Fiasko na záver cestných pretekov KPK, najlepších nesprávne odklonili

Záverečná 4. etapa na poľskom území zo Zabna do Tarnówa (130 km) sa skončila fiaskom, keďže organizátori v jej koncovke odklonili vedúcu skupinu na nesprávnu cestu a za víťaza etapy vyhlásili Nóra Kena Leviho Eikelanda, najlepšieho z pôvodne druhej partie jazdcov.

Líderská skupina 37 jazdcov vrátane najlepších z priebežnej celkovej klasifikácie prišla po neplánovanej obchádzke do cieľa o 18:40 min za víťazom. Chyba sa však stala našťastie dva kilometre pred cieľom, teda v ochrannom pásme a tak si jazdci nepripísali žiadnu stratu.

Karpatské preteky kuriérov trvali od piatka 29. apríla do utorka 3. mája a jednotlivé etapy sa jazdili na území troch krajín. Tento ročník KPK pozostával z prológu, jednej rovinatej, jednej zvlnenej a dvoch kopcovitých etáp. Každý rok sa štartová a cieľová krajina vymenia, tentoraz sa začalo v Maďarsku a končilo sa v poľskom Tarnówe. Druhá etapa prechádzala slovenským územím so štartom v Trenčianskych Tepliciach a cieľom po 132 km v Starej Bystrici. Najlepším etapovým umiestnením slovenského cyklistu bola piata priečka Ľ. Malovca v 3. etape na poľskom území z Jablonky do Ciezkowíc (150 km).

Výsledky - Karpatské preteky kuriérov - utorok

4. etapa (Zabno - Tarnów, 130 km): 1. Ken Levi Eikeland (Nór.) FixIT.no 3:12:47 h, 2. Mateusz Grabis, Chrobry Scott Glogow +7 s, 3. Karol Kuklewicz (obaja Poľ.) TKK Toruň, 4. Vladislav Pogorelov (Ukr.) JiluN Shakeland Cycling Team, 5. Aaron Verwilst (Belg.) Lotto-Soudal U23, 6. Szymon Rekita (Poľ.) - všetci 7,... 37. Juraj Bellan, Dukla Banská Bystrica +3:20, 65. Ľuboš Malovec +18:40, 74. Denis Baška +18:40, 86. Matej Krajíček (všetci SR) - všetci reprezentácia SR +18:40

Konečné poradie po 4. etape

1. Hamish Schreurs (N. Zél.) Klein Constantia 13:08:40 h, 2. Michal Paluta (Poľ.) CCC Sprandi Polkowice +10 s, 3. Max Kanter (Nem.) LKT Team Brandenburg +11, 4. Patrick Bosman (Rak.) Tirol Cycling Team +20, 5. Krists Neilands (Lot.) Axeon Hagens Berman +22, 6. Enric Mas (Šp.) Klein Constantia +23... 16. Ľuboš Malovec, reprezentácia SR +31, 60. Juraj Bellan, Dukla Banská Bystrica +5:21, 63. Matej Krajíček (všetci SR) reprezentácia SR +5:27, 85. Denis Baška (všetci SR) reprezentácia SR +15:23

[Foto na úvode: Tomkud]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Za granicou panstwa alebo „žiletkárčenie“ v južnom Poľsku (2. časť)

Za granicou panstwa alebo „žiletkárčenie“ v južnom Poľsku (2. časť)

V pokračovaní predchádzajúceho článku vám predstavím ďalšie moje výjazdy na cestnom bicykli do susedného južného Poľska, vrátane toho, ktorý neskončil úplne podľa mojich predstáv.
Brejdak Gravel alebo skúška ultra pretekov bez spánku

Brejdak Gravel alebo skúška ultra pretekov bez spánku

V januári som sa zúčastnil na pretekoch Wataha Ultra Race a väčšinu trasy som odjazdil s Piotrekom, organizátorom iných ultra v Poľsku. Zaujali ma jeho ďalšie plány – účasť na Brejdak Gravel.
Za granicou panstwa alebo „žiletkárčenie“ v južnom Poľsku (1. časť)

Za granicou panstwa alebo „žiletkárčenie“ v južnom Poľsku (1. časť)

V tomto článku vám trochu predstavím moje výjazdy na „cesťáku“ do susedného južného Poľska, ktoré mám „na skok“ a vždy tam rád zavítam a snáď inšpirujem aj vás.
keyboard_arrow_up