Pozvánka: Spišských 333 EXTREME

Pozývame vás na otvorenie a štart pretekov, kde očakávame viac ako 90 pretekárov, a to dňa 22. júla 2016 o 8.00 hod., ako aj na vyhodnotenie pretekov dňa 23. júla 2016 o 19.00 hod. pred Športovú halu v Spišskej Novej Vsi.

„Keď si myslíš, že už nemôžeš, môžeš ešte trikrát toľko!“

Spišských 333 extreme 2016 pozvánka / invitation


OOCR Slovenský raj & Spiš organizuje s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky a v spolupráci s ďalšími inštitúciami i sponzormi, cyklistickú a cykloturistickú udalosť zameranú na podporu rozvoja cykloturistiky na Spiši – IV. ročník MTB nonstop pretekov. Nonstop preteky Spišských 333 EXTREME v dĺžke 333 km alebo v skrátenej verzii 170 km sú určené pre nadšencov horskej (MTB) cyklistiky, ktorí sú odhodlaní zabojovať na bicykli s prírodou Spiša aj na hranici svojich možností.

Miesto štartu a cieľa
Za Hornádom 15, Spišská Nová Ves, pred športovou halou

Prezentácia
21.7.2016 (štvrtok) od 19:00 do 20:30 hod., 22.7.2016 od 6:30 do 7:30 hod.

Štart
22.7.2016 (piatok) o 8:00 hod.

Časový limit
34 hodín

Kategórie
Muži, Ženy

Hlavná trať

Dĺžka pretekov: 333 kilometrov
Prevýšenie: 6 928 metrov

Skrátená trať

Dĺžka pretekov: 170 kilometrov
Prevýšenie: 4 792 metrov

Prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na http://333.spis-region.sk/prihlaska.htm, alebo zaslaním e-mailu na adresu 333extreme@spis-region.sk. Nezabudnite uviesť typ trate, na ktorú sa hlásite. Uzávierka prihlášok s úhradou štartovného 20 € prostredníctvom internetu je do 11.7.2016. Po tomto termíne sa budete môcť prihlásiť na podujatie elektronicky, alebo pri prezentácii s výškou štartovného 25 € bez suveníru.

Po obdržaní prihlášky vám bude do dvoch pracovných dní e-mailom zaslaný variabilný symbol, ktorý použijete pri úhrade štartovného!
Prihláška sa považuje za záväznú až po uhradení štartovného na číslo účtu:
IBAN: SK82 7500 0000 0040 1955 5186
Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel pretekov a obmedzenie počtu štartujúcich. Organizátor nezabezpečuje ubytovanie pre účastníkov podujatia.

Trasa

Značenie: Trať je vytýčená takmer výlučne po značených cyklotrasách v regióne Spiša. V úsekoch mimo oficiálnych trás sa budú účastníci orientovať podľa poskytnutej mapy, podľa GPS, prípadne podľa doplnkového značenia organizátora. Každý účastník dostane od organizátora tlačenú mapu s vyznačením líniovej trate a umiestnením kontrolných bodov. Mapa trasy bude zverejnená vo forme mapy a stiahnuteľného súboru pre GPS prístroje na stránke
Kontrolné body: Pre kontrolu o absolvovaní kompletnej trasy slúži záznam z GPS prístroja, alebo fotografie (s časovými údajmi, EXIF) vyznačených kontrolných bodov. Kontrolnými bodmi sú smerovníky, ktoré sú vyznačené na mape.
Povrch:
- asfalt cca 60%, spevnené lesné cesty cca 40% pre hlavnú trať
- asfalt cca 30%, spevnené lesné cesty cca 70% pre skrátenú trať

Pohyb na trase: Účastník sa musí na trati pohybovať iba vlastnou silou (elektrobicykle nie sú dovolené). Trať musí prejsť celú, nesmie si ju nikde skrátiť. Nedodržaním týchto pravidiel oklameš len sám seba. V prípade, že účastník opustí trasu (nocľah, občerstvenie a pod.), pokračuje v pretekoch v bode, kde trať opustil. Predčasné ukončenie pretekov nahlásiť zaslaním SMS na tel. č. +421 905 326 164 (uveďte štartovné číslo a informáciu napr. č.25 – ukončujem). Pri pohybe po cestných komunikáciách rešpektujte pravidlá cestnej premávky. Trasa prechádza národným parkom a niekoľkými chránenými územiami. Preto dodržiavajte pravidlá o ochrane životného prostredia (zakladanie ohňa, odpadky a pod.).

Štart pretekov: prebehne za asistencie polície, ktorá pretekárov prevedie manifestačnou jazdou námestím Spišskej Novej Vsi až na okraj mesta. V tomto úseku sa nepredbiehajte, aby nedochádzalo ku kolíziám! „Na súťaženie bude dostatok priestoru za mestom.“

Účastníci

Tieto preteky sú bez podpory!
Preteky absolvujú účastníci na vlastné riziko. Pri prezentácii účastník podpíše vyhlásenie, že štartuje na vlastnú zodpovednosť. V prípade účastníka mladšieho ako 18 rokov v čase konania pretekov, organizátor požaduje úradne overený písomný súhlas rodiča a potvrdenie o zdravotnom stave. Účastníci prihlásení elektronickou formou do 8.7.2016 dostanú suvenír v podobe trička s logom podujatia. Súčasťou pretekov bude žrebovanie tomboly o vecné ceny.
Povinná výbava: Cyklistická prilba. Prístroj GPS, alebo fotoaparát. Mobilný telefón.
Odporúčaná výbava: Základné vybavenie na prežitie v prírode (zápalky, nôž, termo alu-fólia), základná lekárnička, náhradné batérie, čelovka, pláštenka a náhradné oblečenie, repelent. Po skúsenostiach z minulých ročníkov organizátor odporúča použiť pre navigáciu prístroj GPS, alebo mobilný telefón s GPS modulom, vyhnete sa tak blúdeniu na trati hlavne v nočných hodinách, taktiež dostatočne výkonné svetlo.
Režim jazdy, odpočinok a spánok: Každý účastník si sám určuje, ako dlho pôjde, kedy a ako dlho bude odpočívať. Preteky sa idú nonstop, organizátor nezabezpečuje žiadne miesta k občerstveniu alebo odpočinku. Je na každom účastníkovi, či si zabezpečí nocľah alebo bude bivakovať na trati.
Klasifikácia: Preteky sa idú bez prerušenia a poradie je určené podľa dosiahnutého času v cieli. Po časovom limite 34 hodín prebehne vyhodnotenie a zlosovanie tomboly. Účastníci, ktorí do cieľa prídu po limite, budú dodatočne dopísaní na výsledkovú listinu. Cieľ bude otvorený do 20:00.

Zázemie pretekov

Pretekári budú mať k dispozícii WC a sprchy v priestoroch športovej haly, k dispozícii budú od piatka do soboty. Parkovisko je vedľa športovej haly. Bude zabezpečené zariadenie na umývanie bicyklov (vapka). Účastníci budú mať po absolvovaní pretekov 1 x stravu a 1 x nápoj.
Stav núdze - V prípade zranenia v nedostupnom lesnom teréne, napríklad v Slovenskom raji, kde nie je prístup sanitky, volajte Horskú záchrannú službu tel. č. 18 300, inak Záchrannú zdravotnú službu tel. č. 155, alebo 112. Políciu na tel. č. 158, Hasičský záchranný zbor na tel. č. 150.

Viac informácií na: http://www.333extreme.spis-region.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Spišských 333 EXTREME

calendar_today 22.07.2016 - 23.07.2016
label Preteky jednotlivcov
place Spišská Nová Ves (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up