Úspešný slovenský paralympionik Jozef Metelka dvakrát víťazne v Oostende

Úspešný slovenský paralympionik Jozef Metelka dvakrát víťazne v Oostende

Metelka vo svojej kategórii MC4 najprv dominoval v časovke na 25,05 km a neskôr ovládol aj preteky s hromadným štartom na 83,5 km. V časovke Metelka zvíťazil s obrovským náskokom 1:17 min pred Francúzom Jérémym Crepelierom. Druhý slovenský reprezentant Patrik Kuril obsadil 7. miesto. V pretekoch jednotlivcov Slováci boli ešte suverénnejší, keď za Metelkom na druhom mieste skončil Kuril s odstupom 2:08 min.

Metelka v Oostende zopakoval víťazné double z predchádzajúcich pretekov SP v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Dlhodobo v Anglicku sa pripravujúci Metelka (30) je cyklistickým obojživelníkom. V tomto roku už má za sebou úspešné účinkovanie na majstrovstvách sveta v paracyklistike na dráhe v talianskom Montichari, kde bol zlatý v stíhačke na 4 km a strieborný na kilometri s pevným štartom. Metelka má nadkolennú amputáciu ľavej končatiny, ale jeho štvrté miesto vo vlaňajšej časovke v rámci majstrovstiev Slovenska je dôkazom toho, že si reálne vie zmerať sily aj so zdravými cyklistami.


Svetovýo pohár zdravotne znevýhodnených športovcov v cestnej cyklistike v belgickom Oostende

Výsledky

časovka - MC4 /25,05 km/: 1. Jozef Metelka (SR) 34:25,95 min, 2. Jérémy Crepemiere (Fr.) 35:42,80, 3. César Neira Pérez (Šp.) 36:00,40,...7. Patrik Kuril (SR) 37:08,85
preteky s hromadným štartom - MC4 /83,5 km/: 1. Jozef Metelka 2:01:22 h, 2. Patrik Kuril (obaja SR) +2:08, 3. Thomas Schäfer (Nem.) +2:08.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Jozef Metelka sa verejne ospravedlnil za svoje výroky po vlaňajších Majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka.
Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Prispelo k tomu aj zlyhanie vedenia slovenského tímu na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike v pretekoch s hromadným štartom, ktoré nedokončil.
Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Najlepším cyklistom Slovenska za rok 2016 sa podľa predpokladov stal Peter Sagan. Už dvojnásobný majster sveta z cestných pretekov s hromadným štartom triumfoval v tradičnom výročnom bilancovaní Slovenského zväzu cyklistiky pred dvojnásobným paralympijským víťazom Jozefom Metelkom a Patrikom Tyborom, ktorý sa 45. miestom v pretekoch na ceste na olympijských hrách v Riu de Janeiro postaral o druhý najlepší výsledok Slováka na OH v modernej histórii.
keyboard_arrow_up