Detská tour Petra Sagana 4.kolo - o to náročnejšia trať

Už po 4-krát sa tento rok stretli mladí cyklisti na Detskej tour Petra Sagana. Podujatie pripravila Cyklistická Detská tour v spolupráci s cyklistami z Cyklo Spiš a Mestom Levoča. Na prezentácií v Levoči sa zaregistrovalo 418 cyklistov.

V miestnom kempingu cyklistov čakal krátky, ale o to náročnejší okruh. „Saganovci“ museli zdolať malé stúpania, množstvo zákrut pomedzi stromy a aj prudké zjazdy preverili ich techniku. Ten, kto sa „kamaráti“ s prehadzovačkou, mal na tejto trati navrch.


Len kategórie Baby absolvovali krátku asfaltovú rovinku a pre väčšinu to boli prvé cyklistické preteky. Najväčšiu istotu na svojom bicyklíku preukázali Ria Gregušová zo Žiaru nad Hronom a Lukáš Králik zo Zvolena. V Mikro dievčatá v každom kole v popredí jazdí Nela Jezbergerová z Vysokých tatier, ale až teraz v Levoči sa jej po prvýkrát podarilo aj zvíťaziť. Absenciu priebežného lídra Michala Nagyho využil Filip Štrba z Novej Lesnej, ktorý zvíťazil v kategórií päť až šesť ročných chlapcov. Lívia Nogová z Martina opäť dominovala v kategórií Mili dievčatá a zvíťazila s pol minútovým náskokom na svoje prenasledovateľky. To isté platí aj u chlapcov, kde zvíťazil Michal Šichta z Martina, ale dobre mu sekundoval aj druhý v poradí - Adam Maliňák z Českej republiky. Táto kategória bola opäť najlepšie obsadená, veď na štart sa postavilo až 84 chlapcov.


Pekný súboj previedli TamaraZina Polick z Trenčína a v takomto poradí aj prešli cieľom. U chlapcov jednoznačne dominujú českí cyklisti a Jakuba Mušáleka z Háju ve Slezsku a Ondřeja Wollera zo Vsetína bola radosť sledovať. Na svoj vek výborná technika a pekný súboj na trati. Veríme, že obom chlapcom výkonnosť vydrží aj do vyšších kategórií. Z víťazstva sa napokon radoval s 3 sekundovým náskokom prvý menovaný. Linda Paulechová z Nového Mesta nad Váhom sa pomaly rozbiehala v prvých dvoch kolách Detskej tour, ale teraz potvrdila, že víťazstvo zo Svätého Jura nebolo náhodné. Asi najkrajším a najvyrovnanejším súbojom o víťazstvo, bol súboj medzi Matthiasom Schwarzbacherom z Brezna a Adamom Bernátom z Háje ve Slezku. V každom kole bolo poradie vymenené, v tom poslednom bol predsa len rýchlejší Matthias, ktorý využil záverečné stúpanie v lese, nakoľko táto kategória už súťažila na náročnejšej trati a aj mimo areálu kempingu. Minuloročná víťazka Detskej tour - Norika Jenčušová zo Spišskej Novej Vsi štartovala tento rok len po prvýkrát a premiéra bola hneď víťazná. U Starších žiakov nenadviazal na predchádzajúce víťazstvá Jakub Barcík, ktorý tentokrát ostal v poli porazených a zvíťazil nováčik na Detskej tour - Florián Papcun z Košíc.


Ďalšie kolá:.
report_problem Našiel si v texte chybu?

4. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 29.05.2016
format_list_numbered 4. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Levoča (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up