Pozvánka: Trnavská cyklistická liga

Sú to preteky bikových nadšencov, či už starších, stredných, ba dokonca aj mladučkých ročníkov z Trnavy, blízkeho aj vzdialenejšieho okolia. Z histórie spomeniem len to, že má dlhoročnú tradíciu, keďže sa už koná 22. ročník. Organizačne si ju zobralo pod palec OZ Cyklisti Trnava.

Sme partia cyklo nadšencov (chalanov a už aj báb) rôznych vekových kategórií, jazdiacich závodne, pre potešenie (tzv. kávičkárov) alebo len tak, lebo nás to baví. Na cestách a pretekoch nás spoznáte veľmi ľahko. Naše neónové ružové pásy na dresoch sú totižto neprehliadnuteľné. Nebojte sa nás osloviť a pokecať, či už o pretekoch, alebo aj o lige. Radi vám o nej povieme toto podstatné info.


Ligá má 18 kôl. Je rozdelená na cestu A, B, C, D, E a časovky - jednotlivcov a družstiev. Tento rok je pre nás prelomový. Od mesta máme novú časomieru. Tá nám začína uľahčovať prácu pri robení výsledkov, ale má to jeden háčik. Každý jazdec, ktorý chce byť bodovaný, musí mať vlastný alebo u nás zapožičaný čip. Veľmi nám táto novinka pomáha. Výsledky sú celkom rýchlo spracované a keď sa zdokonalíme (lebo všetko nové sa treba naučiť, keďže nikto múdry z neba nepadol), budú ešte skôr, kým stihnete prísť z ligy domov. Ďalej sa nám podarili vybaviť sprievodné policajné motorky, ktoré brázdia okruhy spolu s vami a dohliadajú na bezpečnosť počas pretekov. Áno bolo to veľa papierovačiek a vybavovačiek, ale stálo to za to.


Zatiaľ máme za sebou 5 kôl a už túto stredu, t.j. 11.5.2016 o 17.30 hod., nás čaká troška špecifickejšie kolo - to majstrovské. Totižto, 6. a 10. kolo je vyhlásené ako otvorené majstrovstvá Trnavského kraja. 6. kolo sa jazdí na ceste E: Borová – Budmerice – Štefanová – Doľany – Dlhá – Borová a 10. kolo s názvom Karpatský vrchár, sa jazdí po tejto trase: Doľany – Zabité (nájazd 4,2 km), potom okruh Zabité – Majdán – Lošonec – Smolenice – H. Orešany – D. Orešany – Doľany – Zabité. Po absolvovaní oboch kôl sa určí víťaz. Ako? To sa dozviete v ďalšej novinke tohto ročníka, a to je web stránka http://www.trnavskacyklistickaliga.sk/.

Trnavská cyklistická liga, Cesta B, 13.4.2016


Tuto nájdete kedy, kde, o koľkej sa liga koná, prípadne, pre zlé poveternostné podmienky nekoná, pravidlá, trate, oznamy, výsledky a aj fotky. A keďže žijeme s dobou, sme aj na facebook.com/trnavskacyklistickaliga. Liga trvá do septembra, presnejšie jej posledné kolo je 7.9., tak máte ešte dosť času si prísť zatrénovať, zapretekať, vyskúšať, čo vaše telo vydrží a zvládne. Alebo príďte nás len povzbudiť. Každý nový účastník je srdečne vítaný.

Športu zdar a cyklistike zvlášť!
report_problem Našiel si v texte chybu?
weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Vytrvalostné preteky Race through Slovakia spúšťajú registráciu do druhého ročníka

Tisíc kilometrov, šesť povinných úsekov najkrajšími cestami Slovenska. To sú v skratke vytrvalostné preteky Race through Slovakia, ktoré si v máji 2023 skúsilo viac ako päťdesiat cyklistov a cyklistiek.
Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Pozvánka: Prekrv svoj mozog na verejnej jazde s Mozgovou Atletikou a Nilio

Hoci sa rok preklopil do svojej jesennej časti, spoločné jazdy neutíchajú. Najbližšie roztočíme pedále v Bratislave.
keyboard_arrow_up