Zdroj: Facebook

Úradujúci majster sveta z tímu Tinkoff po troch víťazných etapách a niekoľkých účastiach v úniku aj v sobotu pomáhal tímovým kolegom, asistoval Romanovi Kreuzigerovi útočiacemu na elitnú desiatku. Sagan absolvoval v čelnej skupine zhruba polovicu etapy, po dvoch kategorizovaných stúpaniach z úniku vystúpil a zaradil sa do pelotónu.

Sagan dostal v hlasovaní tri hlasy, Belgičan Thomas de Gendt (Lotto Soudal) dva a Kolumbijčan Jarlinson Pantano (IAM Cycling) jeden. Dvadsaťšesťročný Žilinčan je už istým držiteľom svojho piateho zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže, na úplnú definitívu musí v nedeľu preťať cieľovú čiaru v Paríži. Riaditeľstvo pretekov oznámilo tento fakt počas sobotňajšej predposlednej 20. etapy z Megéve do Morzine (146,5 km).

[Foto na úvode: Facebook]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí náš Peter Sagan už do "starého železa"? V akom veku skončili profesionálnu kariéru podobní jazdci v minulosti?
Budeme svedkami novej éry francúzskej cyklistiky?

Budeme svedkami novej éry francúzskej cyklistiky?

Aj keď nás od posledného a súčasného voľného dňa delilo len 5 etáp, aj ony dokázali zamiešať kartami jazdcov, ale aj športových riaditeľov, ktorí si do posledných dní budú musieť premyslieť, akú taktiku zvoliť. Pozrime sa spolu na sumár 2. celku Tour de France.
keyboard_arrow_up