Krátke nohavice pre dlhé a náročné výjazdy

Dobrých cyklistických nohavíc nie je nikdy dosť. V súčasnej dobe je na trhu skutočne obrovská ponuka určená pre všetky výkonnostné kategórie cyklistov. V dnešnom malom predstavení sa pozrieme na niektoré produkty, ktoré sú určené na dlhšie a náročné výjazdy a ktorých vlastnosti ocenia najmä cyklisti tráviaci v sedle väčšie množstvo času.  

Spoločným znakom väčšiny predstavených nohavíc je hlavne dôraz na pevnejšie spracovanie a použité materiály. U mnohých je vďaka tomu docielená aj vyššia miera kompresie, ktorá ponúka príjemnú oporu pre svalstvo pri dlhých výjazdoch. Samozrejme, výsledné spracovanie a design má už každý jeden výrobca špecifické.

Castelli Endurance X2


Už zo samotného názvu je odvodené hlavné určenie týchto nohavíc od talianskeho Castelli. Boli vytvorené a optimalizované pre tie najdlhšie výjazdy. Základom je už na dotyk pevnejší materiál Endurance Evolution, ktorý ponúka oporu pre svalstvo a nohavice tak majú výrazný kompresný fit. Vložka Progetto X2 Air je najvyššia verzia, akú Castelli ponúka a je zárukou maximálneho možného komfortu. Usadenie na tele má na starosti 8-panelová konštrukcia a v širokom rozsahu prispôsobivé traky. Giro3 ploché zakončenie na stehnách spoľahlivo drží všetko na svojom mieste vrátane návlekov, bez pocitu nepríjemného sťahovania. Sú dostupné výhradne v čiernej farbe a vo veľkosti S - 3XL.
Doporučená cena: 115,00 € a viac informácií TU.

Endura FS260-Pro


Krátke nohavice z dielne škótskeho výrobcu Endura poskytujú niektoré zaujímavé vlastnosti. Hlavný materiál je pevnejší ako býva u bežných modeloch zvykom, a tiež veľmi odolný voči opotrebeniu. Zároveň ponúka aj kompresné vlastnosti a veľmi rýchly odvod vlhkosti. Nechýba samozrejme ani kvalitná laserom strihaná vložka s variabilným profilom a gélovými výstelkami s antibakteriálnou úpravou. Ploché švy a multipanelová anatomická konštrukcia dotvárajú kompletný celok. Sú dostupné 4 farebné verzie vo veľkostiach S až XXL.
Doporučená cena: 96,00 € a viac informácií TU.

Sportful Gruppetto Pro


Ďalší taliansky výrobca v tomto prehľade prináša tesnejší strih a taktiež dôraz na aerodynamiku, kedy sú dokonca všetky švy umiestnené mimo prúdenie vzduchu. Bežný užívateľ ale ďaleko viac ocení husto tkaný materiál Lycra®Power v gramáži 220 g a AeroFlow Compress verziu na stehnách pre oporu svalstva. Vložka Bodyfit Pro má rozdielnu hrúbku, anatomický tvar a je samozrejme kompletne bez švov. Zakončenie nohavíc je ploché a na spodnej strane doplnené o silikónové bodky. Minimalistické traky sú doplnené o kapsičku na rádio, takže je jasné, kde majú nohavice svoj pôvod. Dostupné v 4 farebných prevedeniach vo veľkostiach XS – 3XL.
Doporučená cena: 89,90 € a viac informácií TU.

Silvini Team


Zástupca českej značky Silvini zaujme najmä dostupnejšou cenou. Pritom sú vyrobené z veľmi ľahkého materiálu LightMESH, ktorého najväčšou výhodou je výborná priedušnosť. Sú vybavené antibakteriálnou cyklistickou vložkou Coolmax, majú plochý šev, sublimačnú potlač a protišmykovú manžetu. Traky sú z veľmi pružného materiálu pre čo najlepšie usadenie a celodenný komfort. Vyrábajú sa vo veľkostiach S - 3XL a v troch farebných variantoch.
Doporučená cena: 63,00 € a viac informácií TU.

Dainese Flow Tech


Najmä pre priaznivcov MTB je určený model od Dainese. Vďaka užšej konštrukcii (slim fit) a strečovým materiálom, nie sú určené len na spúšťanie sa z kopca, ale najmä na celodenné výlety v horách. Sú doplnené o odopínateľné vnútorné šortky s vložkou, takže ani tie najdlhšie presuny na trail v sedle biku nebudú problém. Materiál je extrémne vzdušný a nebude prekážať ani pri vysokých letných teplotách. Nohavice majú laserom srihaný nastaviteľný pás a po stranách sú doplnené o široké vrecká na zips. Dodávajú sa vo veľkostiach XS – XXL a 3 farebných prevedeniach.
Doporučená cena: 119,00 € a viac informácií TU.

Cannondale Performance 2


Krátke nohavice Cannondale vynikajú najmä použitou vložkou SAVE. Jej tvar, hrúbka a materiál je navrhnutý tak, aby čo najviac pohlcoval vibrácie. Veď pod názvom SAVE, Cannondale predstavuje kompletný rad svojich produktov zameraných na zvýšenie komfortu vrátane sedloviek, úpravy zadnej stavby pri rámoch a pod. Elastické zakončenie nohavíc a anatomická konštrukcia z čo najväčšieho množstva panelov je už v tejto kategórii samozrejmosťou. Sublimačná grafika je zárukou toho, že výrazný design vydrží čo najdlhšie. Dostupné vo veľkosti XS – XXL a troch farebných kombináciách. Doporučená cena: 123,95 € a viac informácií TU.

Kvalitné nohavice sú základ a o to viac, ak plánujeme stráviť v sedle poriadne dlhý čas. Práve pri takom výjazde sa prejaví akýkoľvek nedostatok, najmä v oblasti vložky. Je potrebné, aby nohavice v tomto mieste dokonale sedeli. Naopak, nohavice nesmú tlačiť, ale mierna kompresia v oblasti zadku a stehien vôbec nevadí a pri mnohých nohaviciach je cielená. Pre bližšie informácie k produktom navštívte stránky jednotlivých výrobcov. Tam nájdete taktiež presné tabuľky, ktoré vám pomôžu trafiť požadovanú veľkosť.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up