Víťaz tomboly endura na BikeFeste si odnesie limitovanú edíciu rámu CTM Scroll Pro

Víťaz tomboly endura na BikeFeste si odnesie limitovanú edíciu rámu CTM Scroll Pro

Tretí ročník endura na BikeFeste ponúkne kvalitný pretek pre všetkých priaznivcov mountainbikingu u nás. CTM Enduro Race štartuje v sobotu - 28. mája 2016 počas BikeFestu v Kálnici.

Dva roky po sebe, je plná štartovacia listina na endure znakom, že táto disciplína má svoje miesto nie len na BikeFeste, ale najmä v bikovom svete. Momentálne sa na Slovensku nejazdí žiadna enduro séria. Zapretekať sa dá iba na pár solitérnych závodoch alebo v rámci BikeFestu v Kálnici. Práve počas BikeFestu, v sobotu 28. mája budú mať priaznivci tejto disciplíny príležitosť vyskúšať si tento netradičný formát pretekov pripomínajúci rely preteky áut.

Minulý rok sa niesol v príjemnej festivalovej atmosfére, keď sa viac ako 200 pretekárov ležérnym tempom vydalo do lesa na výšľap k prvým trom ereskám. Na všetko bolo dostatok času, nikto sa nemusel naháňať, ani priveľmi snažiť (smerom do kopca). Štvrtý, posledný meraný úsek bol naplánovaný na jednej z tratí v bikeparku. Enduro je najmä o zábave, a preto sú merané iba tie úseky, na ktorých si jazdu užijete. Táto disciplína je určená (aj) pre širokú verejnosť. Nároky na výbavu nie sú náročné ako napríklad na downhill.


Čo vás čaká tento rok?

Trasa pretekov s dĺžkou do 25 kilometrov, 1 024 nastúpaných metrov a päť rýchlostných skúšok je ideálny spôsob, ako si dobre zapretekať s konkurenciou a porovnať svoje sily a skills. Skôr, ako sa jazdci vydajú na štart rýchlostnej skúšky, dostanú na orientácii jazdcov všetci jasné inštrukcie. Dostaňte sa pomocou vlastnej sily na štyri štarty jednotlivých rýchlostných skúšok a na jednu rýchlostnú skúšku vás odvezie vlek. Následne to napáľte do ich cieľov. V porovnaní s minulým rokom, čaká na pretekárov o jednu rýchlostnú skúšku viac. Pre dlhšie trvajúci prvý transfer a dlhší výšľap za krásnymi výhľadmi, bude aj dlhší čas na celé preteky (predpoklad 4 hodiny).

Na presunoch k štartom v prostredí prírody Považského Inovca môžete s kamošom dať dohromady piatkový večer, prípadne naplánovať ten sobotný. Alebo len tak hodnotiť, kto je ako oblečený, prípadne, prečo niekto v súčasnosti stále jazdí dvadsaťšestky.

Každý súťažiaci bude automaticky zaradený do tomboly o 20 cien. Hlavnou cenou tomboly je limitovaná edícia enduro rámu CTM Scroll Pro.


Mapa CTM ENDURO RACE 2016 bude dostupná na http://www.bikefest.sk vo štvrtok 26. 5. 2016. Každý účastník, ktorý sa zaregistruje online do 12. 5. 2016, získa personalizované štartové číslo so svojím menom a národnosťou. Online registrácia za zvýhodnené štartovné 9 € bude prebiehať do nedele 22. mája 2016, do polnoci.

Program Bike Festu

  • Piatok – Nedeľa (27.-29.5.2016) - Detská zóna - Nová a väčšia detská zóna, kde si môžu deti bezplatne požičať odrážadlá a juniorské bicykle. Skúsení inštruktori im vysvetlia, ako sa bezpečne voziť.
Piatok, 27.5.2016
  • 13.00 h - PUMPTRACK - Tradičné pumpovacie preteky na veľkom pumptracku DEMA bikeparku Kálnica a warm-up pred večerným dual pump závodom. Tento rok so zmenenými pravidlami.
  • 15.00 -DUAL PUMPTRACK - Dual Pumptrack na trati, ktorá je stredoeurópskym unikátom. Preteky na dvoch samostatných tratiach plných vĺn, klopeniek a skokov. Pretekári pri tom musia využiť energiu svojho tela a kolesá, pretekať sa bude na kolesách bez reťazí.
  • 19.00 - XC ELIMINATOR - Atraktívne vyraďovacie preteky štvoríc na náročnej trati s výšľapmi i technickými prvkami. Okrem nadupaných XC pretekárov si na svoje prídu aj milovníci gravity disciplín.
Sobota, 28.5.2016
  • 11.00 -ENDURO -Na pretekárov čakajú 4 poctivé prírodné zjazdy s prevýšením 780 metrov, na ktoré sa bude treba dostať po vlastných.
  • 12.00 -XC VÝŠLAP - Najväčší makači si môžu aj tento rok otestovať svoju výdrž počas extrémneho XC výšľapu na 500 metrov dlhej trati. Pre lenivejších makačov je pripravená kategória elektrobikov.
  • 13.00 - SLOPESTYLE - Slopestyle bol zaradený do kalendára svetovej série Freeride Mountain Bike World Tour s bronzovým statusom. Pripravili sme 2x dlhšiu trať a dvojnásobný počet prekážok.
  • 18.15 - AIRBAG - Počas celého Bikefestu bude k dispozícii veľký nafukovací airbag úplne zadarmo. V sobotu sa môže každý prihlásiť na freestyle contest v dvoch kategóriách – MTB a BMX.
  • 19.30 - DUAL SLALOM - Nočný dual slalom je pre divákov jedna z najatraktívnejších a najnapínavejších disciplín, pre pretekárov výzva a adrenalín. Celá trať je rozdelená na dve samostatné dráhy a zabráni sa tak kontaktu súťažiacich.
Nedeľa, 29.5.2016
  • 10.00 - MARATÓN - 3 okruhy – dlhý (49 km), stredný (23 km) a rodinný okruh (do 6 km). Nová disciplína: elektrobike s dvoma kategóriami. Tento rok sa na štart maratónu postavia aj profesionálni pretekári súťažiaci o body v rámci Európskeho poháru nepočujúcich.
  • 11.30 - DOWNHILL - Zjazdové preteky sú kráľovskou disciplínou cyklistiky. Na štarte uvidíte tých najlepších slovenských zjazdárov.


Viac informácií o preteku a zvýhodnená registrácia nájdete tu: http://bikefest.sk/preteky/ctm-enduro-race-2016.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Birell BikeFest 2022 - zábava na mnoho spôsobov

Birell BikeFest 2022 - zábava na mnoho spôsobov

Nevieš, čo s najbližším víkendom? Kálnica má dvere otvorené a ponúka širokú paletu bikerských aktivít.
Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Hrebeň Považského Inovca a rozhľadňa na Panskej Javorine, aj to ponúkne tohtoročný MTB maratón v Kálnici.
keyboard_arrow_up